Besen bilik mandi: hiasi dengan pesona dan personaliti

Bilik mandi dan tandas biasanya ruang kecil, terdiri daripada beberapa item, seperti peralatan kebersihan, sinki dengan mangkuk tandas, kabinet dan tidak lebih daripada itu.

Umumnya, masa tinggal mereka yang melalui sana agak singkat, berbanding dengan masa yang dihabiskan di bilik lain di rumah, seperti ruang tamu atau dapur. Walau bagaimanapun, bukan kerana kami tidak tinggal di sana maka kami tidak perlu melakukan usaha khusus dalam menghias bilik mandi atau tandas , bukan?

Dan terdapat beberapa cara untuk menjadikan bilik mandi atau tandas anda sangat menawan dan penuh keperibadian . Salah satunya ialah melabur dalam tab mandi . Hampir tiada siapa yang berhenti memikirkan semua bentuk dan bahan yang berbeza yang boleh digunakan untuk memberikan sentuhan istimewa itu kepada bilik mandi atau tandas anda.
Jadi, bagaimana pula dengan mengetahui lebih lanjut tentang pilihan tab mandi yang tersedia untuk menghiasi sudut kecil anda?

Model tab mandi

Di bawah, anda boleh menyemak beberapa inspirasi untuk projek bilik mandi dan tandas dan mengetahui tentang model, gaya dan bahan yang berbeza untuk singki bilik mandi . Dari bilik air yang besar hingga ke tandas kecil, terdapat pilihan untuk semua citarasa.

tong sokongan

Dalam projek semasa, tong sokongan adalah kegemaran baru arkitek. Model mangkuk ini biasanya dipasang di atas bangku atau kaunter. Format tab mandi ini berbeza-beza, dari bulat ke persegi, dalam porselin putih atau hitam, dan juga boleh dalam kaca lutsinar.

tab sokongan-bilik mandi

tong untuk ditindih

Nampaknya, anda melihat model mangkuk tandas ini dan dengan serta-merta berfikir bahawa ia adalah mangkuk tradisional. Tetapi di situlah anda silap! Ini tong tertanam dalam countertops , tetapi tepi yang boleh dilihat di atas bahagian atas. Dalam model ini, kerana kesesuaian mestilah sempurna, adalah perlu untuk memilih tab terlebih dahulu, dan kemudian membuat bangku simpanan.

Bertindih-ke-tab mandi

tong terbina dalam

Ini adalah model paling klasik apabila ia berkaitan dengan singki bilik mandi . Ia biasanya tertanam di atas granit atau marmar , kerana ia adalah bahan kalis air. Tetapi, pada masa kini adalah mungkin untuk membenamkan sinki bilik mandi ini di atas kayu, yang tidak menyerap air dan meninggalkan tandas yang sangat menawan.

tab terbina dalam

tong lantai

Mangkuk ini adalah bertentangan dengan model mangkuk terbina dalam tradisional, menjadi model kontemporari super! Dalam model sinki bilik mandi ini, tidak ada keperluan untuk bahagian atas meja untuk menyokong atau membina dan sinki dipasang di atas lantai . Satu daya tarikan itu sendiri, bukankah anda fikir?

tong lantai

mangkuk separuh muat

Model tab mandi ini sesuai untuk mereka yang tidak mempunyai banyak ruang dan berakhir dengan meja yang lebih sempit. Dalam tab bilik mandi separa muat, namanya menyatakan semuanya, satu bahagian dipasang di atas kaunter dan satu bahagian lagi memanjang ke luar, yang meninggalkan tandas dengan rasa yang lebih kontemporari .

tab-bilik air-separa pasang

Bentuk Tab Mandi

The mandi lebih tradisional model sink adalah model bujur, tetapi yang bulat juga meninggalkan tandas dengan sentuhan kemodenan dan adalah pilihan yang hebat untuk countertops lebih kecil. The singki persegi dan segi empat tepat, di sisi lain, memberi bilik mandi kelihatan lebih kontemporari, tetapi mereka tidak digalakkan untuk mereka yang mempunyai masalah dengan ruang, kerana mereka biasanya lebih besar daripada yang bulat.

bentuk tong

Bahan yang digunakan dalam tab mandi

Bahan untuk tab mandi adalah yang paling pelbagai dan semuanya bergantung pada kesan yang anda ingin berikan kepada bilik mandi atau tandas. Adakah anda mahukan bilik mandi dengan rupa yang lebih moden? Melabur dalam tong kaca hitam matte atau porselin untuk memberikan suasana bilik. Lebih suka mangkuk singki yang lebih klasik ? A putih , bujur tab porselin sentiasa dialu-alukan.

bahan-tubs

Nah, anda telah melihat bahawa tidak ada kekurangan pilihan dalam model dan bahan yang berbeza  untuk tab mandi, yang mempunyai kuasa untuk mengubah persekitaran dengan banyak daya tarikan dan memberikan sentuhan personaliti itu . Jadi, adakah anda menyukai petua itu? Sekarang, pilih sahaja model yang paling sesuai dengan ruang dan gaya anda dan goyangkan hiasan bilik mandi anda.

Leave a Comment