Batang lilin meja: improvisasi yang merupakan kemewahan sahaja!

Kuasa yang ada pada sesetengah lilin yang menyala dalam persekitaran sangat mengagumkan: ia memberikan suasana yang selesa, santai dan, sudah tentu, ia memberikan (banyak) percintaan – ia membuatkan anda terputus hubungan dari dunia luar, betul.

Di rumah saya mereka tidak boleh hilang. Baru-baru ini saya mendengar frasa yang sangat bagus (dan itu sangat masuk akal bagi saya), mengatakan bahawa orang Brazil tidak tahu cara menggunakan lilin di rumah kerana mereka tidak pernah membiarkannya menyala sehingga akhir, seperti yang dilakukan oleh orang Eropah. Ah, masuk akal, betul: sesetengah lilin sangat istimewa (dan mahal) untuk orang yang berasa menyesal kerana “berbelanja”, lol.

Kreativiti untuk membuat candlestick meja dan hands-on!

Baiklah, tetapi siaran hari ini adalah untuk menunjukkan bahawa anda tidak memerlukan banyak wang untuk membuat kombinasi cantik dengan lilin yang anda boleh – dan mereka layak untuk dinyalakan setiap malam, sama ada bersendirian atau bersama orang lain. Mereka adalah idea “buat sendiri”, untuk menerima (atau tinggal) di rumah dengan banyak daya tarikan. Mari pergi kepada mereka?

1. Periuk kaca boleh dikitar semula sebagai kandil meja , yang boleh diisi dengan air, dalam versi “terapung” yang memuatkan lilin yang lebih kecil dan ringan, atau tanpa air – dalam kes ini, pilih lilin yang lebih tinggi dan cermin mata yang lebih rendah untuk mengelakkan risiko membakar anda tangan pada masa pencahayaan!

Butiran seperti tali dan herba yang diikat menjadikan semuanya lebih menarik dan menyeronokkan.

.
. Mengenai Priscilla Mendes

Penggaya makanan, pengeluar kandungan, tukang masak, kolumnis untuk blog Montacasa dan pencipta laman web .

Ikuti Priscila Mendes di media sosial:

Leave a Comment