Bagaimana untuk memilih kerusi pejabat anda

Salah satu perkara yang paling penting semasa membuat pejabat anda ialah memilih kerusi pejabat . Ia mestilah kerusi yang sempurna, menggabungkan keselesaan dan reka bentuk, dan untuk ini adalah penting untuk mengambil kira beberapa perkara apabila membuat pilihan yang tepat.

Terdapat banyak kedai yang menjual kerusi pejabat , tetapi kita mesti mencari yang memenuhi keperluan yang kita cari dan mempunyai beberapa model untuk dipilih.

Justeru, kita tidak mahu kedai barang ofici na hanya nampak mempunyai kerusi yang selesa atau inginkan rekaan kedai perabot yang hanya tertumpu kepada hiasan bilik. Dalam kes ini, kita mesti mencari dan mencari titik perantaraan.

Perkara yang perlu dipertimbangkan semasa memilih kerusi pejabat

The kecederaan di tempat kerja yang sangat biasa apabila anda tidak menggunakan kerusi pejabat dengan baik, terutama jika kita bercakap mengenai kecederaan belakang. Oleh itu, memilih kerusi pejabat yang baik adalah penting semasa membuat atau mengubah suai pejabat atau, secara amnya, mana-mana kawasan kerja.

Adalah sangat penting bahawa adalah mungkin untuk melaraskan ketinggian tempat duduk. Adalah lebih baik untuk membentuk sudut 90 darjah dengan kaki anda, meletakkan kaki anda di atas tanah. Oleh itu, kita juga mesti mengambil kira ketinggian meja. Dalam kes mempunyai perawakan kecil yang tidak membenarkan kita menyokong kaki dengan betul, sebaiknya masukkan tempat letak kaki yang akan menjadikan kita lebih selesa.

Sandaran belakang juga mesti boleh laras, dengan bentuk yang membolehkannya menyokong kawasan lumbar. Oleh itu, adalah penting anda boleh mengubah kecenderungan anda untuk menyesuaikan diri dengan badan kita.

Sekiranya anda mendapati ia tidak cukup menyokong, anda boleh menyertakan sandaran kepala yang akan menjadikan bahagian belakang lebih lurus.

Banyak kerusi tidak mempunyai tempat letak tangan, dan di tempat lain, walaupun mereka tidak memenuhi standard, adalah mungkin untuk memasangnya. Mempunyai tempat untuk menyokong lengan adalah hampir penting, kerana tanpa mereka postur terpaksa dan mungkin mengalami masalah serviks. Seperti sandaran belakang, adalah disyorkan bahawa anda boleh mengawalnya untuk menyesuaikannya dengan badan kita.

Titik sokongan dengan lantai, satu lagi aspek yang perlu diambil kira supaya kerusi tidak bergerak. Perkara terbaik ialah jika anda mempunyai roda, sekurang-kurangnya mempunyai lima.

Walaupun terdapat kerusi yang sangat cantik dengan reka bentuk yang sangat baik, kita mesti sentiasa memilih upholsteri bernafas. Banyak kerusi berjenama hanya akan membuat anda berpeluh dan ia akan kelihatan seperti anda baru keluar dari sauna.

Sebaik sahaja anda memilih kerusi pejabat yang anda suka, pastikan ia memenuhi semua perkara ini. Perlu diingat bahawa ia adalah tempat di mana anda akan menghabiskan banyak masa dan kesihatan dan badan diutamakan.

Leave a Comment