5 Petua Menghias Krismas yang Mempesonakan

Ah, musim terbuka untuk lampu kecil di tingkap, bau biskut madu di sekeliling rumah, bungkusan hadiah yang dibeli lebih awal dan tersembunyi di dalam almari dan ho-ho-ho yang terkenal. Ya, kita sudah pun berada dalam suasana Krismas , salah satu masa yang paling dinanti-nantikan dalam setahun! Dan kemudian, kerana tahun ini tidak begitu mudah untuk sesiapa sahaja dan bank celengan untuk menghiasi rumah untuk Krismas adalah kurus, kami telah menyediakan khas beberapa petua hiasan Krismas yang bagus untuk anda ! Ya, kerana anda hanya memerlukan sedikit kemahiran dan kreativiti untuk menjadikan sudut anda sebagai daya tarikan yang sebenar, bukan? Jadi, ikut kami untuk menyemak semua petua!

Petua hiasan Krismas yang pesona murni!

Lihat berapa banyak pilihan yang anda ada untuk mengubah rumah anda dengan hiasan Krismas yang ringkas dan yang terbaik, tanpa membelanjakan hampir apa-apa

1. Kalungan yang direka bentuk semula

Mari kita mulakan dengan hiasan Krismas luar di luar rumah. Biasa melihat perhiasan yang tergantung di pintu, terutamanya kalungan tradisional. Jika anda mempunyai satu, tetapi anda bosan menggantungnya sepanjang masa, bagaimana pula dengan mengubah kalungan anda ? Ia sangat mudah dan anda tidak memerlukan lebih daripada kalungan bunga lama anda, beberapa perhiasan seperti perhiasan Krismas, kon pain, busur reben dan perhiasan gantung pokok lain, dan pistol pelekat panas. Hanya panaskan pistol gam panas dan sapukan perhiasan pada kalungan mengikut kehendak anda.

Kalungan hiasan Krismas

Krismas-hiasan-berbeza-kalungan

Beri perhatian bahawa kalungan itu sangat penuh, tetapi dengan cara yang harmoni. Satu lagi barangan hiasan Krismas yang akan memberikan sentuhan istimewa kepada rumah anda.

2. Pokok Krismas Alternatif

Simbol ini boleh dikatakan wajib dalam hiasan Krismas ! Tetapi, tidak semua orang mempunyai pokok Krismas  semulajadi atau tiruan di rumah. Malah ada yang mempunyai anak kecil di rumah dan mengawal ‘panjat’ pokok pain adalah sukar! Tetapi, lihat sahaja di internet untuk mencari beberapa pilihan dan tutorial yang mengajar anda cara membuat pelbagai jenis pokok Krismas , daripada bahan yang paling berbeza, seperti kadbod, felt, kadbod dan dahan kering. Kami telah memisahkan tiga tutorial yang mengajar anda cara membina pokok Krismas alternatif dan membawa semangat Krismas ke rumah anda.

 

3. Hiasan pokok Krismas

Satu lagi cara hebat untuk mereka bentuk semula hiasan Krismas di rumah, supaya ia tidak sentiasa kelihatan sama, adalah dengan membuat inovasi dalam hiasan pokok Krismas . Dan kemudian apa-apa berlaku! Pertaruhan pada haluan reben, yang boleh dibuat dengan menggunakan semula reben daripada pembalut hadiah daripada parti yang lalu, dan bola lama atau bola Styrofoam boleh dirombak hanya dengan tiub gam berwarna dengan glitter, contohnya, atau reben dan labuci.

Hiasan pokok Krismas

Beberapa kon pain yang dicat dengan semburan emas juga sangat bergaya tergantung pada pokok pain. Anda juga boleh memilih coklat kegemaran anda dan menggantungnya dengan tali, beberapa di tepi pokok. Ia comel dan pokok anda akan menjadi sangat cantik.

 

hiasan krismas kon pain emas

4. Susunan dan bahagian tengah

Ini adalah satu lagi bahagian rumah yang tidak boleh ditinggalkan tanpa hiasan Krismas.  Dan pilihan murah untuk membuat susunan yang indah atau hiasan tengah Krismas tidak kekurangan! Lilin adalah sekutu yang hebat semasa menghias meja dan tidak memerlukan banyak masa untuk mengubahnya. Hanya lilitkan reben merah atau motif Krismas di sekeliling lilin dengan saiz yang berbeza, letakkannya di atas pinggan atau sousplat dan lengkapkan dengan beberapa bola Krismas, dahan kering, kon pain dan haluan.

hiasan meja krismas

Tidak mempunyai batang lilin Krismas yang bagus untuk meletakkan beberapa lilin? Lihatlah idea yang cemerlang dan mega ekonomi! Ambil beberapa gelas wain atau champagne, terbalikkan dan hias dengan titik polka atau bunga merah, dan letakkan lilin di atas. Okay, nampak sangat bergaya!

5. Aksesori untuk seluruh rumah

Dan untuk memberikan sentuhan istimewa itu kepada hiasan Krismas seluruh rumah, terdapat banyak pilihan yang boleh terdiri daripada dapur ke bilik mandi. Kain pinggan mangkuk bermotifkan Krismas untuk menghiasi dapur, permaidani kecil atau kain lap berwarna hijau dan merah sudah mengingatkan suasana Krismas. Dan satu lagi alternatif bagus yang boleh anda lakukan sendiri ialah membungkus kotak kadbod , dengan saiz yang berbeza, seperti kotak kasut atau pelbagai produk, dengan kertas pembalut yang cantik dan kemasan dengan reben yang cantik. Ia akan menjadi daya tarikan di bawah pokok Krismas anda!

Hiasan kotak Krismas

Lihat, adakah anda melihat berapa banyak petua menghias Krismas yang boleh anda buat sendiri untuk menjadikan rumah anda lebih menawan untuk ketibaan Santa Claus? Dan perkara yang menarik ialah anda boleh meminta bantuan daripada kanak-kanak dan seisi keluarga untuk menyediakan hiasan dan berseronok!

Adakah anda mempunyai sebarang petua menghias Krismas istimewa lain yang telah anda buat untuk rumah anda? Beritahu kami dalam ulasan, kami ingin tahu!

Leave a Comment