5 inspirasi untuk mencipta ruang riadah di rumah

Keinginan untuk mempunyai sudut santai, tempat perlindungan untuk melupakan kesibukan kehidupan seharian dan menikmati saat terbaik dalam kehidupan bersama keluarga dan rakan-rakan, di dalam rumah anda sendiri, semakin biasa. Menikmati masa lapang dan bersantai tanpa perlu keluar rumah, menjadi realiti melalui tangan profesional yang mengubah persekitaran yang ringkas atau terbiar menjadi ruang yang menggembirakan.

Balkoni, dapur, kolam renang, taman. Terdapat pilihan yang paling pelbagai untuk ruang riadah , tetapi tempat kegemaran ialah teater rumah dan gril barbeku – disepadukan ke dalam kolam renang atau spa, dengan ruang gourmet dan segala-galanya yang didambakan. Reka bentuk semula bilik, runtuhkan dinding, antara pelbagai penyelesaian untuk memenuhi permintaan yang paling mendesak. Dirancang dengan baik, persekitaran menambah kepraktisan dan menjemput anda untuk menikmati .

Ruang riadah yang selesa

Arkitek Estér Kloss dan Helaine Góes Panterich menjelaskan bahawa apabila mereka bentuk projek, adalah perlu untuk mengambil kira keselesaan dan penggunaan yang akan dilakukan oleh pelanggan. “Fungsi adalah aspek utama, persekitaran mesti difikirkan mengikut cara yang sesuai dengan fungsi yang akan direka bentuk dan bilangan orang untuk berkhidmat”, jelas Helaine. The ruang percutian ditandatangani oleh mereka adalah tingkat yang lebih rendah daripada yang terdiri Dr tiga, yang memberikan akses kepada kawasan taman dan barbeku . Selain mempunyai kerusi berlengan yang selesa, perabot teater rumah dan meja tinggi gaya bar, ia mempunyai kabinet di bahagian belakang yang memanfaatkan ruang “mati” di bawah tangga dan menempatkan ruang bawah tanah kecil dengan bar mini dan ruang untuk menyediakan minuman. .

Ruang riadah yang mampan

Arkitek Ivângela Curra mengatakan bahawa dalam ruang ini adalah sah untuk mengikuti trend dunia kemapanan, sentiasa bersekutu dengan teknologi tinggi, menggunakan bahan semula jadi dan menggunakan semula unsur sedia ada. “Adalah perkara biasa untuk menggabungkan panel kayu perobohan dengan televisyen berprestasi tinggi”, katanya. Dalam projek ruang santai , yang ditandatanganinya bersama arkitek Angela Chinasso, kerja seni bina, hiasan dan landskap telah dijalankan, mengekalkan ciri asal pembinaan. Beberapa kepingan yang canggih dan warna terang penutup berbeza dengan perabot kayu dan meninggalkan tempat itu halus , tetapi tanpa kemewahan yang berlebihan, digabungkan dengan alam sekitar.

Tutup dengan barbeku

Direka oleh arkitek Carolina Mehl dan Larissa Schnekenberg, penthouse menerima barbeku dan pelbagai perabot serat, untuk menerima ramai orang, sebagai tambahan kepada jakuzi di bawah bumbung ombrelone, yang mewujudkan kawasan berlorek yang baik. Seluruh persekitaran dikelilingi oleh kaca beku, yang apabila ditutup membenarkan privasi sepenuhnya. Akses ke teres adalah melalui ruang tamu, yang merupakan sebahagian daripada persekitaran dan membolehkan anda menikmati ruang lapang walaupun pada hari yang lebih sejuk.

ruang riadah-cara-lakukan.

Keselesaan dalam nada neutral

Disepadukan ke dalam ruang tamu , ruang riadah untuk menawarkan makan malam , koktel atau barbeku santai, direka oleh arkitek Sabina Bottarelli dan Marina Canhadas, kebanyakannya dalam warna kuning air dan coklat, dipilih untuk menyediakan iklim yang hangat dan untuk menyusun hiasan desa dan moden dengan keharmonian. Untuk meningkatkan kawasan yang menumpukan penyediaan makanan, barbeku ditutup dengan batu canjiquinha, bahan yang menambah kelantangan dan keindahan pada kepingan itu. Kemuncak ruang santai ini adalah kaunter pembuka selera, dihasilkan dalam MDF dengan salutan walnut dan dilengkapi dengan meja sisi kaca. Perabot ini mempunyai roda dengan kunci dan memberikan fleksibiliti kepada alam sekitar, kerana ia boleh disesuaikan dengan komposisi yang berbeza.

rumah-ruang riadah

ruang lapang kreatif

Ruang riadah yang lengkap

Diilhamkan oleh bangsal – strukturnya mempunyai lapisan terdedah dan ketinggian siling mencapai kira-kira tujuh meter – pembinaan yang ditandatangani oleh arkitek Yvone Miyamura dibahagikan kepada ruang tamu, makan, bar dan barbeku. Dengan hiasan yang menyerlahkan gentian semula jadi, persekitaran mempunyai dapur dan ketuhar pembakaran kayu. Barbeku, ditutup dengan seramik dalam warna hijau, menonjol di ruang yang juga berfungsi sebagai bar dengan najis. Di ruang istirahat, enam tempat duduk disusun dalam kerusi berlengan gentian dengan penutup mentah dan bunga.

rumah-ruang-riadah

Sekarang, beritahu kami: ruang lapang manakah di rumah yang paling anda sukai?

Leave a Comment