Bagaimana untuk menghiasi bilik mandi kecil dan memanfaatkannya sepenuhnya

Bilik air adalah salah satu bilik yang paling penting di dalam rumah. 

Ia adalah bilik yang kami semua gunakan, walaupun pengunjung. Di dalamnya kami menjalankan aktiviti intim dan peribadi. Ia adalah tempat yang mengumpul kelembapan yang tinggi dan memihak kepada kekurangan kawalan bakteria dan kotoran. 

Untuk semua ini dan banyak lagi kita tidak boleh mengabaikan hiasannya dan lebih-lebih lagi kita mesti memanfaatkan ruangnya sepenuhnya.

Pasukan HoyLowcost menawarkan anda 6 pilihan yang akan menjadikan bilik mandi anda kelihatan lebih luas dan menjadi ruang yang praktikal dan berfungsi:

 • Pintu gelangsar
 • Perabot dan tandas yang digantung 
 • Tukar tab mandi untuk mandi
 • tandas bersekutu
 • Cuma apa yang perlu
 • Warna neutral dan terang

Pintu gelangsar yang ringan dan elegan

Hari ini kita berhadapan dengan masalah ruang dalam hiasan bilik mandi , jadi walaupun sentimeter atau sudut terakhir adalah penting. Semua ruang kecil ini bertambah dan boleh menjadikan kami mencapai matlamat kami: Hiaskan bilik mandi kecil pada tahun 2021, mengambil kesempatan daripada semua alternatif yang ditawarkan oleh pasaran dan reka bentuk dalaman.

Pintu gelangsar atau gelangsar ialah kaedah yang luar biasa untuk mendapatkan ruang yang mesti kita biarkan percuma sekiranya menggunakan pintu dengan bukaan biasa. 

Mereka juga akan memberikan kami gaya dan personaliti kerana terdapat banyak reka bentuk untuk dipilih.

Mereka juga boleh memberi kita cahaya dalam kes bilik mandi tanpa tingkap jika kita memilih, sebagai contoh, pintu gelangsar yang diperbuat daripada bahan lut sinar.

Perabot bilik mandi dan tandas yang digantung

Tandas yang digantung dan perabot bilik mandi gantung atau menegak membolehkan kami membuat pengedaran dalam hiasan bilik mandi dengan penampilan moden dan terkini.

Tetapi, apa yang juga sangat penting, ialah dengan mereka kita medinamkan ruang. Di samping itu, kesan visual yang dicapai adalah amplitud yang lebih besar dengan mempunyai penglihatan lantai yang lengkap.

Alternatif ini memudahkan pembersihan dengan mengelakkan sudut yang sukar dicapai.

Perabot jenis yang digantung di udara ini sangat elegan dan sangat sesuai untuk hiasan tandas dan bilik mandi tetamu.

Ruang penyimpanan di bilik mandi juga merupakan isu penting, tetapi dalam kes bilik mandi kecil, perabot bilik mandi menegak adalah pilihan yang lebih baik. Untuk mencapai amplitud yang lebih besar kita mesti mengelakkan perabot tertutup. Kami bertaruh pada rak atau perabot tanpa pintu.

Dalam kes ini untuk mendapatkan pandangan yang teratur tentang perkara yang kita boleh menggunakan bakul atau kotak yang menyatukan dan menghiasi. 

Tukar tab mandi untuk mandi. Penyelesaian

Jika anda mempunyai bilik mandi yang kecil dan anda ingin memanfaatkannya sepenuhnya, tidak ada keraguan bahawa anda perlu melakukannya tanpa tab mandi dan memilih untuk mandi.

Pancuran mandi ialah tandas menegak yang menjadikan anda mendapat banyak ruang untuk digunakan dalam perkara lain, seperti penyimpanan bilik mandi atau hanya di ruang tamu.

Pada masa kini, terdapat syarikat khusus di semua bandar yang boleh membuat perubahan tab mandi dalam tempoh yang singkat dan juga mencapai hiasan yang dicemburui tanpa perlu membuat lebih banyak perubahan struktur. Kami menyebutnya oleh orang yang takut dengan pembaharuan besar atau ia bukan masanya untuk melakukan pembaharuan yang menyeluruh.

Jika anda memutuskan untuk memasang bilik pancuran mandian atau dulang pancuran mandian dengan ketinggian minimum, ia menjamin keselesaan dan keselamatan kerana aksesnya yang mudah.

Skrin pancuran mandian. Yang penting

Bergantung pada susun atur bilik mandi anda dan gaya yang anda ingin berikan, terdapat beberapa jenis skrin pancuran mandian untuk dipilih: 

 • sekatan lipat
 • sekatan gelongsor
 • partition tetap
 • partition plastik atau pvc
 • sekatan kaca
 • skrin kerja

Anda mesti memilih yang paling sepadan dengan citarasa dan keperluan anda. Tetapi trend dalam hiasan bilik mandi 2021 memilih partition kaca tetap dalam gaya berbeza mereka.

Dan jangan lupa bahawa dalam kes bilik mandi kecil, meletakkan skrin telus memberikan rasa yang lebih luas dan mendalam.

Walaupun cermin juga memenuhi fungsi ini, nasihat kami adalah untuk meletakkan cermin besar jika kita mempunyai dinding yang tidak berpenghuni. Tetapi jangan letakkan skrin cermin yang sudah ketinggalan zaman dan ketinggalan zaman.

Tenggelam di bilik mandi kecil

Kami melihat banyak bilik mandi yang mula-mula mengedarkan sinki di hadapan tandas. Peletakan ini tidak begitu menarik dalam ruang terkurung kerana koridor perantaraan pasti akan menjadi sangat sempit.

Dalam kebanyakan kes, terutamanya dalam bilik mandi segi empat tepat, adalah lebih baik untuk meletakkan singki dan tandas lain di dinding yang sama, dengan itu meninggalkan dinding kosong dan lebih banyak ruang untuk laluan.

Tenggelam bersekutu dalam hiasan bilik mandi kecil jelas mestilah sinki kecil. Tetapi dalam ciri ini terdapat kemungkinan yang tidak terhingga yang akan membolehkan anda memilih pilihan terbaik. 

Jangan lupa bahawa unit solek boleh menjadi penting untuk digunakan untuk penyimpanan. Dan ia sentiasa menarik untuk mempunyai meja atau ruang di sebelah sinki untuk dapat meletakkan pinggan sabun dan bakul kecil atau aksesori.

Sebaliknya, meletakkan paip di tempat yang berbeza daripada biasa boleh memberi tenaga kepada ruang.

Hari ke hari di bilik air kecil

Kami akan berusaha untuk memastikan bilik mandi sentiasa kemas dan bersih. Kotoran dan kekacauan menjadikannya kelihatan lebih kecil daripada realiti.

Satu lagi perkara penting ialah menggunakan aksesori dan aksesori bilik mandi hiasan yang ringkas. Ia tidak digalakkan untuk membebankan hiasan.

Kami akan cuba meletakkan produk kosmetik dan kebersihan daripada pandangan. Kami hanya akan menunjukkan secara teratur apa yang biasa kami gunakan supaya tidak membuang masa hari demi hari.

Warna untuk bilik mandi kecil

Yang warna nada yang jelas dan warna neutral adalah perintah pertama apabila kita perlu untuk menyediakan ruang dan cahaya. Dan ini juga betul dalam hiasan bilik mandi kami.

Warna putih dan pastel abadi sesuai untuk kemasan cantik dalam reka bentuk tandas dan bilik mandi.

Biru dan hijau dalam semua palet mereka sangat dipilih, dan dengan kejayaan, dalam hiasan bilik mandi.

Apa yang kita maksudkan dengan ini? Nah, semuanya boleh sah. Perkara penting untuk mendapatkan hasil yang diinginkan ialah menggabungkan beberapa warna yang disebutkan di atas dengan cara yang sesuai.

Kreativiti dan imaginasi anda adalah coraknya tetapi, jika anda tidak berani mengambil risiko, idea kami ialah:

 • Sama pentingnya dengan dimensi adalah kecerahan yang kita ada. Jika bilik mandi anda gelap, gunakan warna putih dan terang sambil memasang titik cahaya tiruan berkuasa yang berbeza .
 • Jika anda mempunyai cahaya semula jadi, kemungkinannya diperluaskan sepenuhnya.
 • Idea yang baik ialah menggunakan warna mengikut perkadaran, contohnya 70, 20,10% Warna yang kebanyakannya cerah atau putih yang menambah keluasan dan cahaya kepada persekitaran. Warna yang lebih berani tetapi dalam kuantiti yang bijak yang menambah keperibadian dan akhirnya pelengkap atau aksesori bilik mandi dalam warna terang atau semula jadi yang memberikan sentuhan asal anda.
 • Selagi keharmonian yang baik dicapai, pilihan itu akan menjadi baik. 
 • The trend dalam bilik mandi merangkumi warna dan bahan-bahan semula jadi. Ia kelihatan sangat berjaya kerana mereka memberikan kehangatan, ketenangan dan keanggunan. Kita boleh meletakkan bakul atau pinggan sabun, bingkai cermin, rak atau bangku di dalam buluh, rafia atau kayu.
 • Dalam semua kes, cari sudut untuk meletakkan tumbuhan, walaupun ia tiruan. Mereka akan membawa kesegaran kepada alam sekitar.

Bagaimanapun, nasihatnya ialah anda bermain dengan warna aksesori, tuala dan hiasan kecil untuk membuat perubahan pada bila-bila masa anda mahu.

Leave a Comment