Bagaimana untuk menetapkan meja untuk majlis khas? Lihat petua!

Majlis rasmi seperti makan malam istimewa atau parti koktel boleh meletakkan hos yang tidak berpengalaman dalam skirt ketat kerana mereka tidak mengetahui butiran kecil ketika mengatur meja buat masa ini. Maklumat seperti warna dan tekstur adalah sangat penting, contohnya, seperti kualiti kepingan. The Pilihan tempat pinggan mangkuk berkualiti perkakas dapur adalah penting, tuala yang dipilih harus ringan dalam warna, untuk memberi orang itu rasa luas, dan kain linen atau bahan lain dengan patut yang baik. Butiran penting tentang tuala ialah ia mesti sentiasa diseterika dengan baik.

Tetapi menetapkan meja memerlukan sedikit lagi, bagaimanapun, berehat, ia bukan apa-apa yang anda tidak boleh meletakkan ke dalam amalan dan rock.

Beri perhatian kepada butiran apabila memikirkan cara untuk menetapkan jadual

Pinggan mangkuk . Hidangan yang berada di bawah bahagian utama ialah sousplat (sebutan yang betul ialah suplá) — ia adalah hidangan sokongan untuk orang lain dan tidak diubah semasa makan. Apabila menetapkan meja , pinggan roti diletakkan di sebelah kiri pinggan makan, di bahagian atas, disertai dengan pisau jenis ini.

cara-mengatur-meja

Peralatan makan. Sedikit rahsia tentang cara mengemas meja : susunan kutleri mengikut susunan hidangan yang hendak dihidangkan, dari luar hingga ke dalam. Sudu sentiasa diletakkan di sebelah kanan, bersama-sama dengan pisau, yang dipotong ke dalam. Garpu sentiasa di sebelah kiri. Perak pencuci mulut diletakkan di atas pinggan. 

Pemegang sudu dan pisau hendaklah menghadap ke kanan dan garpu diletakkan di antara keduanya, dengan pemegangnya menghala ke kiri. 

petua-cara-membetulkan-meja

Cawan . Juga dari luar ke dalam, gelas disusun mengikut urutan berikut: wain putih, wain merah dan air, dengan pilihan gelas untuk champagne atau wain berkilauan. Pesanan sepadan dengan saiz cawan, dari yang paling kecil hingga yang terbesar. 

cara-menyiapkan-rumah-meja

Napkin . Elemen ini boleh menjadikan meja anda lebih menawan dan elegan . Majlis rasmi memerlukan serbet kain. Dalam kes ini, ia boleh diletakkan di sebelah kiri atau di atas pinggan. 

bagaimana-untuk-menetapkan-idea-meja

Petua liar tentang cara menetapkan meja: hiasi meja dengan susunan bunga rendah yang indah , supaya anda mencantikkan persekitaran dan tidak mengganggu pemandangan mana-mana tetamu. Lilin juga boleh digunakan dalam pemegang lilin yang cantik.

bagaimana-untuk-menetapkan-idea-meja

Dan anda, adakah anda mempunyai sebarang petua tentang cara menetapkan jadual untuk kami? Tinggalkan pendapat anda!

Leave a Comment