8 jenis kerusi berlengan untuk ruang tamu jatuh cinta

Rumah kita mesti sinonim dengan keselesaan kan? Tiba di penghujung hari dan berlari ke sudut yang selesa adalah yang semua orang inginkan. Dan menjadikan ruang tamu sebagai ruang sedemikian akan menjadi segala-galanya yang paling anda dan tetamu inginkan, bukan? Untuk ini, tiada yang lebih baik daripada menemui pelbagai jenis kerusi berlengan untuk ruang tamu dan memasukkan item ini ke dalam hiasan rumah anda !

Sejarah kerusi berlengan bermula pada zaman dahulu. Di Mesir, sebagai contoh, mereka adalah simbol kuasa, dilapisi dengan emas dan batu permata. Tetapi, dunia telah banyak berubah sejak masa itu, bukan? Lama kelamaan, menjadi simbol keselesaan .

Di ruang tamu , kerusi berlengan adalah penting! Mereka melakukan lebih daripada melengkapkan sofa atau bilik:  Kerusi berlengan ruang tamu menambah gaya dan personaliti pada bilik.

Terdapat beberapa jenis kerusi berlengan untuk bilik , ketahui beberapa:

Jenis kerusi berlengan untuk ruang tamu: Bergère

Klasik, kerusi ini untuk ruang tamu menggembirakan citarasa yang paling berbeza. Ia boleh digunakan dalam suasana vintaj atau dalam gabungan gaya yang menarik.

jenis-kerusi-untuk-bilik

Kerusi Berlengan Biskut Nipis

Model kerusi berlengan ini benar-benar bersemangat! Ini adalah salah satu  jenis kerusi berlengan untuk ruang tamu  yang menambah sentuhan asli kepada persekitaran .

kerusi-untuk-biskut-nipis-bilik

katil kerusi berlengan

Keselesaan adalah kata kunci untuk jenis kerusi berlengan ini . Ia mudah dipasang, bagus untuk ruang di mana hiasan menggabungkan keselesaan dan gaya pada masa yang sama.

jenis-kerusi-untuk-bilik-futon

kerusi berlengan Barcelona

Ikon hiasan, bahagian ini serba boleh, tetapi . Direka oleh Ludwig Mies van der Rohe, ia mempunyai asas keluli tahan karat dan salutan kulit buatan.

kerusi-kerusi-untuk-bilik-barcelona

Kerusi berlengan dengan ottoman atau najis

Duduk dan regangkan kaki anda…Tiada yang lebih baik, bukan? Kerusi berlengan ini bagus di ruang tamu dan di balkoni tempat anda ingin berehat.

jenis-kerusi-untuk-bilik-sedutan

Kerusi berlengan Paris

Asas, ia bagus untuk mewujudkan persekitaran yang bersih. Pari boleh menjadi  kerusi berlengan untuk ruang tamu  dan ia masih mampan: ia dihasilkan dengan struktur kayu penghutanan semula.

kerusi-kerusi-untuk-bilik-Pari

Dan anda, apakah jenis kerusi untuk ruang tamu yang anda minati? Beritahu kami dalam ulasan!

Dan jika anda menyukai petua tentang jenis kerusi berlengan untuk ruang tamu, bagaimana pula dengan mengetahui apakah 5 jenis perabot klasik yang mereka bentuk semula hiasan rumah anda, ya? Semak di !

Leave a Comment