Cara membuat teres santai tanpa kehilangan butiran

Salah satu kawasan rumah yang paling berharga bagi kebanyakan orang ialah teres atau taman dan, bagi mereka, hiasan bilik ini sangat penting. Dan, mempunyai tempat di luar menjadikannya ruang yang sesuai untuk berkongsi dengan rakan, keluarga dan detik keintiman yang lain.

Itulah sebabnya salah satu hiasan yang paling biasa dan digunakan di teres ialah gaya bersantai. Kita boleh mencapai ini dengan membelanjakan hampir bajet yang kita mahu, tetapi kami mengesyorkan agar kita menggunakan wang itu dalam perkara yang paling penting supaya hasilnya sempurna dan keselesaan adalah kunci.

Bagaimanakah kita tidak boleh berhemat dengan hiasan teres yang santai?

Perabot

Tidak syak lagi, mereka adalah salah satu bahagian yang paling penting dalam hiasan. Bukan kerana ia adalah perkara yang paling menarik dalam kebanyakan kes, tetapi kerana kita bercakap tentang hakikat bahawa perabot yang selesa dan berfungsi adalah perlu supaya kita benar-benar mahu berada di teres kita.

Dalam gaya santai, yang terbaik adalah memilih perabot dengan garis kayu ringkas dalam warna terang. Di samping itu, fabrik akan berwarna putih atau serupa, dapat memecahkan nada ini hanya dengan beberapa sentuhan lain dalam aksesori, tetapi tidak dalam ketebalan hiasan.

Awning, atau cara melindungi kawasan kita daripada fenomena atmosfera

Perlu diingat bahawa semua yang kami ada di teres akan dibuka di tempat terbuka, itulah sebabnya mempunyai awning yang menutupi kawasan itu sangat disyorkan. Bergantung pada ciri-ciri teres, kita boleh memilih antara satu jenis awning atau yang lain, anda boleh melihat awning untuk teres di laman web yang berbeza dan barangan hiasan.

Apa yang sangat menarik ialah anda memilih awning yang berkualiti, untuk menggunakannya untuk masa yang lama dan yang mampu menahan hujan, panas, sejuk … Selain itu, seperti perabot, ia harus berwarna putih atau dalam nada yang sangat terang , agar tidak putus dengan estetika persekitaran chill out yang ingin kita cipta. Jika anda mempunyai keraguan, di toldoscostablanca.com anda boleh menemui banyak model dan idea untuk melaksanakan projek anda.

penerangan

Dalam persekitaran yang santai dan di atas teres, pencahayaan adalah sangat penting. Pastikan mentol yang dipilih dipimpin, supaya bil elektrik tidak melambung tinggi kerana terlalu banyak menggunakan teres; dan lampu itu memancarkan cahaya yang berkualiti.

Anda sentiasa perlu mengelakkan lampu terlalu putih; mereka terlalu memenatkan untuk melihat dan membuatkan kita tidak mendapat kesan selesa yang kita cari.

Butiran yang kurang penting semasa menghias teres

Memang perincian membuat perbezaan, tetapi apabila kita mempunyai bajet yang terhad, nota ini sepatutnya memberi impak yang jauh lebih rendah pada hiasan.

Sebaik sahaja kami mempunyai sebahagian besar hiasan yang telah kami laporkan sebelum ini, kami akan melihat barang hiasan lain yang boleh kami abaikan: lilin, kusyen, permaidani …

Jelas sekali, jika apabila anda menghias bilik anda melakukannya sekali gus dan sepenuhnya, hasilnya akan dilihat dengan segera. Tetapi ada juga kemungkinan disebabkan keadaan tertentu, kita terpaksa membeli aksesori sedikit demi sedikit. Jika yang terakhir adalah kes anda, jangan sekali-kali kehilangan objektif yang kami cari dalam hiasan, dan berpegang padanya apabila anda menemui artikel yang anda suka tetapi tidak sepadan dengan persekitaran hiasan yang santai.

Leave a Comment