7 projek hiasan lelaki untuk mendapat inspirasi

Apabila memikirkan tentang persekitaran rumah atau malah keseluruhan rumah, perkara yang dicari orang ialah persekitaran yang mencerminkan keperibadian mereka sendiri. Semakin ramai, lelaki – bujang atau tidak – mencari tempat sendiri dan bertaruh pada hiasan lelaki . Warna, susunan perabot dan juga objek boleh mewujudkan suasana untuk lelaki tanpa kehilangan daya tarikan dan keanggunan mereka. Di blog ini, kami membawakan projek yang mempunyai kaitan dengan keperluan baharu ini. Semak keluar!

Hiasan maskulin yang banyak

Dengan persekitaran bersepadu, projek oleh arkitek Ana Lucia Salama tidak mempunyai sebarang dinding, pembahagi bilik dan ruang tamu adalah rak buku kayu, yang direka khas. Kelabu dan hitam, dengan sedikit sentuhan coklat, adalah warna utama dalam hiasan yang lebih maskulin ini . Pencahayaan kawasan seluas 58m² dilakukan melalui acuan dan rel plaster, yang membawa mobiliti dan udara kontemporari ke apartmen, yang mempunyai siling tinggi. Lantai papak konkrit mendapat permaidani kuning air yang membawa kehangatan ke ruang.

 

keagungan lelaki

Berfungsi dan kontemporari, loteng seluas 70m² yang direka oleh arkitek Edson Lorenzzo menawarkan keselesaan dan kecanggihan dalam hiasan maskulin yang cantik . Kayu membina keseluruhan kediaman, mewujudkan perpaduan estetik. Atas permintaan pelanggan, seorang eksekutif muda, profesional mengelakkan penggunaan putih, yang terhad kepada dinding dan siling, meneroka nada gelap. Lantai kawasan gourmet, yang memanjang ke tandas, membantu untuk menyempadankan ruang dan, pada masa yang sama, menawarkan unjuran yang lebih besar untuk dapur.

semua sangat moden

Mengikuti pendekatan kosmopolitan, dan mengambil kira hobi penduduk, yang menikmati muzik dan menghiburkan rakan-rakan, arkitek Gisela Miró mencipta persekitaran yang tenang. The inspirasi untuk ruang lelaki adalah travels pemilik, untuk menyerlahkan objek dia dibawa dari luar negara. Gisela mencipta gubahan antara kertas dinding yang meniru kulit, lakuer hitam berkilat pada perabot dan suede hitam di sofa. Memandangkan ruang itu mempunyai sedikit dinding, tingkap menerima bidai logam putih, supaya tidak membawa rupa atau kehilangan pemandangan istimewa bandar.

Integrasi

Dengan pemandangan indah pantai Jurerê Internacional, di Florianópolis, arkitek Luiz Maganhoto dan pereka dalaman Daniel Casagrande membangunkan ruang untuk berehat dan menerima rakan. Kawasan ini dibahagikan kepada beberapa persekitaran: teater rumah, dengan unjuran yang disepadukan dengan bunyi ambien seluruh ruang, meja pool, kayu hitam dan ditutup dengan kain felt biru, dan meja permainan, dengan empat kerusi berlengan yang dilitupi chenille hitam. Memandangkan pemiliknya memainkan beberapa alat muzik, salah satu kawasan itu dikhaskan untuk papan kekuncinya, lengkap dengan peralatan bunyi. Semua sistem dalam hiasan maskulin ini disepadukan ke dalam satu arahan yang bertanggungjawab untuk suhu penyaman udara, pengaktifan bidai, keamatan cahaya, ketinggian bunyi dan kualiti imej tayangan.

idea-dekorasi-lelaki

Jadi, beritahu kami: projek untuk hiasan lelaki manakah yang paling anda minati? Tinggalkan dalam komen!

Leave a Comment