5 idea untuk hiasan almari buku

Rak buku ialah perabot yang hampir semua orang ada di rumah — ia berfungsi, ia membantu mengatur rumah dan juga boleh memaparkan pelbagai objek, bukan? Tetapi kadang-kadang, dalam keghairahan mengemas semuanya sekali gus, kami kehilangan tangan dalam menghias rak dan perabot kelihatan lebih seperti kabinet fail, ia sangat bersepah! LOL

Daripada yang paling moden kepada yang mempunyai rasa vintaj dan Provençal, terdapat begitu banyak pilihan rak buku di pasaran hari ini yang pasti ada satu yang sesuai dengan sempurna ke dalam rumah anda. Dan menghias perabot boleh menjadi sangat menyeronokkan menambah sentuhan personaliti anda.

Untuk membantu anda menyusun idea anda, siaran ini menghimpunkan petua praktikal dan bergaya untuk hiasan almari buku . sedia?

Hiasan rak buku bukan misteri

1- Warna dan corak

Yang warna rak buku anda tidak perlu menjadi satu-satunya pada perabot. Cara kreatif untuk menonjolkan objek dan mengubah suai perabot adalah dengan mengecat latar belakang dalam warna yang berbeza. Idea lain ialah menggunakan pelbagai jenis kertas untuk melapik rak buku. Anda boleh melakukan ini dengan kertas pembalut, surat khabar, foto, fabrik dan banyak lagi. Anda boleh mencipta corak cetakan yang berbeza dan memberikan segera kepada persekitaran.

2- Buku

Pilihan yang paling jelas, bukan? Meletakkan buku di rak adalah perkara yang paling berfungsi untuk organisasi, tetapi ia tidak semestinya begitu, bukan? Pernahkah anda berfikir tentang menyusun mengikut warna? Ia berfungsi dengan sangat baik dan sesiapa yang mempunyai beberapa pilihan di rak malah boleh mencipta sejenis kecerunan. Tetapi tenang, ada idea lain jika anda tidak mempunyai banyak pilihan.
Cuba tinggalkan buku yang paling anda suka dan ingin paparkan di rak bawah supaya ia kelihatan kepada tetamu. Susun spesimen dengan cara yang berbeza juga, secara mendatar dan menegak. Ia mungkin kelihatan sangat ringkas, tetapi ia sudah menambahkan kesan yang sangat sejuk pada keseluruhan hiasan almari buku .

3 – Botol

Botol minuman yang selalu kita ada di rumah boleh menjadi aksesori yang bagus untuk menghias rak. Campurkan saiz yang berbeza atau gunakan botol yang lebih kecil. Selain untuk menghiasi rak, botol-botol itu juga boleh digunakan sebagai pasu bunga, memang menawan!

Anda juga boleh mengecatnya dalam warna yang berbeza dan juga menggunakan semburan logam atau memilih untuk meninggalkan yang lebih istimewa dengan label itu sendiri. Gabus dari botol lain boleh digunakan sebagai perhiasan untuk botol lutsinar…Hasilnya menakjubkan.

4 – Melabur dalam personaliti anda

Objek hiasan untuk rak buku banyak menceritakan tentang keperibadian orang yang memilihnya. Melabur tanpa rasa takut dalam perkara yang menterjemahkan anda. Kadang-kadang berbaloi membayar lebih untuk memiliki sesuatu yang luar biasa. Objek klasik juga boleh menambah udara itu. Bingkai gambar, sebagai contoh, ialah item yang semua orang ada di rumah dan yang boleh mendedahkan lebih daripada foto. Anda boleh mempertaruhkan format luar biasa, frasa lucu dan banyak perkara lain yang sudah ada dalam karya tersebut. Meja putar, pemain rekod, batang lilin dan juga sepasang kasut boleh menambahkan lagi kecemerlangan pada hiasan. Pilihan berlimpah!

hiasan rak tersuaiobjek-rak-hiasan

5 – Kotak

Pernahkah anda memikirkan penyelesaian untuk dokumen yang anda hampir tidak nampak, tetapi yang sangat penting? Kotak penganjur boleh mengejutkan anda! Anda boleh menyimpan kertas, majalah dan item lain yang berbeza di dalamnya. Menjimatkan ruang dan hasilnya kelihatan hebat!

hiasan kotak rak

Jadi, bersedia untuk mereka bentuk semula hiasan rak buku anda dan menjadikan semuanya kelihatan baharu? Tunjukkan kepada kami bagaimana hasilnya!

Leave a Comment