Bilik mesin basuh, alternatif untuk dipertimbangkan

Apa yang bagi kebanyakan orang adalah “Americanada”, mempunyai bilik dobi di rumah menjadi sangat bergaya di banyak tempat lain, dan realitinya ialah jika kita mempunyai ruang untuk itu, ia adalah penginapan yang mesti diambil kira. .

Memang benar bahawa tidak semua rumah mempunyai kemungkinan untuk memasukkan bilik dobi , tetapi jika kita mempunyai ruang untuk memasukkannya, ia boleh menjadi peluang yang hebat.

Faedah mempunyai bilik dobi di rumah

  • Sama ada kita mempunyai mesin basuh, mesin basuh dan pengering, atau salah satu model mesin basuh di pasaran, mereka biasanya menempati ruang di dapur. Ini bermakna kehilangan storan, peralatan lain … atau semata-mata untuk menikmati ruang tambahan di dapur.

  • Dengan mempunyai bilik mesin basuh , kami juga boleh memanfaatkan ruang itu untuk semua produk yang diperlukan untuk mencuci: detergen, pelembut fabrik …
  • Di banyak rumah, masa untuk menggantung pakaian menjadi masalah kerana kita tidak mempunyai ruang yang cukup, sama ada kerana kita tidak mempunyai teres atau tali untuk digantung, atau kerana ia tidak mencukupi. Dengan cara ini kita boleh membeli tali jemuran lipat untuk diletakkan di dalam bilik dan boleh menanggalkannya dan meletakkannya pada masa lapang kita.
  • Selain itu, bilik mesin basuh juga menjadi ruang penyimpanan atau pantri kecil, di mana kita boleh menyimpan semua yang kita perlukan, menduduki ruang yang pada dasarnya akan hilang.

Petua untuk memasang bilik dobi

  • Tidak dinafikan, dalam ruang ini apa yang kita benar-benar cari adalah kefungsian, jadi jika kita mempunyai bajet yang ketat, ia tidak relevan untuk mempunyai hiasan yang sangat rumit.
  • Perkara yang penting dan kita perlu mempunyai ya atau ya, adalah saluran saliran yang diperlukan untuk pemasangan mesin basuh dan / atau pengering. Sekiranya kita tidak mempunyai di kawasan mesin basuh, adalah wajib untuk mendapatkan bantuan tukang paip.
  • Kami ingin memanfaatkan ruang, jadi kami akan menggunakan seluruh bilik untuk meletakkan kabinet atau rak, atau kedua-duanya jika kami mempunyai ruang yang besar. Seperti dalam perkara pertama, ia tidak semestinya reka bentuk, beberapa rak atau kabinet mudah berbaloi. Apa yang kami sangat pentingkan ialah kefungsian.
  • Jangan lupa untuk memasukkan apa yang perlu untuk menjalankan cucian: jemuran jika anda tidak mempunyai satu di luar, baldi untuk pakaian, klip yang diperlukan untuk mempunyai pakaian … jangan terlepas sebarang butiran.

Adakah anda berfikir untuk melakukan pengubahsuaian rumah ? Jika ya, kami harap kami telah menggalakkan anda berfikir tentang mempunyai bilik dobi. Walaupun pada mulanya anda perlu mengubah tabiat anda, perubahan itu akan menjadi positif dan kosnya tidak perlu terlalu tinggi jika kami ingin mempunyai bilik berfungsi.

Leave a Comment