4 inspirasi untuk mendapatkan pencahayaan rumah anda dengan betul

The lampu untuk yang rumah adalah salah satu elemen penting sebahagian besar projek, dapat memberikan kehidupan dan personaliti kepada mana-mana ruang. Tidak syak lagi, ia sepatutnya menjadi sebahagian daripada permulaan proses penciptaan, kerana setiap persekitaran kediaman atau komersial mempunyai keperluan yang berbeza. Lagipun, di samping memenuhi keperluan asas, pencahayaan yang sesuai untuk rumah mampu memastikan keselesaan dan kesejahteraan dan , selain itu , kepingan berasingan seperti lampu, candelier dan juga candelier boleh menjadi karya seni yang sebenar dan membuat semua perbezaan dalam hiasannya. .

Mengetahui perkara ini, empat profesional memberitahu kami cara berfikir tentang pencahayaan rumah dengan cara yang mudah dan, terutamanya, cekap dan menjimatkan.

Pencahayaan rumah oleh Carla Kiss – THE KITCHEN

Dapur adalah ruang yang memerlukan pencahayaan tidak seperti bilik lain di dalam rumah, kerana ia adalah tempat aktiviti yang memerlukan lebih perhatian dijalankan. Pertama sekali, adalah penting bahawa reka bentuk struktur dibuat sedemikian rupa untuk memanfaatkan cahaya semula jadi sepenuhnya . Juga, anda harus memikirkan penggunaan tenaga. Untuk ini, mentol lampu putih (dikenali sebagai cahaya sejuk) adalah yang paling menjimatkan.

Andrea de Paula – BILIK

Untuk memenuhi semua aktiviti yang boleh dijalankan di ruang tamu, saya mengesyorkan tiga jenis pencahayaan untuk rumah : tidak langsung dengan cahaya hangat, untuk memberikan keselesaan visual untuk sembang santai, tempat boleh laras, untuk meningkatkan objek seperti lukisan dan karya. seni; dan pencahayaan langsung untuk tugas seperti membaca dan kraf.

Paulo Tabajara de Oliveira – BILIK

Untuk bilik tidur pasangan, tidak digalakkan menggunakan lampu pendarfluor, sebaliknya lampu melantun, dengan sistem peredupan. Sebagai pelengkap, anda boleh menggunakan sistem kord LED untuk langsir dan perabot , sebagai tambahan kepada kehadiran wajib lampu. Di dalam bilik kanak-kanak, adalah wajar untuk menggunakan banyak cahaya yang tersebar, kerana ia adalah kawasan riadah dan membaca. Sebagai keselamatan untuk kanak-kanak kecil, adalah penting untuk menggunakan luminair atau suar dengan lampu LED , kerana ia tidak menjadi panas.

Margit Soares – RUMAH

Di teater rumah, lebih banyak pencahayaan tidak langsung untuk rumah menjamin suasana intim, bagaimanapun, kawasan teknikal peralatan memerlukan jumlah cahaya yang baik. Pada masa ini, terdapat sistem automatik di pasaran untuk mengawal jumlah cahaya dan mengubah persekitaran menjadi panggung wayang sebenar.

Tips mudah kan? Beritahu kami dalam komen pendapat anda tentang rahsia kecil ini untuk menceriakan rumah !

Leave a Comment