5 mitos biasa apabila menghias ruang kecil

Hari ini bola sedang mengoptimumkan ruang . Dengan bangunan yang semakin menghargai persekitaran kecil, adalah perlu untuk menyesuaikan diri semasa menghias. Dan mereka yang percaya bahawa mustahil untuk mewujudkan suasana yang selesa dengan ruang kecil adalah salah – dalam siaran hari ini kami akan menunjukkan bagaimana ini adalah mitos. Lihat hanya mitos yang paling biasa apabila menghias ruang kecil :

Mitos 1

Menghias bilik kecil dengan perabot tersuai

Pasti anda pernah mendengar seseorang berkata bahawa untuk menghiasi ruang kecil anda perlu memilih perabot tersuai. Kerana kami datang untuk memberitahu anda bahawa ini hanyalah mitos besar! Projek perabot yang dirancang adalah lebih mahal dan selalunya melebihi nilai mereka yang ingin menghiasi alam sekitar – dan bukan itu sahaja! Mereka tidak membuka kemungkinan untuk hiasan masa depan (sekiranya terdapat perubahan lokasi, contohnya), kerana ia dibuat untuk mengukur ruang tertentu.

Petua kami ialah: adakah anda terfikir untuk menggantikan beberapa item? Rak buku, sebagai contoh, boleh digantikan dengan rak, almari pakaian boleh digantikan dengan rak, manakala rak bilik mudah diganti dengan palet. Dan adakah anda tahu bahagian terbaik dari semua ini? Anda masih boleh menjimatkan wang.

Mitos 2

Warna gelap dan persekitaran kecil tidak bercampur

persekitaran kecil 1

Ramai orang merasakan bahawa warna gelap tidak dialu-alukan di ruang kecil kerana ia menyumbang kepada lebih gelap lagi dan seterusnya memberi gambaran bahawa ia kecil. Nah, tahu bahawa ini juga mitos, ok? Sekiranya anda ingin memilih warna gelap untuk perabot atau bahkan untuk dinding rumah anda, ketahui bahawa ini adalah percuma, cuma berhati-hati untuk mengekalkan keseimbangan nada dalam persekitaran dan kontras dengan warna terang.

Mitos 3

Ruang kecil sentiasa tidak teratur

Ramai orang percaya bahawa tempat yang lebih kecil sukar untuk diatur dan itulah sebabnya mereka hidup dalam keadaan huru-hara. Ini juga sebahagian daripada mitos menghias ruang kecil . Segala-galanya diselesaikan dengan susunan perabot yang baik, memilih objek yang sesuai untuk lokasi memudahkan anda mengatur segala-galanya.

hiasan-persekitaran

Mitos 4

Perabot besar tidak sesuai di ruang kecil

kecil-persekitaran

Satu lagi mitos hebat! Jika anda ingin menghiasi ruang kecil , anda tidak perlu meninggalkan perabot tertentu kerana kekurangan ruang. Anda tahu bahawa sofa yang anda suka, tetapi tidak fikir ia akan baik? Ia sememangnya boleh mengarang persekitaran, tetapi anda mesti dos kawasan yang akan diduduki dengan perabot yang lebih kecil. Juga beri perhatian untuk tidak menghalang pembahagian dan mengutamakan kawasan bebas di dalam bilik yang anda ingin bekerja supaya tidak menjejaskan peredaran.

Mitos 5 Hanya miliki

apa yang anda perlukan

muat kecil

Dan kini yang terakhir tetapi tidak kurang pentingnya, mitos terakhir tentang menghias bilik kecil : hakikat bahawa anda perlu menyingkirkan semua perkara yang anda suka dan menyimpan hanya apa yang anda perlukan, kerana ia tidak akan muat di dalam bilik. Satu-satunya perkara yang anda perlukan ialah memastikan apartmen, rumah atau pejabat anda mempunyai ruang untuk menyimpan barang-barang tanpa semuanya menjadi sesak.

Petua tambahan untuk menghias ruang kecil

Petua kami ialah: anda boleh mempraktikkan idea anda, tanpa mengira saiz tempat yang anda ingin hias. Walau bagaimanapun, dalam kes persekitaran yang menawarkan rakaman yang lebih kecil, lebih banyak perancangan diperlukan. Sebelum membeli perabot, sentiasa periksa saiz perabot dan hormati ruang peredaran di dalam tempat itu.

Lihat bagaimana menghias ruang kecil tidak semestinya binatang berkepala tujuh? Jika anda menyukai petua, beritahu kami dalam ulasan.

Leave a Comment