Bagaimana untuk mengatur bilik simpanan. Apabila tiada ruang di rumah

Pada banyak kesempatan, tidak kira sama ada kita bercakap tentang perabot berfungsi atau cara meletakkannya di dalam rumah, ruang adalah apa adanya dan tidak mencukupi. Oleh itu, pilihan yang perlu diambil kira ialah membeli atau menyewa bilik simpanan di mana kita boleh menyimpan segala yang tidak masuk ke dalam rumah kita.

menyusun bilik simpanan

Ia tidak perlu bilik simpanan yang terlalu besar, perlu diingat bahawa lebih banyak ruang, lebih banyak perkara yang anda akan simpan yang tidak benar-benar berbaloi untuk disimpan. Mengatur bilik penyimpanan adalah salah satu perkara asas apabila anda membuat keputusan untuk menyimpan.

Bagaimana untuk mengatur bilik simpanan. Idea praktikal

Walaupun jelas anda perlu menyesuaikan diri dengan ruang yang ada, terdapat beberapa petua praktikal yang boleh anda ikuti untuk membuat pesanan dan penyimpanan lebih mudah.

letak bilik simpanan

Adalah penting untuk menyusun sesuatu mengikut kekerapan penggunaan . Tidak ada gunanya mengatur bilik storan di mana perkara yang paling kerap anda gunakan adalah yang paling tidak boleh diakses, kerana anda akhirnya akan mengacaukan segala-galanya setiap kali anda mahu menggunakannya. Sebelum anda mula meletakkan, ambil kira perkara yang paling anda gunakan untuk meninggalkannya di ruang di mana anda boleh berkembang dengan baik.

Untuk menyusun semua objek yang boleh anda masukkan ke dalam bilik simpanan, fikirkan tentang kotak dan jika boleh ia boleh disusun. Dengan cara ini semuanya akan menjadi lebih teratur dan ruang akan sangat digunakan. Di samping itu, penampilan akan menjadi sangat bersih dan teratur kerana semuanya disimpan.

cara menyusun bilik simpanan

Jangan lupa label . Salah satu kelemahan menyimpan segala-galanya dalam kotak ialah kita tidak boleh membezakan apa yang ada di dalamnya. Oleh itu, jangan lupa untuk menambah label pada semua kotak yang menyatakan kandungan di dalamnya. Jika tidak, carian dalam bilik simpanan boleh menjadi mustahil dan tidak berkesudahan.

Lebih baik gunakan rak yang boleh disesuaikan . Kedua-duanya kerana bentuk bilik storan tidak segi empat sama dan rak perlu disesuaikan dengan ruang, dan supaya kami boleh mengubah suai ruang untuk menyusun dengan lebih baik semua yang akan kami letakkan di dalam bilik simpanan kami. Ini akan menjadi lebih mudah.

bilik penyimpanan

Jika anda bercadang untuk menyimpan pakaian di dalam bilik simpanan dan anda mempunyai ruang yang mencukupi, pilihan terbaik ialah memasukkan almari kain . Anda boleh menyimpan semua pakaian dan dilindungi. Di samping itu, kerana ia dilipat dan digantung dengan baik, ia tidak akan rosak.

Bagaimana untuk mencari bilik simpanan di bandar anda

Terdapat beberapa pilihan untuk mempunyai bilik simpanan. Yang pertama, dan mungkin yang paling mudah, ialah bangunan anda mempunyainya, malah mungkin untuk membeli atau menyewa rumah di mana bilik simpanan termasuk dalam harga.

Pilihan lain ialah memilih penyewaan bilik simpanan peribadi di kawasan anda. Dalam kes ini, anda mesti berhati-hati bahawa semua kertas kerja adalah teratur dan, walaupun kadang-kadang mereka biasanya lebih murah daripada kemungkinan lain, mereka juga cenderung untuk membawa lebih banyak kesulitan dalam hal ruang kecil atau jarang, kelembapan …

Pilihan ketiga, dan sangat penting untuk diambil kira, adalah syarikat yang khusus khusus untuk penyewaan bilik simpanan . Biasanya, mereka telah menyediakan dan membahagikan premis, dengan ciri yang berbeza supaya anda boleh memilih yang paling sesuai dengan anda. Perlu diingat bahawa ia tidak sama seperti anda ingin menyimpan objek yang sangat besar, atau kotak buku. Dalam pilihan terakhir ini, dan tanpa ragu-ragu, yang paling berharga jika kita tidak dapat mengakses bilik simpanan dengan cara lain, menyerlahkan syarikat http://www.trastersbonanova.com/ yang terletak di Barcelona, ​​​​dan http://www. seloguardo.com / di Madrid. Sudah tentu di bandar anda sudah ada syarikat yang khusus khusus untuk jenis penyewaan ini. Ingatlah!

letak bilik simpanan

Leave a Comment