Dapatkan inspirasi | Idea cantik untuk menyesuaikan bufet

Minggu lalu, kami menerima sumbangan yang sangat baik di sini di blog: pembaca kami Nanda Mende bertanya kepada kami cara menyesuaikan candelier lama yang dia ada di rumah dan, pada masa itu, kami memberinya beberapa petua yang baik (jika anda belum melakukannya). melihatnya, datang ke sini bersama kami ). Namun, ini bukan satu-satunya soalan Nanda. Dia mahukan lebih banyak lagi:

The tips untuk menyesuaikan dan memperibadikan bufet yang sangat mudah dan bertujuan untuk memberikan udara yang lebih santai dan wajah baru kepada perabot yang boleh memberikan udara membosankan dan sedikit peribadi untuk ruang. Ayuh?

Pelekat untuk menyesuaikan bufet

Apa yang kita boleh lihat, Nanda sangat santai dan suka warna. Jika ini adalah kes anda juga, menyesuaikan bufet adalah lebih menyeronokkan. Pelekat, sebagai contoh, adalah cara yang baik untuk menyesuaikan perabot dengan kepraktisan dan penjimatan buruh.  

Satu-satunya penjagaan, tentu saja, adalah dengan aplikasi, kerana pelekat perlu diletakkan secara manual untuk mengelakkan gelembung udara dan kemungkinan benjolan yang akan mengakibatkan kemasan yang buruk.

Dakwat

Sesuatu yang lebih radikal melibatkan diri anda dalam dakwat untuk menyesuaikan bufet . Walau bagaimanapun, perhatikan kualiti bahan dan sama ada ia khas untuk kayu.

sesuaikan-bufet-rumah

Satu lagi perincian: jika kayu itu sedikit haus, cuba amplas perabot dan sediakannya dengan betul untuk meninggalkannya seolah-olah ia adalah kepingan baru. Ia memerlukan sedikit usaha, tetapi hasilnya menjadikannya sangat berbaloi.

Di sini kami memisahkan video di mana kayu disediakan untuk lukisan. Inilah petuanya!

_
Sama ada kuning atau merah, Nanda, lihat sahaja gaya hiasan yang dipilih untuk persekitaran anda.

Patina

Walaupun perabot itu tidak lama, tetapi anda ingin menyesuaikan bufet dan meninggalkannya dengan rupa yang lebih retro, idea yang baik ialah bertaruh pada patina . Teknik melukis di mana trend utama adalah meninggalkan apa-apa perabot dan hiasan dengan wajah ‘lama’ itu, anda tahu? Hampir bergaya lusuh .

menyesuaikan-bufet-tips

Tekniknya, seperti lukisan, memerlukan lebih sedikit kerja, tetapi hasilnya juga sangat cantik dan berbaloi. Ketahui lebih lanjut tentang patina dalam video di bawah.


Aksesori kecil

Akhirnya, selepas menyesuaikan bufet , tiada apa yang lebih baik daripada bertaruh pada butiran kecil, bukan? Anda boleh menambah tombol baharu, teknik campuran, seperti mengecat dan kemudian pelekat, dan, sudah tentu, menyempurnakan butiran hiasan yang akan hadir di atas bahagian ini.

sesuaikan-idea bufet

Jika anda berlebih-lebihan, pasu dan pen buku atau majalah adalah panggilan dan akan menterjemahkan sedikit keperibadian anda.

Ingat bahawa bufet adalah hidangan yang mega berfungsi dan sesiapa yang berpendapat ia boleh dibelanjakan adalah salah. Perabot ini digunakan secara meluas oleh mereka yang mempunyai banyak keping pinggan mangkuk dan bahan untuk dihidangkan di meja dan memerlukan tempat yang sesuai untuk menyimpan segala-galanya , walaupun dalam keselamatan penuh supaya tiada apa-apa yang pecah.

Kami harap anda menikmatinya, Nanda. Ciuman pada ♥.

Jika anda, seperti Nanda, mempunyai sebarang soalan tentang cara menghias bilik anda , hantarkan petua anda kepada kami!

Leave a Comment