Bagaimana untuk mengintegrasikan penghawa dingin dalam hiasan? Semak petua

Ah, musim panas! Dia masih belum tiba, tetapi sekali-sekala, walaupun tanpa masa dan tanpa dijemput, dia memberikan udara rahmat dan mencairkan hati ke mana sahaja dia pergi. Sekurang-kurangnya di sini, di Selatan, kami hampir tidak mempunyai musim sejuk, tetapi hari-hari yang sesuai untuk musim panas yang indah. Dan itulah soalan yang semua orang tanya: jika musim sejuk hanya satu panas, apakah musim panas?

Ya, dan terdapat ramai orang yang tidak mahu membayar untuk melihatnya dan telah mencuba untuk menyediakannya, penyelamat pada hari-hari yang paling panas, dengan penghawa dingin. Dan mari kita bersetuju bahawa di beberapa wilayah di Brazil, ini boleh dikatakan peralatan survival dan item wajib di rumah. Dan bagi mereka yang masih menahan keselesaan ini, terutamanya apabila anda memikirkan bagaimana penghawa dingin dalam hiasan , dalam siaran hari ini anda boleh mendapatkan petua tentang cara mengintegrasikan peralatan ini tanpa merosakkan hiasan anda dan masih meninggalkan rumah dengan sangat segar.

Model penghawa dingin untuk semua citarasa

Tetapi sebelum anda mengetahui cara menyepadukan penghawa dingin dalam hiasan anda , bagaimana pula dengan mengetahui model yang tersedia di pasaran, untuk melihat model yang paling sesuai dengan keperluan anda dan memutuskan cara anda boleh memasang model di rumah anda. Lihat inspirasi bilik yang dihiasi dengan model penyaman udara yang berbeza yang boleh anda pasang di rumah anda juga.

Split Hi-Wall

Ia adalah kegemaran masa ini kerana reka bentuknya, yang jauh lebih nipis , dan kemudahan untuk menyepadukan model ini ke dalam hiasan.

Kaset

Model penyaman udara ini dipasang terus di siling dan sesuai untuk mereka yang mahukan peralatan tidak dapat dilihat secara praktikal di persekitaran.

Penghawa dingin-dalam-hiasan-siling

Mudah alih

Model penyaman udara ini sesuai untuk mereka yang tinggal di pangsapuri atau rumah sewa, tetapi jangan berputus asa dengan keselesaan terma . Satu-satunya isu dengan peralatan jenis ini ialah perlu memasang saluran, yang boleh disesuaikan dengan tingkap dan pintu gelangsar.

Tingkap

Ini adalah model penyaman udara yang paling ‘retro’, tetapi tidak kurang cekapnya. Pemasangan peralatan mesti dilakukan di ruang yang bersentuhan dengan kawasan luar , seperti tingkap atau pintu gelangsar.

Lantai / Siling

Ia biasanya model yang lebih besar, untuk menyokong dan menyejukkan persekitaran yang lebih besar , seperti syarikat dan perniagaan. Kemudahan itu disebabkan oleh kemungkinan memasang kedua-dua di lantai dan di siling.

Penyaman udara dalam hiasan: dapatkan inspirasi dan sejukkan diri

Anda telah menyemak di atas bahawa model penyaman udara adalah sangat moden dan cantik sehingga tidak ada pengorbanan untuk memilih satu mengikut keperluan anda, untuk dipasang di rumah anda. Tetapi, jika anda tidak mahu tahu tentang membiarkan peralatan ini kelihatan dalam hiasan anda, kami telah memisahkan beberapa petua dan inspirasi yang akan membantu anda untuk mengintegrasikan penghawa dingin dalam hiasan dan tetap meninggalkan rumah anda segar dan dengan banyak gaya. Lihatlah inspirasi yang kami sediakan untuk anda!

kotak

Jika anda tinggal di rumah atau pangsapuri yang disewa, atau hanya menikmati mobiliti yang disediakan oleh penyaman udara mudah alih, tetapi tidak mahu membiarkan peralatan terdedah supaya tidak menjejaskan hiasan anda, pilihan untuk membuat kotak atau bangku untuk menyembunyikan udara – perapi mudah alih adalah hebat dan sangat berfungsi. Selain menyamarkan peralatan, anda boleh menggunakan struktur kayu untuk menyokong pasu, kadangkala sebagai meja atau papan sisi.

Perabot

Ini adalah salah satu cara yang paling banyak digunakan untuk menyepadukan penghawa dingin dalam hiasan . Jika model yang dipilih ialah Split, ia lebih praktikal dan anda tidak kehilangan hampir sebarang ruang pada perabot anda. Ia boleh sama ada terbuka atau mempunyai pintu tertutup dengan bukaan, supaya peranti boleh menukar udara dengan betul, tanpa menggunakan lebih banyak tenaga daripada yang diperlukan.

Pelekat

Satu lagi cara yang sangat praktikal untuk menyembunyikan penghawa dingin adalah dengan meletakkan pelekat di atasnya. Ia boleh menjadi perincian, seperti landskap, tandan bunga, dedaunan, atau kartun, hanya untuk menyamarkan peralatan dan menyepadukannya dengan gaya ke dalam hiasan .

Menyamar dengan dinding warna yang sama atau di belakang rasuk

Pilihan ini juga sangat praktikal dan tidak memerlukan banyak usaha untuk menyamarkan penghawa dingin. Jika peralatan anda ialah Split, contohnya, kebanyakannya dihasilkan dalam warna putih dan untuk menjadikannya hampir tidak dapat dilihat, letakkan sahaja pada dinding dengan warna yang sama , supaya tidak mengganggu hiasan. Sekiranya ruang anda mempunyai rasuk sokongan, ambil peluang untuk memasang peralatan di belakang, tidak silap.

Pernahkah anda melihat betapa mudahnya untuk menyepadukan penghawa dingin ke dalam hiasan anda ? Sama ada kelihatan atau disamarkan dalam beberapa cara, hakikatnya ialah dengan semua pilihan untuk model peralatan dan petua untuk menyepadukannya ke dalam hiasan, rumah anda boleh kelihatan cantik dan masih segar pada musim panas ini.

Leave a Comment