23 idea untuk bertaruh pada warna berani dalam hiasan

Warna yang kukuh dalam hiasan boleh memanaskan persekitaran , mengelak monotoni dan mengubah ruang dengan cepat. Untuk mengelakkan kesilapan, yang ideal adalah untuk memulakan yang kecil, mencampurkan warna yang kuat dengan yang neutral. Idea yang bagus ialah bermain dengan tekstur bahan — kayu dan bata, contohnya, mempunyai warna neutral dan mempunyai tekstur yang berbeza. Elemen sedemikian berbeza dengan carta nada yang kuat boleh menjadikan persekitaran yang sangat menarik .

kuat-warna-dalam-hiasan

Jangan takut dengan warna-warna terang dalam hiasan : menurut pakar, kuning, sebagai contoh, boleh merangsang kreativiti, manakala oren membuktikan bahawa bukan sahaja nada terang membuat tidur malam yang nyenyak dan muncul di tempat kelima dalam ranking tinjauan. yang menyenaraikan warna yang paling mempengaruhi kualiti tidur.

warna-kuat-dalam-petua-hiasan

Belang boleh menjadi pilihan yang bagus, selain elegan ia memberikan sentuhan berbeza pada hiasan yang meriah . Ia boleh digunakan pada panel, dinding dan fabrik. Jalur-jalur itu menambah kecairan kepada persekitaran dan kerana ia adalah klasik, ia tidak pernah ketinggalan zaman. 

warna-kuat-dalam-hiasan-inspirasi

Dalam persekitaran serba putih, perkara sebaliknya boleh berlaku: perabot dan objek berwarna.

Warna-warna kontras sangat bagus untuk memberikan mana-mana bilik rasa moden. Biru pirus dengan aksen merah, langit adalah hadnya. Rahsia untuk tidak melakukan kesilapan adalah dengan menggunakan warna yang kuat dalam hiasan .

warna-kuat-dalam-hujung-hiasan

Warna-warna yang kuat dicampur dengan ton lembut boleh mewujudkan persekitaran yang selesa yang anda tidak mahu tinggalkan lagi. Merah pastel dan merah jambu atau turquoise dan biru bayi adalah petua yang bagus.  

warna-warna-kuat-dalam-rumah-hiasan

Jubin boleh mencipta mozek yang luar biasa pada dinding atau hanya menambah percikan warna ke dapur atau bilik mandi anda.

warna-warna-kuat-dalam-rumah-hiasan

Terinspirasi? Lihat galeri warna-warna kukuh kami dalam hiasan !

Leave a Comment