Bagaimana untuk memasang hiasan ruang tamu anda tanpa membelanjakan banyak

Ruang tamu adalah salah satu persekitaran yang paling disukai di rumah. Itulah sebabnya semua orang mahukan bilik yang bagus dan selesa! Tetapi selain selesa, rumah juga perlu bergaya. Ia mesti memenuhi keperluan dan dikagumi oleh semua penduduknya. Ruang tamu, sebagai kawasan penting untuk bersosial, adalah salah satu bilik pertama yang orang fikirkan untuk mengubah suai atau menghias semula.

Tetapi, dalam masa krisis, hanya sedikit yang mampu untuk terjebak dengan penyelesaian yang mahal dan kompleks seperti ini. Lihat bagaimana, dengan sedikit imaginasi dan bajet yang ketat, ia mungkin untuk meningkatkan atau mengubah hiasan ruang tamu dengan cara yang lebih mudah daripada yang anda fikirkan, melalui pemperibadian perabot kepada pertukaran elemen hiasan.

objek hiasan ruang tamu

Idea Murah untuk Mengubah Hiasan Ruang Tamu

#1 Membaik pulih perabot sedia ada

Apabila memikirkan tentang hiasan ruang tamu , jika belanjawan anda tidak membenarkan pembelian perabot baru, alternatifnya adalah untuk bekerja dengan apa yang anda ada. Pertama, pembersihan dan penyusunan objek telah membolehkan visualisasi dan penghayatan yang lebih baik terhadap kepingan yang ada di rumah.

tumbuhan hiasan ruang tamu

Kedua, adalah mungkin untuk menghiasi semula ruang tamu dengan mengubah suai barangan lama . Dan sentiasa ada sesuatu yang boleh dipindahkan dari bilik jiran, mendapatkan kemasan dan fungsi yang lain. Rak buku lama, contohnya, boleh dicat atau dipernis semula. Teknik artisan seperti patina pada masa ini sangat popular.

Satu lagi idea kreatif, yang telah digunakan secara meluas dalam hiasan, ialah penggunaan fabrik dan kertas kenalan. Ia diletakkan di atas meja, bahagian bawah laci dan pada pintu kabinet, sekali gus memberikan rupa yang berbeza pada setiap kepingan.

Sofa yang agak lama dan lama, boleh kelihatan lebih baru dan moden hanya dengan menukar upholsteri. Sesiapa yang tidak mempunyai wang untuk menukar fabrik perabot ini boleh melabur dalam penutup boleh tanggal. Terdapat juga pilihan selimut sofa, yang merupakan aksesori yang murah dan boleh membantu mengubah rupa bilik dengan cepat.

#2 Melabur dalam barangan hiasan kecil

Kusyen hiasan ruang tamu

Aksesori membuat semua perbezaan dalam hiasan ruang tamu . Mereka membantu orang ramai untuk menyatakan keperibadian mereka dalam ruang. Di samping itu, mereka menjadikan bilik di rumah lebih ceria dan selesa. Dan bahagian yang terbaik ialah ia boleh ditukar pada bila-bila masa, dengan kos yang sedikit dan tidak mengganggu susun atur persekitaran. Iaitu, mereka hanya tambahan.

Hiasan ruang tamu persekitaran

Di ruang tamu, bersama-sama dengan selimut untuk sofa, adalah mungkin untuk menggabungkan langsir, permaidani dan bantal. Pilihan terbaik adalah kepingan dalam warna neutral dan cetakan yang serupa – sebaik-baiknya, yang dalam gentian atau bahan semula jadi. Mereka membantu untuk memberikan lebih perpaduan kepada rupa hiasan – tidak seperti yang sangat berbeza, yang akan menyebabkan pemandangan terlalu mengelirukan.

Pasu dan cermin hiasan ruang tamu

Bunga dan dedaunan juga boleh menambah kehidupan, keharmonian dan kelazatan pada hiasan ruang tamu anda . Susunan semula jadi yang kecil, terpelihara dengan baik, tersebar di sekeliling bilik membantu meningkatkan hiasan walaupun tanpa membelanjakan banyak wang. Satu lagi idea yang baik ialah menggabungkan hidangan, pinggan, gambar, poster dan bingkai kosong pada dinding tertentu. Dan terdapat cermin, yang meningkatkan dan memodenkan persekitaran.

Menghias bingkai ruang tamu


#3 Perbaharui bahan yang sebaliknya akan dibuang

Ia mempunyai cara yang lebih murah untuk menghiasi ruang tamu . Salah satu yang paling kreatif ialah menggunakan semula item lama, objek yang akan dibuang atau yang sudah berada di dalam tong sampah.

Marlette Lima Hiasan Ruang Tamu Ambien

Botol plastik atau kaca, peti logam, peti kayu, baldi, tin dan batu bata boleh menjadi perabot baharu. Contohnya ialah palet, selalunya digunakan semula sebagai rak, tapak sofa, panel TV dan banyak lagi.

#4 Bekerja dengan penutup dinding

Hiasan ruang tamu Mariana Martini

Mengecat semula ialah satu lagi cara yang mudah dan kos efektif untuk menukar hiasan ruang tamu anda . Pilih sahaja permukaan yang paling menarik perhatian orang ramai dan sapukan cat. Membuat reka bentuk geometri, bermain dengan tekstur atau mengubah dinding menjadi papan hitam adalah cara mudah untuk menyerikan hiasan dan menjadikan bilik lebih moden.

Hiasan ruang tamu Idealizare Architects

Jika anda mahu, anda boleh memilih untuk menggunakan kertas dinding, fabrik atau pelekat untuk memperibadikan tempat di dalam bilik. Bahan-bahan ini sangat serba boleh dengan gaya dan reka bentuk yang berbeza. Jika jenis salutan yang sangat berwarna-warni atau bercetak dipilih, lebih baik untuk hiasan yang lain mempunyai ton dan corak neutral. Ini akan mengharmonikan persekitaran sambil mengekalkan rasa moden.

#5 Tukar lampu ruang tamu

Hiasan ruang tamu Joana Deicke Maria Manoela Bento Pereira dan Luiz Humberto de Albuquerque 

Memandangkan segala-galanya di ruang tamu telah dibersihkan, disusun, diubah suai dan diceriakan, tiba masanya untuk menyerlahkan sorotan hiasan. Dinding yang telah dicat dengan warna yang berbeza atau satu set bingkai yang telah dipasang, sebagai contoh, boleh dipertingkatkan dengan sistem cahaya terarah. Trend pencahayaan termurah semasa ialah lampu LED, lampu meja, lampu loket dan rel spot.

Apa khabar? Manakah antara idea ini yang paling membuatkan anda teruja? Jangan biarkan untuk kemudian, mulakan projek hiasan ruang tamu anda sekarang !

Petua hiasan ruang tamu ini dicipta oleh pasukan Viva Decora .

Leave a Comment