5 rahsia untuk menghias apartmen kecil tanpa neuras

Sudah tentu anda mengenali seseorang atau anda tinggal di apartmen sendiri. Pada masa ini, ini adalah jenis perumahan yang telah mendominasi pasaran hartanah dan disebabkan permintaan yang tinggi, ia semakin kecil dan mahal. Tetapi ini tidak bermakna ruang itu tidak mempunyai personaliti pemilik dan dihiasi dengan cara yang meningkatkan fungsi, bukan? Sebaliknya. Dan di sini kami memisahkan inspirasi yang baik untuk mereka yang ingin menghias apartmen kecil dan tidak tahu di mana untuk bermula. Semak keluar!

Sebelum ini, perlu diingati bahawa petua untuk menghias apartmen kecil yang telah kami pisahkan di sini terdapat di Pinterest, tetapi kami juga membawa sedikit pengalaman kami, kerana seluruh pasukan di Adoro Decorar tahu betul bagaimana rasanya tinggal di tempat dengan ruang yang kurang (?) dan itulah sebabnya kami mempunyai rahsia kecil kami untuk menjadikan semuanya benar-benar indah.

Menghias apartmen kecil
memerlukan pengoptimuman ruang

Secara umum, peraturan utama untuk menghias apartmen kecil adalah untuk memanfaatkan setiap sudut rumah dengan cara yang kita boleh memastikan semuanya teratur mungkin. Untuk ini, gunakan dan menyalahgunakan loker; gunakan kotak pengatur persegi dan pakai apa yang dipanggil ‘perabot pintar’, yang dilipat dan dilipat mengikut penggunaan anda. Jika boleh, ia juga berbaloi untuk membuat pertaruhan pada kabinet tersuai, yang, seperti namanya, sesuai dengan sempurna ke dalam ruang kerana ia direka secara strategik untuk persekitaran yang dikaji.

Gunakan pencahayaan untuk kelebihan anda

Pencahayaan mempunyai kuasa mengubah dan perlu menggunakan akal fikiran, kerana walaupun ia adalah kad liar dalam hiasan, terdapat risiko membuat kesilapan dan meninggalkan persekitaran separuh gelap atau terlalu terang. Apabila ragu-ragu, lakukan perkara yang disyorkan oleh ramai pakar untuk masa yang lama: cuba gunakan sepenuhnya cahaya ambien untuk menerangi apartmen dan, sebagai tambahan, jimat wang. Untuk ini, adalah berbaloi untuk mengeluarkan sebarang unsur yang menghalang laluan cahaya matahari dan membiarkan cahaya semula jadi masuk.

Pada waktu malam, adalah berbaloi untuk mempertaruhkan hiasan yang lebih intim di bilik rehat , seperti bilik tidur dan ruang tamu; dan lampu yang lebih terang untuk persekitaran yang berfungsi seperti dapur dan bilik mandi. Untuk menjadikan persekitaran cantik, anda perlu bertaruh pada reka bentuk loket, candelier dan lampu yang boleh anda temui dalam model yang berbeza untuk memberi keistimewaan gaya yang paling pelbagai.

Baca juga:
10 petua untuk menghias bilik kecil dan mengoptimumkan ruang

Memasang aksesori

Pilihan aksesori untuk menghias apartmen kecil banyak bergantung pada gaya hiasan yang akan ditakrifkan oleh anda. Secara umum, pakar memberitahu kami untuk tidak keterlaluan hiasan dan barangan lain yang melengkapkan hiasan, kerana, terutamanya dalam ruang kecil, mereka boleh menjadi tidak selesa dan menyebabkan kesan visual yang benar-benar bertentangan dengan apa yang kami harapkan. Jadi, gunakan akal dan hanya gunakan apa yang anda fikir benar-benar menarik untuk hiasan anda. Jika tidak, lepaskan!

elemen kad bebas

Apabila bercakap tentang hiasan, tanpa mengira saiz ruang, terdapat beberapa elemen liar yang tidak akan membuat anda salah apabila mengharmonikan. Kita bercakap, sebagai contoh, tentang buku, gambar dan bantal, sebagai contoh. Sangat serba boleh, anda akan menemui item ini dalam saiz dan format yang paling berbeza, dan oleh itu ia memudahkan proses menghias atau menghias semula ruang.

Tidak boleh menghias dengan gambar? Belajar di sini!
Dan bantal adalah perkara yang sukar untuk anda? Tiada lagi!

menentukan gaya

Akhir sekali, tiada satu pun petua ini akan berfungsi jika anda tidak mempunyai idea dalam fikiran, asas sebenar yang memberi inspirasi kepada anda, untuk menghias. Cari ciri keperibadian anda, citarasa peribadi dan ketahui gaya yang paling sesuai dengan anda (jika anda mempunyai sebarang keraguan, inilah KUIZ yang sangat hebat!). Daripada gaya desa kepada yang paling moden, ia pastinya mempunyai gaya yang anda kenal pasti lebih banyak dan ini akan menjadi penting untuk segala-galanya yang akan menjadi sebahagian daripada senarai barang hiasan anda untuk pangsapuri kecil itu .

Silap mata untuk menghias apartmen kecil

Cermin: cermin, apabila disusun dengan betul, memberikan perasaan bahawa bilik itu lebih besar daripada yang sebenarnya, jadi untuk bilik kecil, bahagian itu akhirnya menjadi kad liar untuk dihias.

Warna bersih : warna bersih , seperti cermin, memberikan perasaan bahawa persekitaran lebih besar. Jika anda ingin melabur dalam warna yang lebih terang dan gelap, pilih hanya salah satu dinding untuk melakukan transformasi.

Peredaran: adakah perabot menghalang peredaran? Ini adalah tanda bahawa ia perlu diubah kedudukan atau pun dikeluarkan dari tempat ia diletakkan untuk mengelakkan kemalangan.

Rak dan ceruk: kerana ia digantung di dinding, rak dan ceruk berguna untuk menghias pangsapuri kecil tanpa langsung bimbang tentang peredaran.

Taman menegak: ia adalah satu cara untuk mempunyai tumbuhan kecil di rumah dan tidak perlu ‘mengganggu’ pasu besar yang mengambil ruang. Berikut adalah inspirasi hebat untuk anda mengamalkan taman menegak sekarang!

Nah, sekarang setelah kami memberitahu semua rahsia kecil kami untuk menghias apartmen kecil , giliran anda pula. Beritahu kami perkara yang anda lakukan untuk menjadikan persekitaran kecil anda rumah yang sangat selesa penuh dengan keperibadian. Beritahu kami dalam ulasan!

Leave a Comment