Almari pakaian dengan pintu gelangsar: helah sempurna untuk mengoptimumkan ruang

Pernahkah anda terfikir bahawa terdapat kira-kira 7 bilion manusia yang mendiami planet kita? Dan kebanyakan orang ini tinggal di bandar-bandar besar. Ini bermakna persekitaran perumahan semakin dipertikaikan. 

Dan, oleh itu, pada setiap masa, penghias perlu menghasilkan idea baharu untuk mengoptimumkan kawasan ruang ini. Dan salah satu idea itu ialah penggunaan almari pakaian dengan pintu gelangsar. Ketahui lebih lanjut dalam teks di bawah.

Almari pakaian gelongsor benar-benar merupakan pilihan penjimatan ruang yang baik

Terdapat pelbagai jenis pintu, adakah anda tahu itu? Tetapi, dalam teks ini, kami ingin menyerlahkan ciri-ciri pintu gelangsar. Apa yang membezakannya ialah mereka tidak membuat sebarang sudut bukaan untuk membuka atau menutup. 

Malah, akan ada satu atau lebih helaian berjalan di atas troli, atau sokongan dengan takal pergi dan balik, semudah itu. Jadi, menggunakan pintu gelangsar untuk menutup jurang dalam rumah akan menjadi penyelesaian yang bijak.

Dalam kes ini, pintu gelangsar akan mengambil lebih sedikit ruang untuk peredaran, berbanding dengan pintu tradisional – menghempas. 

Sekarang, apabila kita bercakap tentang pintu kabinet gelongsor sebagai penyelesaian pengoptimuman persekitaran, kita mesti berhati-hati. Pernyataan ini mungkin membuat anda berfikir bahawa anda memerlukan lebih sedikit ruang tumbuhan untuk meletakkan almari pakaian di dalam bilik tidur, contohnya, yang salah.


Jika kita mengukur kedalaman almari pakaian biasa, seperti model lama yang kita tahu sangat, kita akan melihat bahawa kepingan perabot ini dalam sekitar 44 cm. 

Model almari pakaian dengan pintu gelangsar, sebaliknya, boleh menjadi sekitar 50 atau 55 cm dan lebih dalam. Ini kerana almari ini memerlukan kedalaman minimum untuk pakaian serta kedalaman minimum untuk pintu gelangsar.

Pada ketika ini, anda mungkin bertanya kepada diri sendiri: “Jadi, bagaimana sebenarnya almari pakaian dengan pintu gelangsar boleh membantu dalam mengoptimumkan bilik?”. 

Berdasarkan apa yang kami katakan sebelum ini, sedikit ruang tumbuhan hilang untuk memastikan peredaran yang lebih menyenangkan dalam persekitaran. Model pintu ini tidak banyak menjejaskan pergerakan orang, membuatkan mereka berasa lebih selesa ketika menggunakan bilik.  

Apakah jenis pintu yang boleh digunakan di dalam bilik tidur?

Terdapat banyak perbincangan mengenai penggunaan pintu gelangsar dalam almari pakaian. Tetapi sebenarnya, dalam reka bentuk bilik, anda boleh mempunyai banyak elemen lain dengan pintu dalam sistem yang sama ini. 

Jika persekitaran adalah suite dan masih mempunyai almari, sambungan ke bahagian lain rumah ini akhirnya boleh ditutup dengan pintu gelangsar. Dan, dalam kes ini, sebaik-baiknya dengan rel tunggal hanya di bahagian atas pintu.

Pintu yang membahagikan kawasan bersambung dan akses peribadi yang dibuat oleh pengguna yang sama, boleh mempunyai butiran dalam kaca lut sinar atau lutsinar – tiada masalah. 

Almari pakaian juga boleh mempunyai pintu dengan sedikit ketelusan atau bercermin. Terdapat perabot lain yang boleh mempunyai pintu gelangsar dalam persekitaran ini: rak, kaunter, ceruk, rak kasut, almari pakaian, kabinet barang kemas dan kabinet atas.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa terdapat pilihan yang berbeza untuk sistem untuk menggelongsor pintu ini. Lembaran boleh diletakkan di antara dua helaian kayu dengan potongan untuk troli, atas dan bawah. 

Atau mereka boleh memasang kurungan di bahagian belakang dan dengan itu menyembunyikan kereta dan kayu di tempat ia dipasang. Tetapi ini adalah penyelesaian perabot. Daya tarikan pintu antara bilik datang dari rel dan takal yang terdedah.

Bagaimanakah almari pakaian dengan pintu gelangsar memberi manfaat kepada bilik tidur dan almari?

Fikirkan tentang model almari pakaian lama dan cuba bayangkan sebab-sebab yang membawa kepada kehilangan kepingan ini dari kedai. Sudah tentu, sebahagiannya, ini kerana teknologi telah berkembang dan membenarkan penciptaan perabot yang direka bentuk berbeza. 

Banyak pengeluar terus menjual almari pakaian dengan pintu yang menghempas. Tetapi, hari ini, peredaran terbesar, tanpa keraguan, adalah untuk almari pakaian dengan pintu gelangsar.

Model almari pakaian baharu ini lebih menarik minat orang ramai kerana ia mempunyai butiran yang kurang menarik. Memandangkan mereka menempati kebanyakan persekitaran bilik, difahamkan bahawa reka bentuk mereka adalah lebih baik untuk kurang memberi kesan dan lebih bersih. 

Jadi, lebih sedikit tanda bukaan pintu dan lebih sedikit perhiasan yang tidak perlu yang mereka ada – seperti acuan – nampaknya lebih baik.

Almari pakaian gelongsor biasanya mempunyai kira-kira dua atau tiga pintu penutup. Plat ini, walaupun besar, tidak menawarkan kesukaran untuk dibuka, kelihatan ringan dengan tepat kerana ia gelongsor. 

Jadi, dalam kes ini, nampaknya tidak ada masalah untuk menambah sedikit berat pada mereka, yang menjadikan idea menyalutnya dalam cermin diterima dengan baik – sesuatu yang membantu menjadikan bilik kelihatan lebih besar.

almari pakaian dengan pintu gelangsar simen
almari pakaian dengan pintu kaca gelangsar

Dan ingin tahu lebih lanjut? Jika anda melakukan carian yang lebih mendalam di Internet, anda akan melihat penyelesaian almari pakaian dengan pintu gelangsar yang diperbuat daripada kaca salai. 

Lain-lain dengan potongan strategik untuk menyerlahkan niche berwarna berbeza. Malah almari pakaian yang pintu gelangsarnya juga berfungsi sebagai sokongan dan panel untuk TV. 

almari pakaian dengan pintu gelangsar

Adakah anda menyukai idea kami? Jadi bagaimana pula dengan almari pakaian pintu gelangsar di bilik tidur anda juga?

Petua menghias ini dicipta oleh pasukan Viva Decora .

Leave a Comment