7 jenis permaidani untuk menghiasi rumah dengan segala daya tarikan

Sesiapa yang sentiasa menyesuaikan diri dengan petua alam semesta hiasan pasti sudah perasan bahawa terdapat beberapa jenis permaidani , yang, sebagai tambahan kepada bahagian asas, merupakan alternatif yang bagus untuk mereka bentuk semula hiasan  rumah dan, yang terbaik dari semua. , tanpa berbelanja terlalu banyak. Dan walaupun anda tinggal di pangsapuri yang disewa, sebagai contoh, permaidani adalah barang hiasan yang anda beli, menghiasi bilik, dan kemudian membawa bersama anda ke mana sahaja anda pergi, sama ada rumah atau apartmen baru.

Dan hari ini, infiniti jenis permaidani untuk menghiasi rumah , di mana sahaja sudutnya, benar-benar mengejutkan! Tanpa melupakan fleksibiliti itu, yang merupakan kata kunci, kerana permaidani boleh mencipta gaya, serta menyesuaikan diri dengan hiasan persekitaran. Jadi, untuk kekal mengetahui semua pilihan di pasaran permaidani, semak jenis permaidani untuk menjadikan rumah anda lebih selesa dan menawan !

Lihat 7 jenis permaidani untuk menghiasi rumah anda

Lihat tujuh jenis permaidani  untuk menghiasi persekitaran rumah dan lihat pilihan terbaik untuk dihias dengan gaya dan keanggunan.

Permaidani Shaggy

Shaggy adalah permaidani yang membuatkan anda ingin terbentang dan kekal di sana, dalam semua kecomelannya. Model ini diperbuat daripada gentian sintetik, dengan kot yang tinggi dan berbulu , yang menyebabkan rasa selesa dan kesejahteraan. Gaya permaidani ini sesuai dalam hiasan bilik tidur, ruang tamu atau teater rumah, persekitaran yang meminta hiasan yang lebih selesa dan selesa.

tikar bulat

Kami tahu bahawa biasanya orang akan memilih permaidani segi empat sama atau segi empat tepat , kerana format ini lebih mudah apabila mengehadkan ruang . Tetapi, bagi mereka yang sukakan sedikit pesona dalam persekitaran, terutamanya di ruang tamu, anda boleh bermain di atas permaidani bulat. Permaidani bulat lebih cantik dalam hiasan jika digunakan dengan perabot dengan format yang sama, seperti meja kopi atau meja makan bulat. Model ini juga merupakan kelebihan untuk mengehadkan sudut tertentu rumah , seperti ruang untuk membaca, meditasi atau ruang masuk.

Jenis-karpet-bulat-blog

Permaidani sintetik

T apetes dihasilkan dengan bahan sintetik didapati secara meluas di pasaran upholsteri dan boleh dihasilkan dalam nilon, akrilik, polipropilena dan poliester . Bahan ini tahan dan sesuai untuk persekitaran luar , lembap, dengan pergerakan orang yang hebat dan juga boleh dicuci dengan mesin. Dalam hiasan, mereka sesuai untuk ruang tamu, dapur dan lorong, dengan pelari.

Jenis-karpet-akrilik-blog

gentian semulajadi

Permaidani gentian semulajadi diperbuat daripada bahan yang diekstrak daripada tumbuhan atau haiwan , seperti bulu, sisal, buluh, jut dan kulit. Biasanya, jenis permaidani ini dibuat dengan tangan , yang akhirnya memberikan rupa yang lebih desakan pada kepingan itu . Permaidani gentian semulajadi sesuai dengan persekitaran yang lebih desa, seperti balkoni, tetapi boleh digunakan untuk menghiasi ruang makan, ruang tamu, bilik tidur dan juga dapur, bergantung pada gaya hiasan.

Jenis-permaidani-semulajadi-blog

Cara Membersihkan Semua Jenis Permaidani

Betul, tetapi tidak cukup untuk mengetahui semua jenis permaidani yang boleh anda gunakan dalam hiasan rumah anda. Untuk memberi anda bantuan lain, selepas anda memilih jenis permaidani yang paling sesuai dengan gaya anda, anda boleh menonton video di bawah untuk mendapatkan petua tentang cara memastikan permaidani anda bersih dan memastikan ia kelihatan baharu!

Lihat, kini anda sudah mengetahui beberapa jenis permaidani untuk meningkatkan lagi hiasan rumah anda dan cara memastikan ia sentiasa dipelihara. Dan model dan gaya permaidani tidak kekurangan! Tetapi untuk anda, gaya permaidani manakah yang paling anda sukai dalam hiasan? Beritahu kami dalam ulasan.

Leave a Comment