Bagaimana untuk membuat terarium? Lihat petua untuk mencipta dan mengambil berat!

Memasukkan unsur alam semula jadi ke dalam hiasan anda boleh menjadi lebih mudah daripada yang anda fikirkan. Selain memberi kehidupan kepada alam sekitar dan mengekalkan rumah sentiasa dengan “udara segar” itu, tumbuh-tumbuhan menambah warna dan sentuhan luar biasa bergantung pada kreativiti anda. Walaupun bagi mereka yang mempunyai sedikit ruang, terarium adalah menawan dan mencipta alam semesta kecil yang tidak memerlukan banyak penjagaan.

Bagi mereka yang masih tidak mempunyai masa untuk menjaga tumbuhan atau tidak begitu menyukainya, berbaloi untuk berseronok memasukkan corak ke dalam hiasan dalam lukisan dan cetakan. Batu adalah tanah dan juga bagus untuk menghias.

Unsur kayu membawa gaya desa ke dalam rumah dan menghangatkan persekitaran, ia bagus untuk gaya hiasan ini. Mereka boleh dimasukkan ke dalam perabot, lantai dan juga objek dapur. Meja kayu mentah adalah pilihan yang sangat baik.

petua-cara-membuat-terrario

Untuk membantu anda, lihat cara membuat terarium , dalam langkah demi langkah yang mudah:

Bagaimana untuk membuat terarium? Bahan & Ciptaan

– Bekas kaca atau akrilik;
– Succulents mini;
– Kerikil;
– Tanah sayur-sayuran;
– Sudip berkebun.

cara-membuat-terrario-di-rumah

1- Lapik bekas yang dipilih dengan batu-batu kecil;
2- Masukkan tanah yang cukup untuk menampung anak benih yang seterusnya;
3- Tanam succulents mini dengan berhati-hati agar tidak merosakkan akar. Perhatian: adalah penting untuk meninggalkan kira-kira 2 cm antara satu tumbuhan dengan yang lain. Petua yang bagus ialah menggabungkan tumbuhan dengan bentuk yang berbeza;
4- Isikan ruang yang tinggal, jika berkenaan, dengan tanah;
5- Selesaikan penciptaan terarium dengan beberapa batu atau sebarang hiasan lain yang anda suka. Untuk menyiram, hanya beberapa sudu air dua kali seminggu sudah memadai, kerana succulents tidak memerlukan banyak air.

Leave a Comment