Bagaimana untuk menyediakan meja romantis?

Menghidupkan percintaan adalah kritikal, sama ada bersendirian atau komited. Walaupun kerana ia melampaui mempunyai seseorang atau tidak, ia lebih berkaitan dengan keadaan fikiran.

Apabila memikirkan tentang meja romantik , bayangkan sensasi menjalani percintaan – kehidupan menjadi lebih berwarna. Semuanya lebih licin, lebih cantik, lebih wangi, seolah-olah mempunyai penapis merah jambu. La vie en rose, sayangku.

Ambil semua sensasi ini dan berpakaian meja, dengan cara yang paling penyayang, penyayang dan cantik. Oleh itu, ia akan menjadi meja yang paling indah dan tidak dapat dilupakan – ya, saya romantis, lol.

Butiran yang memberi inspirasi kepada meja romantis

Merujuk kepada perkara praktikal, segala-galanya yang halus, dalam warna dan cetakan (bunga kanak-kanak adalah klasik), adalah padanan yang bagus untuk menyediakan meja romantis . Objek vintaj seperti kutleri, pinggan, pinggan mangkuk juga, adakah anda tahu mengapa? Mereka bercerita (dan membawa) cerita. Dan sudah tentu, banyak bunga dan lilin di sekelilingnya.

 

Lihat, dan saya tidak fikir yang romantis adalah keistimewaan yang feminin, atau yang paling termenung. Anda boleh menyesuaikan dan membawa aura dalam sentuhan kecil, yang akan mengisi meja dengan kebahagiaan dengan cara yang sama!

Daripada memilih semua pilihan untuk menyediakan meja romantis , kekalkan satu: ia boleh menjadi hidangan antik yang halus, alas meja pastel atau serbet , atau susunan dengan bunga ros.

Mempunyai hidangan yang dibentangkan di sekeliling meja, seperti makaroni dan gula-gula atau bahkan minuman dengan wain berkilauan mawar adalah lazat dan dimenangi!

la vie en rose moden

Sekarang, jika perkara anda adalah untuk memainkan suasana meja yang romantis tetapi dengan sentuhan moden , bayangkan meja dengan tuala, pinggan mangkuk dan/atau susunan dalam ton sur ton de rosa. Untuk memberi rehat, ton putih atau hitam, atau bahkan kedua-duanya: Saya menyukai versi ini dengan jalur yang menjadikan titik balas yang cantik kepada warna merah jambu.

Tidak suka tuala? Terus di atas meja kayu gelap adalah kemewahan juga, lebih-lebih lagi dicampur dengan barangan emas.


Bahagian paling lucu dari keseluruhan cerita ini ialah, apabila ia datang kepada romantisme, butiran adalah asas. Sudah tiba masanya untuk meneroka serbet renda itu, piala kristal dengan reka bentuk yang berbeza, pasu berukir yang pergi ke meja dengan bunga, kutleri yang dia warisi daripada neneknya, yang mempunyai pemegang semuanya berfungsi dan yang, untuk kehidupan seharian berakhir dengan berat. . Masanya sekarang… Fikirkan tentang Marie Antoinette dan pergi!

Setiap persediaan jadual mestilah tetapan untuk cerita yang hendak disampaikan. Itulah sebabnya bagus untuk mempunyai rujukan, yang, seperti segala-galanya dalam hidup, sangat peribadi. Hari ini saya memberitahu bahasa dan citarasa saya tentang perkara yang romantis, tetapi berasa bebas untuk mencipta selain daripada itu, tanpa rasa takut melakukan kesilapan: latihan membawa kepada keseronokan!

Sampai minggu depan.

.
.

Mengenai Priscilla Mendes

Penggaya makanan, pengeluar kandungan, tukang masak, kolumnis untuk blog Montacasa dan pencipta laman web .

Ikuti Priscila Mendes di media sosial:

Leave a Comment