5 jenis lampu bilik yang mengubah pencahayaan rumah

Mereka berada dalam senarai mana-mana arkitek apabila ia berkaitan dengan barangan penting untuk hiasan yang sempurna. Dari ruang tamu hingga ke bilik tidur, tudung lampu adalah barang hiasan yang hampir wajib bagi sesiapa sahaja yang ingin menghias dengan kelas dan menambah gaya pada persekitaran.

Dan memandangkan pilihan tudung lampu adalah banyak, dalam siaran hari ini kami menyenaraikan beberapa jenis tudung lampu untuk ruang tamu yang akan menjadikan hiasan anda penuh dengan keperibadian, di samping mewujudkan iklim yang sangat intim dan lazat yang layak untuk ruang tamu anda!

5 jenis lampu bilik

Dan sebelum memilih tudung lampu, sama seperti barang hiasan lain, semuanya akan banyak bergantung pada gaya hiasan anda. Tetapi anda boleh yakin bahawa terdapat lampu untuk semua citarasa dan gaya. Lihat sahaja inspirasi ini yang telah kami pisahkan daripada jenis lampu ruang tamu .

Klasik

Tiada cara untuk bercakap tentang tudung lampu klasik tanpa menyebut tudung lampu Tiffany yang tradisional dan elegan . Dengan reka bentuk berdasarkan estetika Art Nouveau, gaya yang menjadi kegemaran dari 1890 hingga 1910, lampu Tiffany telah dicipta oleh pereka Amerika Louis Comfort Tiffany dan sangat mengingatkan kaca berwarna gereja. Objek itu buatan tangan, menggunakan teknik yang melibatkan kepingan kaca dalam pita tembaga, yang kemudiannya ditin dan dipateri bersama. Tetapi jika anda melakukan lebih banyak garisan bersih klasik, bagaimana pula dengan tudung lampu dengan alas yang diperbuat daripada kaca atau kristal, porselin atau malah tembaga atau perak, dengan kubah yang lebih bersih, dengan fabrik yang ringan? Model ini juga terdapat dalam mana-mana persekitaran, menjadikannya halus dan elegan.

Jenis-lampu-untuk-bilik-klasik

Kontemporari

Bagi mereka yang lebih moden, tudung lampu juga mengalami proses pemodenan. Dengan ketersediaan bahan yang berbeza, tudung lampu mendapat rupa yang sama sekali berbeza dan hampir tidak disedari antara jenis tudung lampu untuk ruang tamu . Dan di kalangan model kontemporari, gaya perindustrian adalah kejayaan besar apabila memilih model untuk menghiasi bilik. Lihatlah inspirasi yang indah ini!

Jenis-lampu-untuk-ruang-moden

desa

Tudung lampu dengan gaya yang lebih desa boleh didapati dalam beberapa bahan yang boleh pergi dari batang pokok ke dasar kaca dan kubah semuanya dibuat dalam gentian semula jadi, daya tarikan. Tudung lampu ini sesuai dalam hiasan pantai atau rumah desa , tetapi ia juga bagus dengan hiasan yang lebih bersih, dengan pilihan sofa dalam garis lurus, lebih ringan dan penggunaan kerusi kayu atau kerusi berlengan, dengan gaya yang lebih asas .

Jenis-Jenis Lampu-Hidup Desa

kelakar

Bagi mereka yang tidak melepaskan mood yang baik ketika menghias, malah kini lampu boleh diintegrasikan. Dan model dan gaya tidak kekurangan! Daripada yang berwarna-warni kepada yang dibuat dengan bahan yang berbeza, seperti akrilik, resin, plastik dan juga pelbagai objek, seperti kereta mainan atau anak patung, lampu dengan gaya yang menyeronokkan menarik perhatian dan meninggalkan sebarang hiasan ringkas dan tidak sopan. Satu contoh yang baik untuk barang hiasan ini ialah tudung lampu Woody yang bagus , yang mempunyai struktur kayu yang diartikulasikan yang menyerupai anak patung dan boleh diletakkan dalam kedudukan yang berbeza. Apabila duduk, ia boleh digunakan sebagai sokongan untuk buku dan semasa berdiri ia menjadi objek hiasan yang menghiburkan dan mencerahkan.

minimalis

Dalam gaya tudung lampu ini, pepatah ialah ‘kurang lebih banyak’. Dengan garis lurus dan reka bentuk yang bijak, tudung lampu minimalis memperoleh warna yang lebih neutral , seperti hitam, putih dan kuning air, dan bahan seperti logam, kayu dan kupola yang dibuat dalam fabrik seperti linen atau serge, dalam warna yang sama dengan tapaknya. Terdapat juga lampu yang benar-benar telus, diperbuat daripada akrilik, yang memberikan rupa yang sangat berbeza kepada mana-mana bilik. Model tudung lampu minimalis adalah untuk mereka yang ingin bertaruh pada penampilan yang ringkas dan santai, tetapi pada masa yang sama elegan dan menarik.

Nah, anda dapat melihat bahawa tidak ada kekurangan pilihan untuk jenis lampu untuk bilik , bukan? Kini terpulang kepada anda untuk melihat gaya yang paling sesuai dengan hiasan anda dan pilih lampu untuk menyusun persekitaran dan rock anda dengan cantik! Dan sudah tentu, maka jangan lupa untuk memberitahu kami dalam komen bagaimana ia ternyata!

Leave a Comment