4 gaya meja Krismas untuk anda mendapat inspirasi

Pada makan malam Krismas,   meja biasanya dipenuhi dengan hidangan tradisional, resipi keluarga dan gula-gula yang menyelerakan . Di sebalik keindahan makanan, memanfaatkan sepenuhnya hiasan meja Krismas  boleh mengejutkan tetamu lebih lagi. Kami mencabar tujuh profesional seni bina dan hiasan untuk memasang meja Krismas dalam gaya dan warna yang paling pelbagai. Semak keluar!

1. Meja Krismas Imperial

Diilhamkan oleh tradisi Krismas keluarga empayar Perancis, arkitek Carlos Titjen berusaha untuk menggambarkan jadual Krismas dengan unsur-unsur yang merujuk pada tarikh itu dengan cara yang ringkas namun halus. Menggunakan objek dalam warna tradisional, merah, emas dan hijau, Carlos membawa makna pada hiasan dengan penggunaan aksesori. Hati, sebagai contoh, mengingati kelahiran, dan bintang-bintang, pengumuman. Mahkota, yang mengagumkan di tengah-tengah meja Krismas , melambangkan hierarki keluarga, dikelilingi oleh cinta, diwakili oleh mawar merah.

3. Meja Krismas Emas

Emas klasik mendominasi dalam hiasan meja Krismas yang dicipta oleh arkitek Luiz Maganhoto dan pereka Daniel Casagrande. Di sebalik elemen tradisional, seperti lilin dan manusia salji, kedua-duanya menyelamatkan alam semula jadi dengan memasukkan haiwan seperti rusa kutub, rama-rama dan burung, serta dahan dengan daun, yang memberikan sentuhan asli pada meja. João e Maria, juga muncul dalam versi yang diubah suai, dengan pakaian yang meniru kulit zirafah. Akhirnya, kilauan menyampaikan idea pembaharuan hadir pada tarikh tersebut.

meja natal emas

4. Meja Krismas Mara

Dalam mencari kepingan hiasan dalam warna ungu, arkitek Erika Fukunishi dan Thalita Miyawaki, menemui udara bucolic dalam item nada ini. Oleh itu, mereka membangunkan komposisi yang sangat romantis, dengan udara desa, tetapi pada masa yang sama mengandungi sentuhan kecanggihan, yang dinyatakan oleh barang-barang emas dan penggunaan kaca. Campuran antara ungu dan ungu juga memecahkan kemurungan warna dan memberikan udara yang lebih moden pada hiasan meja Krismas .  Pembekal: Mara Durigan dan Yellowart Casa.

meja krismas mara

Jadi, adakah anda diilhamkan oleh gaya hiasan meja Krismas yang berbeza ? Jadi mula bekerja dan banyak kreativiti untuk menghiasi anda!

Leave a Comment