Bagaimana untuk mengintegrasikan bantal dalam hiasan?

Menghias rumah dengan bantal adalah klasik untuk menjadikan persekitaran lebih selesa. Berwarna-warni, disalut dengan tekstur yang berbeza, biasa atau bercetak, bantal dalam hiasan boleh memberikan wajah baharu pada sudut anda. Kerana ia sangat pelbagai, bantal adalah sama baik dalam tetapan formal seperti dalam santai, hanya pilih gaya dan saiz yang betul.

Untuk beberapa waktu sekarang, kusyen telah menjadi lebih menonjol dalam persekitaran, bukan lagi perincian semata-mata di atas sofa atau kerusi berlengan untuk mengambil peranan sebagai pelakon. Salah satu gaya hiasan terhangat akhir-akhir ini, boho, banyak menggunakannya dengan gaya yang lebih tidak formal.

bantal putih-hitam

Kami telah mengumpulkan beberapa petua untuk anda menukar rumah menggunakan bantal dalam hiasan :

hiasan klasik

Dalam gaya klasik, cuba susun bantal secara simetri dan bertaruh pada cetakan bunga dan jalur. Carta warna harus tenang dan patut dipertaruhkan pada ton neutral. Petua yang baik untuk gaya ini ialah memilih bilangan bantal yang genap untuk hiasan . Ini akan memberikan idea simetri yang sempurna untuk corak klasik.

Campuran tekstur dan corak untuk bantal dalam hiasan

Mencampurkan tekstur dan cetakan semakin meningkat bukan sahaja dalam hiasan. Jika anda ingin mengikuti trend terkini, anda boleh bermain tanpa rasa takut dan mencampurkan pelbagai jenis fabrik dan corak bantal . Kunci untuk berjaya membuat campuran jenis ini adalah dengan sentiasa memilih warna asas yang diutamakan dalam cetakan yang berbeza. Dengan cara itu anda membina persekitaran yang harmoni.

Linen berfungsi dengan baik dalam persekitaran kasual, manakala bulu dengan kasmir adalah pilihan yang sangat baik untuk penampilan yang mewah. Satin dan sutera pula sesuai dengan hiasan yang penuh glamor .

bantal tekstur

rupa bersahaja

Jika dalam hiasan klasik adalah penting untuk mempunyai bilangan bantal genap, dalam persekitaran yang ringkas atau lebih moden, adalah berbaloi untuk bertaruh pada nombor ganjil. Bantal boleh mempunyai saiz yang berbeza, kerana tiada carian untuk simetri.

etnik-bantal

Bantal bertema

Buat sudut bertema menggunakan bantal. Gaya seperti cetakan tentera laut dan romantik ialah idea hiasan yang bagus.

bantal katil bunga

musim panas berbanding musim sejuk

Pada musim sejuk, warna gelap dan fabrik yang lebih tebal dan lebih selesa mendominasi hiasan. Pada musim panas, pilih tekstur ringan dan fabrik segar. Mendapatkan rona yang betul adalah penting, pilih warna yang lebih terang apabila suhu meningkat.

bantal geometri

warna bantal

Jadi kreatif, melabur dalam warna mengikut gaya anda. Kusyen dalam naungan unik boleh menjadikan bilik kelihatan menakjubkan. Mereka kelihatan indah dalam warna yang kuat, dalam sejenis blok warna. Idea lain untuk bekerja dengan bantal berwarna ialah memilih nada dan mencipta gaya kecerunan, mengatur objek dari yang paling kuat kepada yang paling pastel.

bantal merah jambu

Saiz dan Bentuk

Bolehkah anda mencampurkan format bantal yang berbeza ? Pasti! Ia hanya bernilai memberi perhatian kepada gaya persekitaran. Dalam hiasan yang tenang, ingat untuk mengekalkan saiz yang lebih bijak dan warna neutral. Dalam gaya kasual, bertaruh pada saiz melebihi purata.

saiz bantal.

Bagaimanakah anda menggunakan bantal dalam hiasan rumah anda ? Lebih suka mengekalkan semuanya sama atau mencampurkan format yang berbeza?

Dapatkan inspirasi daripada petua ini dan nikmatilah!

Leave a Comment