Almari pakaian dua kali tanpa pintu: buka almari pakaian anda

Memberi perabot rumah adalah satu proses yang boleh menjadi semudah ia rumit. Lagipun, terdapat beribu-ribu keputusan yang perlu dibuat sekarang. 

Sebagai contoh, apakah rupa rumah anda? Sekiranya persekitaran anda dihiasi dengan unsur estetik klasik atau bolehkah persekitaran anda kelihatan lebih santai? Di dalam bilik tidur, almari pakaian berkembar mungkin mempunyai pintu yang menghempas, pintu gelangsar atau bahkan tiada pintu sama sekali. Apa pendapat kamu?

Ya, anda boleh membina almari terbuka di rumah anda . Konsep ini telah digunakan secara meluas dalam cadangan untuk hiasan kontemporari. Sebabnya adalah yang paling pelbagai dan melangkaui penjimatan kos, tetapi mencari estetika yang berbeza dan lebih praktikal dalam kehidupan seharian. Baca terus untuk memahami dengan lebih baik cara ini berfungsi. 

almari pakaian dua tanpa pintu

 

Kelebihan mempunyai almari pakaian tanpa pintu

Kita boleh mula menjawab soalan ini dengan bertanya soalan lain: apakah sebab ramai orang lebih suka almari pakaian berganda dengan pintu

Jawapannya mungkin kerana mungkin mereka fikir ia membantu memastikan bilik kelihatan lebih teratur. Atau pun kerana mereka fikir estetika bilik kekal bersih seperti itu. Atau hanya kerana mereka suka penyelesaian ini.

Walau apa pun, apa jua justifikasi yang dipilih, orang ramai tidak salah memilih almari pakaian terbuka . Lagipun, lebih mudah untuk menyimpan pakaian terlindung terbaik di dalam almari pakaian tertutup. 

Tetapi jika anda mengambil langkah berjaga-jaga yang diperlukan, adalah mungkin untuk menjamin keselamatan bahagian yang sama dalam kabinet terbuka. Malah, mungkin lebih baik untuk membiarkan sebahagian daripadanya lebih lapang.

almari pakaian dua kali tanpa pintu kayu

Pakaian halus dan luar musim, contohnya, boleh diletakkan di dalam beg khas untuk tujuan ini. Pakaian yang digunakan dalam kehidupan seharian, sebaliknya, boleh terdedah kepada persekitaran – asalkan tidak di bawah cahaya matahari yang terik atau mentol lampu supaya tidak pudar. 

Semak status bahagian dengan kerap. Dan sentiasa pastikan semuanya teratur, jadi rupa bilik tidak akan terjejas.

almari pakaian dua kali tanpa pintu merah jambu

Pilihan almari pakaian tanpa pintu

Secara tradisinya, perabot yang paling banyak digunakan dalam hiasan persekitaran kediaman adalah yang diperbuat daripada kayu pepejal atau derivatif, seperti MDF dan MDP. 

Oleh itu, kemungkinan besar kebanyakan model yang dilihat di laman web dan majalah adalah dalam bahan yang sama ini. Sudah tentu, ini tidak menghalang anda daripada membina sesuatu yang berbeza di rumah anda. Sebagai contoh, kabinet dengan struktur luaran dalam batu.

Tetapi sebenarnya, kemungkinan terbaik yang ditemui untuk memasang almari pakaian berganda tanpa pintu adalah dengan bahagian yang diperbuat daripada papan partikel. Di kedai cawangan, anda boleh mencari modul siap pakai yang sesuai untuk tujuan ini. 

Mereka yang mempunyai ceruk dan laci yang lebih kecil ditunjukkan untuk bahagian bawah kabinet. Yang lebih besar dan dengan penyangkut untuk kawasan tengah. Dan yang bersaiz sederhana untuk zon atas.

almari pakaian dua tanpa pintu rak

 

 

Bagaimana untuk menggunakan almari pakaian tanpa pintu di bilik tidur utama?

Almari pakaian terbuka tidak semestinya perlu mempunyai alas – walaupun lebih baik untuk mempunyai satu untuk melindungi pakaian daripada sebarang kelembapan yang datang dari lantai. Ia juga tidak perlu mempunyai lapisan. 

Latar belakang yang diperbuat daripada kain atau kertas bercetak juga boleh menjadi menarik untuk bilik. Jika kerja kayu di hadapan berwarna putih atau warna bertentangan dengan salutan ini, ini sepatutnya memberi sentuhan istimewa pada hiasan bilik.

Anda boleh mengisi beberapa ceruk dalam almari anda dengan kotak penganjur berwarna terang, mencipta kesan cahaya dan bayang-bayang atau menyerlahkan titik strategik. 

Idea yang bagus untuk mempamerkan pakaian dengan cara yang lebih menyenangkan untuk dilihat ialah meletakkan kepingan dalam susunan kromatik. Anda juga boleh mengetepikan kawasan almari ini untuk memaparkan beg dan beg pakaian, kotak barang kemas, botol minyak wangi dan banyak lagi. Itu keputusan awak.

 

Dan jika anda masih takut untuk membiarkan pakaian anda dipamerkan, satu idea adalah untuk mencipta semacam tirai atau pintu gelangsar di tempat itu. 

Apabila ditutup, kawasan ini akan kelihatan seperti almari. Mungkin, di tengah, masih ada ruang untuk permaidani dan ottoman – ini bagus untuk seseorang yang ingin memakai kasut mereka. Dan penutupan ini juga boleh menjadi lutsinar, berasap atau legap.

Jadi, adakah anda fikir almari pakaian berganda tanpa pintu adalah penyelesaian yang baik untuk rumah anda? Ayuh, cuba dan beritahu kami dalam ulasan!

Persekitaran oleh Fernanda Azevedo Mancini dan Atua Prime Stores

 

 

Petua menghias ini dicipta oleh pasukan Viva Decora .

Leave a Comment