Bagaimana untuk menyalakan meja makan dan mencipta mood yang hebat?

Saya gembira kerana semakin ramai orang memilih untuk menerima di rumah daripada keluar makan setiap kali. Ia lazat dan sangat terapeutik untuk dimasak (bagi mereka yang menyukainya – tetapi jika tidak, tidak mengapa untuk membeli sesuatu yang menakjubkan dari rotisserie berhampiran dengan rumah), serta lebih menjimatkan.

Dan, mari kita hadapi, apabila anda inginkan sesuatu yang sangat romantis, menyediakan makan malam kecil di rumah adalah pilihan yang bagus . Pada masa-masa ini (dan pada yang lain juga, lol), cahaya yang sesuai untuk meja makan adalah penting – lagipun, apa gunanya hidangan yang indah atau pengeluaran super dengan pencahayaan yang boleh merosakkan segala-galanya? Saya mengaku bahawa saya berasa tawar hati apabila saya tiba di sebuah restoran dan cahaya “itu” dihalakan tepat di atas meja. Helo, pemilik restoran: tidak ada gunanya melabur dalam seni bina super dan mempunyai cahaya yang salah. #Di sana, saya mengatakannya

Bertaruh pada cahaya semula jadi untuk meja makan

Kedengarannya rumit, tetapi tidak. Untuk makanan, cahaya terbaik hampir selalu semula jadi. Makan tengah hari yang luar biasa di rumah itu tidak akan mengalami sebarang masalah serius, cuma gunakan sepenuhnya pencahayaan yang sedia ada di tempat itu – untuk itu, ia juga berbaloi untuk meletakkan meja di tempat yang strategik, kenapa tidak? Berhampiran tingkap, balkoni dan balkoni, sebagai tambahan kepada pemandangan, anda mendapat cahaya yang luar biasa.

Mengenai Priscilla Mendes

Penggaya makanan, pengeluar kandungan, chef, kolumnis untuk blog Adoro Decorar e Montacasa, selain menjadi pencipta laman web  Banquet .

Ikuti Priscila Mendes di media sosial:

facebook
instagram

Leave a Comment