5 inspirasi untuk dihiasi dengan kertas dinding

The kertas dinding mempunyai sejarah yang panjang, yang, secara literal, latar belakang untuk beberapa peristiwa yang menandakan kisah ahli sejarah. Its fungsi hiasan dalam persekitaran yang memberi kesan kepada gaya dan konsep, selain daripada mempengaruhi pilihan perabot dan hiasan objek.

Pelukis kertas dinding Inggeris , fabrik bercorak dan buku, William Morris, mengiktiraf kepentingan kertas dinding dan mengisytiharkan: “Tidak kira apa yang anda ada di dalam bilik anda, fikirkan dahulu dinding, ia adalah apa yang menjadikan anda milik anda. rumah dan rumah. Dan jika anda tidak membuat sedikit pengorbanan untuk memihak kepada mereka, anda akan dapati bahawa persekitaran akan kelihatan improvisasi, dengan rupa sebuah rumah penginapan.”

 Jadi, hari ini kami membawakan persekitaran di mana kertas dinding membuat semua perbezaan . Semak keluar!

Sedang mekar: reka bentuk dengan kertas dinding bunga

Kontemporari dalam konsepnya, persekitaran yang dihias yang direka oleh arkitek Cristiane Maciel dan Sony Luczyszyn membawa keselesaan pada peringkat pertama. The kertas dinding bunga menyumbang kepada watak alam sekitar, mengarang harmoni dengan perabot dan objek hiasan. Peralihan palet bilik antara warna kuning air dan coklat.

Memandangkan ia adalah kawasan sosial, para profesional memilih bahagian yang menghargai keselesaan, dengan warna yang tenang dan elegan, memberikan kelonggaran. Kayu yang hadir dalam beberapa butiran meraikan semula jadi, manakala permainan cermin dan set meja dan kerusi diserlahkan dengan pencahayaan, memberikan kemewahan kepada projek itu.

—-

kehalusan

Konsep baru untuk hidup, ini adalah permintaan pasangan yang memiliki rumah seluas 500m², arkitek Brunete Fraccaroli. Hadir kontemporari di seluruh apartmen juga ditunjukkan di dalam bilik 20m², yang menggabungkan unsur-unsur klasik seperti kristal dan emas. Reka bentuk bilik telah direka sedemikian rupa untuk menggabungkan yang elegan dan berfungsi, dengan banyak keselesaan dan teknologi. The kertas dinding , dengan arabesques halus, berkuasa atas seluruh kepala katil dan menjamin udara yang canggih dengan cahaya lembut keemasan. Nada yang lebih cerah menyediakan persekitaran yang dihias dengan tenang dan menyenangkan .

—-

—-

kertas dinding-bilik

Dan anda, kertas dinding manakah yang paling anda sukai? Beritahu kami dalam ulasan!

Leave a Comment