Bagaimana untuk menyediakan meja makan tanpa berbelanja besar?

Semasa duduk di meja untuk menikmati hidangan, pernahkah anda mendengar ungkapan ‘makan dengan mata’? Ia mungkin hidangan paling ringkas di dunia, jika dihidangkan dengan baik, di atas set meja yang layak untuk , makanannya lebih lazat!

Ya, ia mungkin tidak kelihatan seperti itu, tetapi meja yang diletakkan dengan baik membuat semua perbezaan apabila datang kepada rakan-rakan untuk makan malam istimewa, dan juga untuk hidangan harian. Tetapi kemudian anda berfikir bahawa menyediakan meja makan khas boleh mahal.
kesilapan awak! Terdapat beberapa cara untuk menyediakan meja makan tanpa berbelanja terlalu banyak , anda tahu?

Nak tahu macam mana? Ayuh bersama kami untuk menyemak siaran yang penuh dengan petua hebat tentang cara memasang meja makan yang cantik dan yang terbaik, tanpa berbelanja terlalu banyak!

Bagaimana untuk memasang meja makan dengan ekonomi?

Di bawah, kami menyenaraikan beberapa petua yang membuat semua perbezaan apabila menyediakan meja makan yang sangat menawan , tetapi tanpa perlu berbelanja terlalu banyak. Lihat sahaja!

Sousplats dan coaster kreatif

Anda boleh mencari, mana mana set meja yang layak untuk Pinterest mesti mempunyai sousplats ! Dan jika anda belum mempunyai barang hiasan ini, bagaimana pula jika anda membuatnya sendiri? Selain menjadi terapi seperti kerja manual, anda menjadikan meja anda lebih cantik dan menggunakan semula bahan-bahan yang sering menjadi sia-sia.

 

Campuran hidangan

Adakah anda perlu menyediakan meja makan untuk 6 atau 8 orang dan tidak mempunyai hidangan yang mencukupi, atau hanya beberapa pinggan set makan malam yang berbeza dan mangkuk atau gelas terletak di sekeliling? Tiada tekanan, ia akan menjadi letupan. macam ni? Bagaimana pula dengan membuat campuran hidangan untuk menyediakan meja yang sangat menawan dan bergaya? Ia hanya soal memilih kombinasi untuk memberikan sentuhan yang menyeronokkan dan penuh keperibadian!

pasang-meja-makan-gila

Penyelesaian kreatif untuk tuala

Tidak mempunyai alas meja baru atau alas meja yang sesuai dengan gaya hidangan anda? Bagaimana pula dengan pertaruhan pada alternatif yang berbeza yang mampu mengubah hiasan meja anda? Alternatif yang sangat panas ialah tuala yang dibuat dengan kertas hitam, seperti papan hitam , dan untuk memberikan sentuhan istimewa, kapur putih untuk mencipta kesan wow itu! Kemudian anda hanya perlu melepaskan kreativiti anda dan melukis segi empat tepat seperti alas letak, tandakan tempat dengan cara yang sangat istimewa, huraikan hidangan, ringkasnya, semuanya dengan banyak daya tarikan dan keaslian.

pasang-meja-tuala-meja-makan

susunan meja

Pernahkah anda melihat set meja dengan sempurna tanpa susunan bunga untuk menceriakan dan mewarnai persekitaran? Mustahil, bukan? Dan jangan fikir untuk itu anda perlu berbelanja untuk gubahan mahal di kedai bunga, tidak. Hanya beberapa pasu, atau botol kecil atau balang kompot yang boleh disiapkan dengan renda, reben atau tali dan dihiasi dengan bunga dari taman anda sendiri atau dipetik di dalam hutan di suatu tempat. Semuanya indah dan penuh dengan pesona.

 

Tanglung dan candelier yang mampan

Tidak ada cara untuk menyusun meja makan yang sempurna tanpa memikirkan tentang lilin untuk mewujudkan suasana intim itu, bukan? Dan anda tidak perlu memikirkan candelier perak atau kristal, tidak! Jika anda sudah mempunyai satu di rumah, bagus, tetapi jika anda tidak, terdapat alternatif hebat yang boleh anda buat sendiri di rumah untuk menghiasi set meja dan lebih menggembirakan tetamu anda. Balang yang diawet yang dibalut dengan kain atau renda dan botol wain yang dicat atau dihiasi dengan lilin cair itu sendiri akan menjadikan meja anda menakjubkan!

Pemegang napkin

Jika anda sudah mempunyai pemegang serbet, tetapi tidak mencukupi untuk bilangan tetamu, peraturan yang sama seperti hidangan dikenakan. Campurkan tanpa rasa takut dan susun jadual dengan cara yang sangat asli. Jika anda belum mempunyai aksesori ini, anda juga boleh mengotorkan tangan anda dan membuat satu untuk menjadikan meja anda lebih cantik. Dan alternatif pemegang napkin DIY tidak kekurangan di luar sana! Lihatlah inspirasi di bawah, sangat mudah dibuat, hanya dengan sekeping jut, dihiasi dengan bunga. Cantik dan halus!

Katakan, terdapat banyak alternatif untuk menyediakan meja makan yang sesuai dengan Pinterest dan yang paling penting, menjimatkan banyak dan masih meneroka kreativiti anda! Dan jika anda mempunyai lebih banyak petua tentang cara membina meja makan yang cantik tanpa berbelanja terlalu banyak, beritahu kami dalam ulasan!

Leave a Comment