5 Petua Menghias Gaya Pantai untuk Mengubah Rumah Anda

Musim panas adalah masa untuk berehat, berjalan-jalan dengan keluarga dan rakan-rakan, dan memutuskan hubungan sedikit daripada masalah kehidupan. Pada masa itu, ramai orang memilih untuk meninggalkan bandar dan pergi, terutamanya, ke pantai. Dan apabila tiba di destinasi, mereka berhadapan dengan landskap yang berbeza, atau malah pantai dengan hiasan gaya pantai , yang menjadikan persekitaran sangat bercirikan dan membantu untuk melarikan diri dan melupakan semua tekanan bandar, menjamin hari bersantai yang baik.

Balkoni hiasan gaya pantai

Bagaimanakah ciri-ciri rumah pantai

Rumah pantai biasanya mempunyai rupa yang sangat berbeza daripada apa yang anda lihat dalam hiasan hartanah bandar. Sudah tentu, ini tidak bermakna seseorang yang tinggal di bandar tidak boleh mempunyai rumah yang penuh dengan unsur-unsur yang merujuk kepada dunia marin, sebagai contoh. Tetapi gabungan semua butiran, dari seni bina hingga reka bentuk perabot, yang menjadikan hiasan rumah pantai begitu berbeza.

Hiasan gaya pantai di dalam bilik tidur

Sebagai permulaan, persekitaran anda kelihatan lebih besar dan lebih cerah. Ini disebabkan oleh fakta bahawa bangunan ini juga dibina dengan rentang yang lebih besar, yang membolehkan cahaya dan pengudaraan memasuki bahagian dalam. Tetapi ia juga berlaku bahawa salutan lebih ringan , langsir pada tingkap lebih nipis, dan banyak unsur merujuk kepada kesegaran alam semula jadi.

Hiasan Dek Pantai

Apabila memasuki rumah pantai – terutamanya yang dihias untuk percutian musim panas -, seseorang melihat suasana yang berbeza daripada yang dirasakan di rumah-rumah di bandar. Selekoh dan celah seolah-olah mengundang orang ramai untuk berehat. Semua elemen, dalam beberapa cara – mungkin disebabkan oleh warna, kilauan atau tekstur bahannya – menyampaikan perasaan damai, keseimbangan dan kesejahteraan.

Ciri-ciri rumah pantai ini sangat disukai oleh orang ramai. Dan ramai yang sangat mencintai gaya seni bina dan reka bentuk dalaman ini sehingga mereka memutuskan, kemudian, untuk mengubah rumah mereka di bandar untuk mempunyai sesuatu seperti ini, serupa, sepanjang tahun.

Persoalan yang tinggal ialah: apakah elemen yang diperlukan untuk mengarang hiasan gaya pantai ? Itulah yang akan kita bincangkan dalam topik seterusnya!

Bilik hiasan ala pantai2

Bagaimana untuk membuat hiasan gaya pantai

#1 Penutup dinding dan lantai

Rumah pantai – atau hanya yang mempunyai hiasan gaya pantai – biasanya menampilkan penutup dinding dan lantai dalam warna yang sangat lembut. Sangat sedikit yang dilihat menggunakan kertas dinding. Tetapi orang itu boleh menggunakan dan menyalahgunakan pelekat dan terutamanya cat. Putih sememangnya warna yang paling diperlukan oleh pereka dan arkitek. Nada pasir, selain biru dan hijau, juga digabungkan dengan tema.

Hiasan gaya pantai di dalam bilik tidur3

Atas sebab kebersihan dan keselesaan terma, pereka hampir selalu menunjukkan, untuk lantai, penutup yang lebih sejuk, seperti porselin. Bergantung pada jenis yang dipilih, kepingan kayu boleh berfungsi dengan cara yang sama dengan sangat baik – lebih ringan dan lebih semula jadi ia kelihatan lebih baik. Ia juga mungkin untuk melihat dalam cadangan kontemporari keseluruhan kawasan yang ditutup dengan bahan seperti buluh, jut, tempurung kelapa dan banyak lagi.

Hiasan gaya pantai di bilik mandi

#2 Perabot

Adalah perkara biasa untuk melihat lebih banyak perabot desa dalam hiasan gaya pantai , terutamanya diperbuat daripada bahan mentah asal tumbuhan, seperti rotan dan rotan. Juga kepingan-kepingan dipasang dengan kepingan batang pokok atau papan perobohan – dari rumah-rumah lama lain atau pun dari bot lama. Dan juga yang berkaca dan bercermin, merujuk kepada laut dan unsur airnya.

The hiasan rumah pantai menggabungkan lebih desa perabot dan dengan perabot moden. Malah, kedua-dua gaya boleh hadir dalam persekitaran yang sama, membuat kontras dalam dos yang betul. Potongan dalam ton gelap sukar dilihat dalam set ini, melainkan ia adalah untuk menunjukkan bahan mentah, secara semula jadi, belum siap atau hanya dipernis.

Perabot hiasan pantai

Secara amnya, hampir semua barangan kelengkapan di rumah pantai adalah sangat mudah dalam penampilan; garis lurus atau lengkung licin; dan sedikit atau tiada perhiasan. Dalam persekitaran yang sama, hampir semua kepingan mempunyai warna yang sama. Skema terang dan teduh, terang dan gelap, neutral dan warna, diberikan melalui sisipan item fabrik – termasuk penutup upholsteri – dan hiasan.

Kain hiasan bilik pantai

#3 item kain

Semestinya, permaidani mewah dan langsir tebal tidak sesuai dengan tetapan rumah pantai dan hiasan gaya pantai . Tetapi masih, banyak barangan fabrik lain akan muncul dalam cadangan hiasan. Ia mempunyai sarung sofa, ottoman dan kerusi; selimut dan bantal; Musketeers; meja dan tuala mandi; dan banyak lagi. Dan semuanya kelihatan cantik polos, berjalur atau dengan reka bentuk daun dan bunga atau tema maritim.

#4 perhiasan

Menghias rumah pantai adalah tugas yang menyeronokkan. Adalah menjadi kebiasaan untuk memakai banyak perhiasan yang merujuk kepada tema musim panas. Contohnya adalah lilin; miniatur bot dan papan luncur; bingkai dengan ilustrasi landskap semula jadi atau haiwan; unsur penangkapan ikan; kerja bakul; renda buatan tangan dan banyak lagi. Dan untuk memperkayakan hiasan gaya pantai , ia juga berbaloi untuk melabur dalam cengkerang, sulaiman dan batu hiasan .

Hiasan gaya pantai di dalam bilik tidur 4

# 5 Hubungan dengan alam semula jadi

Akhir sekali, perlu diingat bahawa seni bina rumah pantai biasanya mempunyai hubungan istimewa dengan alam semula jadi. Malangnya, tidak selalu mungkin untuk menghasilkan semula yang sama di rumah bandar, terutamanya atas sebab keselamatan atau privasi. Tetapi, orang itu boleh membawa alam semula jadi ke dalam persekitaran dengan cara lain. Sebagai contoh, memasukkan pasu dengan tumbuhan ke dalam hiasan – mungkin mencipta taman dalaman yang kecil.

objek hiasan pantai

Jadi, apakah pendapat anda tentang idea hiasan gaya pantai ini ? Bagaimana pula dengan mengambil kesempatan daripada inspirasi ini dan mula menghias semula rumah anda sekarang?

Petua hiasan gaya pantai ini dicipta oleh pasukan Viva Decora .

Leave a Comment