5 petua khas untuk menyediakan meja teh

Siapa yang tidak pernah merasai kelaparan itu pada lewat petang? Ketahuilah bahawa ini adalah bagaimana tradisi teh British pada pukul 5 petang bermula, yang menjadi popular terima kasih kepada seorang duchess yang lapar. Selepas Anna Maria Russell dari Bedford, penyediaan meja teh berjaya bukan sahaja di England, tetapi di seluruh dunia. Tabiat itu menggembirakan dan bagus untuk berehat dan mengejar rakan-rakan. Tetapi sesiapa yang menganggap bahawa ini adalah ritual yang penuh dengan misteri adalah salah, menyediakan meja untuk minum petang bukan sahaja menyeronokkan, tetapi juga pinggan yang penuh dengan butiran ringkas dan menawan! Ingin belajar? Semak petua ini untuk tidak merosakkan hiasan anda:

Rahsia untuk menyediakan meja teh

. Perkara pertama yang perlu ditakrifkan ialah gaya meja teh . Apabila kita memikirkan teh tradisional, kita teringat rasa klasik Provençal. Nada yang paling sesuai dengan gaya ialah pastel, tetapi tiada apa yang menghalang hiasan daripada mempunyai satu titik atau satu lagi dalam nada yang lebih kuat.

The minum petang adalah mesyuarat dan intim, jadi tiada apa yang lebih semula jadi daripada untuk menyediakan hidangan teh akan dalam bangunan. Bagaimanapun, bergantung kepada bilangan tetamu, majlis itu boleh dikongsi oleh kumpulan di kawasan luar.

meja teh luar

Memberi perhatian kepada perkara-perkara kecil membuat semua perbezaan! Reka bentuk dan kualiti peralatan di meja menambah sentuhan kecanggihan pada mesyuarat. Set porselin atau logam adalah klasik dan tidak pernah mengecewakan. Selain alas meja tradisional, alas letak juga boleh digunakan untuk minum petang, cuma sesuaikan dengan gaya yang anda pilih.

meja teh pinggan mangkuk luar

Dalam gaya yang anda pilih, tambahkan sentuhan peribadi pada persekitaran. Cawan dan teko boleh menjadi pasu bunga, peti kayu kecil boleh digunakan di atas meja teh sebagai bekas untuk buah-buahan dan sebagainya, dan balang boleh digunakan untuk pewangi.

Cuba letakkan hirisan limau Sicily di dalam periuk air, sebagai tambahan untuk menghias, ia akan menambah aroma segar dan semula jadi pada bilik, menjadikannya lebih selesa. Untuk mengharmonikan persekitaran, adalah penting bahawa tiada barang di atas meja mengganggu penglihatan tetamu.

Tiada misteri dalam menentukan menu minum petang : kek, roti, potongan sejuk, biskut, sandwic mini dan lain-lain. Minuman yang jelas adalah teh, tetapi anda juga boleh menghidangkan kopi, susu dan jus. Menu ini menggembirakan semua selera. Sesetengah “gula-gula” sangat comel sehingga tetamu anda akan “makan dengan mata mereka”.

meja teh penuh

Jadi, adakah anda menyukainya? Selepas petua ini untuk meja minum teh , hubungi rakan anda dan kejar!

Leave a Comment