10 petua untuk menghias bilik kecil dan mengoptimumkan ruang

Persekitaran kecil semakin banyak terdapat dalam projek hiasan rumah dan pangsapuri moden , tetapi bagaimana untuk memanfaatkan ruang dan menghias tanpa meninggalkan segala-galanya kelihatan berantakan? Bertentangan dengan apa yang ramai orang fikir, tidak ada misteri! Dengan beberapa petua menghias yang ringkas , anda akan mendapati bilik kecil boleh menjadi lebih besar . Perincian untuk menggegarkan hiasan bilik tidur anda kami akan beritahu anda di bawah, lihat!

Warna terang dalam bilik kecil

Jika anda memilih warna gelap, anda akan “mengecilkan” bilik anda. A palet nada cahaya adalah penting untuk sesiapa sahaja yang mahu mempunyai perasaan yang persekitaran yang lebih luas . Dan ia tidak perlu membosankan, berbaloi untuk bertaruh pada kertas dinding dengan latar belakang terang dan perabot dalam nada yang sama.

bilik kecil

Perabot

Kadang-kadang kita mahukan semuanya pada masa yang sama, tetapi dalam bilik kecil, kurang lebih . Tiada perabot terlalu banyak atau perabot terlalu besar. Kuncinya adalah untuk mengekalkan perkadaran.

bilik-perabot kecil

kepala katil kreatif

Mengoptimumkan kepala katil ialah helah yang bagus untuk mendapatkan ruang . Cuba gunakan meja dan meja, atau rak di dinding yang akhirnya bertindak sebagai countertop. Lihat di bawah:

bilik-bilik kecil di tepi katil

ruang yang digantung

Katil yang digantung adalah indah dalam menghias bilik kecil . Tidur pada ketinggian adalah sangat berfaedah untuk mendapatkan ruang di atas lantai. Di bawah katil anda boleh mencipta persekitaran yang berbeza: stesen belajar, ruang untuk berehat dan membaca, anda boleh menggunakan laci, rak dan anda juga boleh menggantung beberapa perkara. Ia benar-benar keren, bagaimanapun, anda perlu memberi perhatian kepada ketinggian siling, selepas semua anda mahu duduk di atas katil anda.

bilik-katil-kecil-digantung-2

memanjat dinding

Bilik kecil tidak boleh memuatkan pelbagai perabot. Petua untuk mengoptimumkan hiasan ruang kecil adalah dengan melabur dalam rak. Pada masa kini terdapat beberapa model mereka, yang juga kelihatan hebat dalam warna-warna terang.

bilik-rak-kecil

cermin

Cermin adalah lebih daripada sekadar melihat pakaian anda sebelum anda meninggalkan rumah. Mereka juga membantu mengembangkan alam sekitar . Petua yang berharga ialah meletakkan cermin kecil di dinding bertentangan untuk mendapatkan pantulan dan satu lagi ialah memasangnya pada pintu almari, menjimatkan ruang.

bilik-bilik-cermin-kecil

2 dalam 1

Gunakan kertas dinding dan permaidani untuk mengehadkan ruang di dalam bilik. Dengan cara ini, anda boleh membezakan persekitaran dalam satu ruang. Ini juga satu helah yang hebat!

kertas dinding-bilik-kecil

Bingkai

Menggabungkan gambar warna bilik atau elemen di dalamnya dengan warna dinding mewujudkan rasa kesinambungan. Dengan cara ini, anda mencipta kedalaman, yang memihak kepada keluasan persekitaran .

bilik-gambar-kecil

penyelesaian kreatif

Menyalahgunakan kreativiti anda untuk memanfaatkan ruang . Meja yang lebih tinggi boleh menggantikan meja malam dan mempunyai dwi fungsi. Tiada lagi ruang rak untuk buku? Susun salinan dan letakkan lampu di atas. Adakah persekitaran anda terlalu kecil? Gunakan bangku sebagai meja sisi, ia adalah azimat. Yang penting ialah lepaskan imaginasi anda!

bilik-bangku-kecil-dicipta

penganjur

Bakul, kotak dan pengatur kecil boleh menjadi lebih berguna daripada yang anda fikirkan di dalam bilik kecil . Jika katil anda mempunyai ruang di bawahnya, anda boleh menikmatinya. Hanya ingat untuk mengemas barang dan menyimpan semuanya dengan kemas supaya tidak mengumpul habuk. Petua lain ialah dada, yang apabila ditutup menjadi bank. Hanya baling selimut di atasnya untuk menjadi sangat menawan.

bilik-bakul-kecil

Ia memberi anda sedikit inspirasi, bukan? Tidak patut dikatakan anda tidak tahu di mana hendak mula menghias bilik kecil . Nikmati setiap sudut bilik anda dan cipta persekitaran yang menakjubkan!

.

Leave a Comment