Dapur yang teratur dan bergaya

Dapur adalah salah satu bilik yang paling penting di dalam rumah, malah menjadi nadi rumah di sesetengahnya. Menjadikan dapur lebih teratur menjadikan hidup lebih mudah. Malah tukang masak hujung minggu memerlukan kepraktisan. Menambah warna dan beberapa unsur luar biasa adalah mungkin untuk menambah keindahan dan mewujudkan persekitaran yang menyenangkan. Hanya kerana ia praktikal, ia tidak semestinya cantik!

Elemen yang boleh membuat semua perbezaan:

–  Warna . Warna boleh menenangkan atau menghangatkan bilik. Nada biru dan neutral mencipta bilik yang bersih dan tenang, manakala palet kuning dan merah ditunjukkan untuk pemanasan. Anda boleh mengejutkan dengan kontras atau jika anda memilih neutral, mempunyai lebih banyak kebebasan dalam warna hiasan yang lain. Duo hitam dan putih juga merupakan pilihan yang bagus dan menjadikan semuanya lebih elegan.

warna yang kuat dalam harmoni

–  Siling dan lantai . Memilih warna dan corak yang berbeza di lantai atau siling bilik boleh membuat perbezaan yang luar biasa dan beberapa jenis reka bentuk malah boleh mengembangkan persekitaran. Sesiapa sahaja yang tidak mahu mengambil risiko melakukan kesilapan, bagaimanapun, tidak boleh keterlaluan: pilih satu atau yang lain.

Lantai yang berbeza mengubah ruang kecil sama sekali

–  Dinding dan jubin.  Petua yang sama untuk siling dan lantai berlaku di sini. Jubin membuat semua perbezaan dalam hiasan dan juga boleh disalut. Dinding juga boleh dilapisi kertas dan mencipta corak dan cetakan yang berbeza.

–  Penyimpanan . Adalah idea yang baik untuk mempertimbangkan idea untuk ruang terbuka dan tertutup untuk memastikan semua item yang diperlukan dekat dengan tangan supaya anda tidak perlu melihat sekeliling.

–  Barangan kecil . Daya tarikan adalah dalam butiran. Gunakan idea storan kreatif. Botol, periuk berwarna, balang yang berbeza. Apa-apa pun boleh.

–  Langsir dan bidai . Mereka boleh menambah percikan warna pada persekitaran dan menjadikan perkara lebih menyeronokkan. Jauhi yang konvensional dan campurkan.

 Pulau . Countertop yang terkenal di tengah-tengah dapur boleh sangat membantu. Sesetengah daripada mereka memegang tong dan tempat memasak, yang lain juga boleh berfungsi sebagai meja. Semuanya bergantung pada pilihan anda, ia terdiri daripada gaya desa kepada reka bentuk yang paling moden.

 Pulau buatan sendiri . Sesiapa yang ingin menambah pulau tetapi mengekalkan rasa lebih desa boleh mencari meja kayu yang bagus. Dia bertindak sebagai pulau dan menambah sentuhan kejutan.

–  Kerusi yang berbeza . Siapa ada meja di dapur boleh tambah kerusi yang berbeza. Walaupun dalam ruang yang lebih kecil, najis boleh menjadi elemen kejutan dalam hiasan dan keselesaan.

 Pencahayaan adalah perlu . Cahaya yang baik membuat semua perbezaan, terutamanya apabila ia datang untuk memasak. Mereka yang tidak mahu memilih cahaya ambien boleh melabur dalam candelier yang baik, memberikan sentuhan yang lebih peribadi.

–  “Garisan Pakaian” . Kadangkala kita mempunyai sedikit ruang untuk menyimpan barang yang paling banyak kita gunakan, seperti periuk dan kuali. Menggantungnya adalah pilihan yang sangat baik, serta sangat menawan.

–  Bingkai . Item ini menambah sentuhan yang sangat istimewa kepada persekitaran. Kadang-kadang itu sahaja yang anda perlukan untuk keluar dari kebosanan. Perlu difikirkan tentang salutan bingkai, ia mesti mudah dibersihkan, dan biarkan ia sejauh mungkin dari dapur dan gris. Petua: Kejutkan dan tambahkan papan hitam atau putih pada tempat itu. Ia berguna untuk meninggalkan mesej, menu dan boleh menjadi sangat menyeronokkan.

Kejutan lukisan yang berbeza dan melengkapkan dapur

Leave a Comment