Bagaimana untuk mempunyai almari di ruang kecil, belajar!

Antara keperluan utama manusia ialah makan dan minum. Tetapi, pada satu ketika dalam sejarah, kulit anda menjadi lebih sensitif kepada suhu rendah dan tinggi, dan disebabkan itu, terdapat juga keperluan untuk menutup. Tambahan pula, terdapat perubahan dalam nilai dan kepercayaan, menimbulkan isu kesopanan. Jadi, hari ini, almari yang penuh dengan pakaian adalah bukti bahawa pakaian adalah bahagian intrinsik dalam cara hidup manusia.

Almari yang luas di dalam bilik kecil

Almari dalam ruang kecil sebagai lanjutan keperibadian kita

Oleh itu, disimpulkan bahawa, bagi seseorang, pakaian bukan sahaja berfungsi sebagai perlindungan untuk tubuh mereka, tetapi lanjutan keperibadian mereka , cara mereka menjadi. Pakaian boleh menunjukkan gaya kegemaran anda – minimalis, romantis, bandar, retro atau lain-lain. Aktiviti yang dia amalkan – sukan, kerja pejabat dan banyak lagi, dan juga tempat yang sering dia kunjungi – pesta, dataran, pantai dan seterusnya.

Almari dalam ruang bilik kecil

Biasanya, almari biasanya mempunyai cermin besar , di mana anda boleh menilai rupa yang anda pakai, sebagai tambahan kepada penampilan umum, seperti rambut dan solek. Dalam kes ini, mungkin juga terdapat meja solek di tapak, dengan semua krim dan produk kecantikan anda.

Almari dalam cermin ruang kecil

Sebab ada almari di rumah

Sekarang, anda mungkin tertanya-tanya sama ada setiap rumah perlu mempunyai almari. Jawapannya tidak, sudah tentu! Walau bagaimanapun, mempunyai ruang yang direka khas untuk menyimpan dan menyusun pakaian anda dan yang masih membolehkannya beredar adalah lebih baik, bukan? Dan juga  kerana almari adalah persekitaran yang mampu menyediakan lebih privasi untuk menyimpan barang-barang anda, membentangkan penyangkut, membuat gabungan pakaian dan berpakaian dengan senyap.

Almari di ruang lorong kecil

Sesiapa yang berjaya menyediakan ruang seperti ini di rumah sangat gembira. Orang itu menyedari, sejak awal, bagaimana rutin mereka menjadi kurang huru-hara – walaupun kerana semuanya mudah dicapai. Satu lagi perkara positif ialah kawasan bilik tidur dibebaskan untuk elemen berfungsi atau hiasan lain. Sebaik sahaja di dalam almari, semua pakaian diasingkan dengan lebih baik ; dan, bergantung pada kes, mereka boleh terdedah, sentiasa berventilasi.

Sekarang, adalah salah untuk berfikir bahawa hanya seseorang yang mempunyai banyak wang, atau yang tinggal di rumah agam, boleh mempunyai tempat seperti ini di rumah. Anda boleh memilikinya sendiri! Walaupun bajet anda terhad atau dimensi harta anda kecil, sentiasa ada cara kreatif untuk menyelesaikan situasi ini dan mempunyai almari dalam ruang kecil ! Lihat di bawah!

Almari dalam kotak kecil

Almari dalam ruang kecil: improvisasi dengan gaya dan keanggunan

Di Brazil, kebanyakan hartanah mempunyai bilik tanpa almari – kebanyakannya adalah suite sahaja. Idea untuk mempunyai almari di rumah nampaknya, oleh itu, sesuatu yang sangat sukar untuk dicapai. Tetapi di situlah kreativiti bermula untuk mempunyai almari di ruang kecil . Dengan susunan tumbuhan yang betul, sebagai contoh, sudut sedemikian boleh dibuat di mana-mana rumah atau apartmen – mungkin lebih kecil dan kurang glamor, tetapi masih cantik dan praktikal.

almari terbina dalam

Almari dalam ruang kecil almari terbina dalam

Rumah lama selalunya mempunyai almari pakaian terbina dalam. Jika keseluruhan panjang terbuka dan dalam beberapa ceruk, rak dan sokongan untuk penyangkut dipasang, berikut ialah almari yang berbeza .

Tetapi, jika anda tidak mempunyai wang untuk membeli semua aksesori ini – terutamanya yang logam, yang biasanya lebih mahal -, satu idea adalah untuk menambah baik dengan barangan lain, seperti kotak pameran dan palet.

Almari dalam palet kecil

Lorong yang bertukar menjadi almari 

Lorong yang terlalu lebar lebarnya juga boleh dijadikan almari dalam ruang yang kecil . Hanya sediakan kabinet panjang pada satu sisi peredaran, dengan pintu gelangsar dan cermin untuk membesarkan ruang. Penyangkut yang diikat pada dinding bertentangan boleh mengoptimumkan lagi ruang. Dan meletakkan permaidani di laluan akan menjadikan bahagian rumah ini lebih selesa.

Almari dalam ruang penyangkut kecil

Ruang yang digunakan sepenuhnya 

Adalah sangat penting untuk mencuba memanfaatkan setiap meter persegi yang anda ada untuk almari dalam ruang kecil . Di bawah tingkap, contohnya, rak kasut dan bangku solek boleh dipasang. Dan di tengah-tengah bilik – jika terdapat kawasan bebas untuk itu -, sebuah ottoman untuk orang itu duduk, berehat dan memakai kasut mereka.

Almari dalam persekitaran kecil menggunakan ruang

Jika bilik anda kecil, dan anda masih mahukan almari, jangan berkecil hati! Anda boleh membawa katil sedekat mungkin ke satu hujung bilik dan biarkan selebihnya bebas untuk memasang kawasan pakaian. Anda tidak perlu membina tembok. Struktur kabinet akan menutup sektor ini. Malah terdapat modul sudut yang dibuat khas untuk mencipta almari .

Almari dalam bilik kecil meja solek

Lihat betapa mudahnya? Ia mungkin, ya, untuk memasang almari di ruang kecil . Dan ia masih boleh menjadi cantik dan luas seperti yang anda impikan. Untuk mempraktikkan idea, ambil sehelai kertas dan ukur rumah anda. Jangan lupa tambahkan dimensi perabot sedia ada pada lukisan. Dan kemudian hanya belajar cara untuk mengosongkan ruang untuk mencipta almari anda.

Petua untuk mencipta almari di ruang kecil ini telah dicipta oleh pasukan Viva Decora .

 

Leave a Comment