Bagaimana untuk mengatur bilik belajar? Lihat petua!

Mempunyai bilik belajar atau sekurang-kurangnya sudut yang dikhaskan untuknya di rumah adalah penting bagi mereka yang perlu menumpukan perhatian. Di tengah-tengah kesibukan kehidupan seharian, jika kita hanya membuka buku nota di atas katil, kita lebih cenderung untuk tidur, bukan? Dan jika anda mempunyai anak, anda tahu bahawa ia bukan sebarang persekitaran yang boleh anda tumpukan pada . Oleh itu, kepentingan ruang di rumah yang dikhaskan untuk pengajian . Masih tidak pasti bagaimana untuk melakukannya? Datang dan biar kami tunjukkan kepada anda!

Menguruskan bilik belajar

Organisasi ialah kata kunci untuk sesiapa sahaja yang akan menyediakan atau mereka bentuk semula persekitaran belajar di rumah. Ruang yang teratur membantu menyusun idea, serta perasaan kebersihan yang menyenangkan.

Fail dan almari laci sangat bagus untuk mengasingkan kertas dan barang penting lain, dan ia juga membantu mengosongkan ruang meja untuk belajar. Mempunyai papan putih, magnet atau papan gabus juga bagus. Di sana anda menyimpan peringatan, pelan tempat, perkara penting dan kerana anda sentiasa menyimpannya dalam pandangan, anda tidak akan lupa.

Dan bercakap mengenainya… Anda tidak boleh memikirkan tentang kesejahteraan di dalam bilik belajar tanpa memikirkan tentang kerusi! Di sinilah anda akan menghabiskan sebahagian besar masa anda dan pilihan yang tepat adalah sangat penting untuk kesihatan anda.

Kami telah memberitahu anda bahawa kerusi yang sesuai untuk ruang belajar hendaklah berpusing, mempunyai tempat duduk, sandaran belakang dan tempat letak tangan boleh laras, sebagai tambahan kepada kastor pada lima sokongan.

atur-ruang-belajar-tip

The lampu di bilik belajar tidak boleh dibiarkan keluar sama ada! Melabur dalam lampu putih dan bukannya kuning, ia kurang panas dan mempunyai hayat yang lebih lama. Di samping itu, yang kuning menyukai rehat, kerana ia kurang bercahaya daripada lampu pendarfluor. Memandangkan persekitaran akan banyak digunakan untuk membaca, adalah penting, sebagai tambahan kepada cahaya ambien, untuk memfokuskan cahaya pada perkara yang anda perlukan.

Adakah anda teruja untuk mula mengatur bilik belajar ? Adakah anda sudah mempunyai satu di rumah? Tunjukkan kepada kami bagaimana anda mula menghiasi rumah anda!

Imej: melalui Oppa dan Pinterest.

Leave a Comment