5 inspirasi untuk bertaruh pada hiasan yang menyeronokkan

Apabila menghias rumah , keanggunan dan kecanggihan adalah yang terpenting, tetapi humor dan keperibadian pemilik yang baik juga mesti diambil kira. Oleh itu, Adoro Decorar, dengan kerjasama Lush, telah memisahkan beberapa projek yang membuktikan bahawa warna, objek dan gaya yang berbeza sememangnya boleh mengarang hiasan yang menyeronokkan dengan cara yang indah dan sangat asli. Semak keluar!

Hiasan yang menyeronokkan oleh HENRIQUE STEYER

Rumah dengan sentuhan hiasan yang menyeronokkan menyebarkan kebahagiaan kepada mereka yang tinggal di sana. Ruang jenaka menjana tabiat melihat sesuatu dengan harapan kehidupan yang lebih baik. Sesiapa sahaja boleh menjadi lebih gembira apabila mereka berada di ruang yang direka dengan baik. Lebih daripada pendirian peribadi, humor ialah pandangan dunia yang membantu orang menerima siapa mereka sebenarnya, sambil turut menghiburkan betapa mereka mahu menjadi. Segala-galanya adalah soal sikap dan kesanggupan untuk melakukan secara berbeza.

Projek lucu menunjukkan perkara yang rasional secara tidak rasional, dapat menilai terlalu tinggi bahagian yang sama sekali tidak penting pada masa yang sama yang boleh memperkecilkan sesuatu yang bagi orang lain akan menjadi harta karun. Dan permainan berat ini menjana kesan yang luar biasa!

ROGÉRIO PEREZ, arkitek

Pilihan warna dan objek untuk menghias Teater Rumah ini direka untuk persekitaran yang ceria. Untuk ini, objek berwarna telah dipilih, seperti cermin mata, cermin mata, botol dan dinding belakang televisyen berwarna biru. Untuk menyelaraskan warna objek dan menyerlahkannya, warna neutral dipilih untuk sofa, bantal dan perabot. The integrasi persekitaran ini dengan kawasan luar rumah mengharmonikan warna semula jadi taman dengan warna dalam hiasan keseronokan . Pasu bunga menekankan hubungan dengan alam semula jadi.

hiasan-seronok-berbeza

Perkara penting untuk menggabungkan keanggunan dengan hiasan yang menyeronokkan apabila mengharmonikan ialah mengetahui cara menggunakan warna dengan betul, tanpa menimbang persekitaran, memberikan keseimbangan dengan mencampurkan warna yang betul dan objek yang dipilih. Semuanya juga bergantung kepada persekitaran yang ingin dihias. Penggunaan, saiz dan lokasi adalah faktor penting semasa memilih warna. Kita tidak boleh menggunakan warna yang kuat yang menyampaikan tenaga, pergolakan dalam persekitaran yang sepatutnya menyampaikan ketenangan, keselesaan, seperti bilik bayi, contohnya.

CALINA MUSSI, arkitek

Apabila kita merujuk kepada keanggunan, banyak pintu terbuka kepada imaginasi, kerana, pada hakikatnya, keanggunan ialah tingkah laku yang kita terjemahkan sebagai “gaya”. Keanggunan dalam hiasan ada kaitan dengan personaliti mereka yang menghuni ruang tersebut.

Kita hidup hari ini dalam detik menyelamatkan emosi, keterikatan dan nilai kepada apa yang mengingatkan kita tentang yang diketahui, apa yang kita ada sebagai kenangan afektif pada zaman kanak-kanak kita. Ini adalah salah satu sebab untuk mengembalikan warna kepada alam semesta seni bina. Mengangkut warna di dalam rumah kita adalah sebahagian daripada proses ini – ia seperti membawa bahagian luar yang dikenali dan dihargai ke dalam kawasan yang kita diami.

Perabot antik dan klasik telah kembali, dipernis dalam warna terang yang sesuai dengan sebarang gaya keseronokan atau hiasan lain . Permaidani dengan motif yang pelbagai dan warna yang berbeza keluar daripada tradisional, menggabungkan kemodenan dengan ruang. Saya suka menggunakan warna dalam butiran yang membuat perbezaan, seperti dinding. Terdapat pelbagai pilihan kertas dinding dengan motif dan warna yang paling pelbagai.

hiasan-seronok

Perlu diingat bahawa pewarna dalam hiasan adalah asal klasik, fabrik damask yang digunakan pada era Empayar kaya dengan tona dan kilauan. Dan, untuk tidak berdosa dengan keterlaluan, pepatah “kurang adalah lebih” adalah sah.

Dan anda, apa yang anda mahu gunakan atau gunakan untuk mencipta hiasan yang menyeronokkan di rumah . Beritahu kami!

Leave a Comment