8 inspirasi untuk menghias meja Jun secara kreatif

Bulan paling panas dalam setahun telah tiba! Yang pasti, bulan Jun adalah antara bulan yang paling dinanti-nantikan, kerana dengannya datang semua perayaan dan makanan lazat pada masa itu. Berfikir tentang perayaan tradisional, kami membawa ke sini pilihan inspirasi untuk meja Jun .

Pertama, bagaimanakah perayaan bulan Jun berlaku?

Adakah anda tahu bahawa perayaan bulan Jun bermula lama sebelum Portugis menemui Brazil? Tradisi ini berasal dari zaman pra-Gregorian apabila orang ramai berkumpul untuk mengucapkan terima kasih atas tuaian yang baik. Di Brazil, perayaan itu dikaitkan dengan peringatan tiga orang kudus Gereja Katolik : Santo Antônio , São Pedro dan São João .

Sekarang, inspirasi untuk jadual bulan Jun!

Apabila anda memikirkan inspirasi untuk jadual Jun , perkara pertama yang terlintas di fikiran kami ialah: warna! Warna membawa semua suasana yang menyeronokkan yang jenis acara ini. Dan kita tahu bahawa tempat di mana makanan dan minuman terletak adalah persekitaran yang paling penting di pesta, jadi perlu memberi perhatian khusus. Jadi, berikut adalah beberapa petua untuk menjadikan persekitaran Jun lebih cantik :

tuala berwarna

Tuala adalah bahagian utama untuk inspirasi untuk meja Jun . Anda menggunakan dan menyalahgunakan fabrik berwarna seperti cheetah, sebagai contoh. Tindanan juga dialu-alukan dan memberikan sentuhan berbeza kepada pengeluaran.

Kek popcorn

Bagaimana pula dengan mencipta kek popcorn berpura-pura untuk menjadikan meja Jun lebih cantik ? Untuk membuat salah satu daripada ini adalah sangat mudah, anda hanya memerlukan Styrofoam, gam dan popcorn. Pilih papan styrofoam sfera, sapukan sedikit gam pada permukaan dan gam popcorn secara beransur-ansur. Akhir sekali, anda boleh menggunakan fabrik berwarna, EVA atau bahkan beberapa reben.

Papan sisi pameran

Papan sisi adalah penting untuk mengatur ruang, kerana ia boleh menempatkan cawan, pinggan dan peralatan lain yang digunakan pada parti. Salah satu cara untuk mencirikan alam sekitar adalah dengan membuat papan sisi kecil dengan kotak yang adil, mewarnainya dalam warna merah, kuning dan biru yang sangat bercirikan perayaan Jun.

meja-junina-hiasan

Balang untuk hominy

Hominy pasti tidak boleh hilang dari menu parti bulan Jun . Cara yang sangat bagus untuk menyajikan makanan istimewa ini adalah dengan menggunakan botol yang dihias. Untuk menjadikannya lebih terkenal, anda boleh menggunakan fabrik berwarna-warni untuk menghias.

periuk hominy

Bunga liar

Adakah anda ingin menjadikan persekitaran cantik dan dengan sentuhan desa itu? Bunga padang sesuai untuk hiasan dalam gaya ini. Di samping sangat cantik, mereka membawa semua gaya “pesta ladang” yang ingin kami belanjakan pada perayaan Jun. Berikut ialah petua: untuk menjadikan semuanya lebih cantik, anda boleh menggunakan bakul rotan untuk meletakkan bunga.

meja-junina

Menghias meja tetamu

Adakah pesta di rumah anda? Jadi anda mungkin akan menyediakan beberapa meja untuk tetamu supaya mereka boleh lebih selesa ketika makan, bukan? Untuk menghiasi meja anda boleh melabur di pusat yang comel dan menyeronokkan. Cadangan kami ialah unggun api yang cantik ini diperbuat daripada kertas dan batang aiskrim, daya tarikan yang sebenar!

pusat meja

Adakah anda menyukai inspirasi kami untuk jadual bulan Jun ? Jadi sekarang, betulkan semuanya dan nikmati pesta yang lazat bersama seisi keluarga!

Leave a Comment