Dinding kapur di dapur boleh menambah sentuhan istimewa pada hiasan

Jika anda berfikir untuk mengubah suai anda , untuk menukar rupa dan menjadikannya lebih moden, bagaimana pula dengan pertaruhan pada idea hiasan yang berbeza? Baru-baru ini, pereka dalaman mula mencadangkan penyelesaian berani dan persekitaran ini mendapat lebih perhatian dalam cadangan mereka. Tidak lama kemudian, pengeluar, sangat prihatin, mula menawarkan pilihan yang lebih luas bagi mereka yang ingin mereka bentuk semula sudut rumah yang paling lazat, seperti pilihan bagi mereka yang ingin  menyepadukan dinding kapur di dapur .

dinding kapur di dapur berwarna-warni

Pada masa kini, anda hanya perlu menyemak imbas kedai bekalan rumah dan tidak lama lagi anda akan gembira. Terdapat pilihan kepingan yang tidak berkesudahan untuk menutup lantai dan dinding, beberapa pilihan untuk menutup perabot, serta pemegang dan batu untuk kaunter yang membuatkan kita keliru. Memang sukar untuk memutuskan apa yang hendak dipilih untuk membuat dapur dengan hiasan yang lebih terkini .

Malangnya, bagaimanapun, tidak semua pilihan muat dalam setiap poket. Sebagai contoh, jubin kaca – trend yang kukuh dalam cadangan reka bentuk dapur – sering dijual mengikut unit, bergantung pada nilainya.

dinding kapur di papan tulis dapur

Tetapi anda boleh membuat panel dapur yang besar dan menonjol dengan harga yang lebih murah. Satu idea ialah menggunakan cat akrilik biasa, dalam warna yang dikehendaki. Satu lagi, lebih berbeza, ialah mencipta ‘dinding kapur’ atau ‘panel papan hitam’, seperti yang akan kami terangkan dalam siaran hari ini. Semak keluar!

Dinding kapur dalam pilihan dapur

Cara Membuat Dinding Kapur di Dapur

Untuk mencipta ‘dinding kapur’ atau ‘dinding papan hitam’ di dapur , anda perlu membeli cat hitam atau hijau – dan terdapat beberapa cat khas untuk papan hitam. Juga, semua bahan lukisan seperti penggelek dan berus. Atau, jika anda lebih suka, adalah mungkin untuk menggunakan pelekat – yang boleh dianggap sebagai alternatif yang lebih baik, kerana ia tidak merosakkan struktur dinding.

Dinding kapur di dapur yang menyeronokkan

Dan sudah tentu anda tidak perlu menutup seluruh permukaan dengan cat atau pelekat. Adalah mungkin untuk membuat panel lebih kecil, atau bahkan hanya menggantung papan hitam. Iaitu, mencipta hanya satu perincian dalam hiasan, mencari keharmonian dengan seluruh set. Bagaimanapun, anda perlu mengkaji pilihan dengan baik, kerana dinding kapur di dapur boleh menjadikan persekitaran lebih gelap dan kotor daripada cantik dan ceria, bergantung pada bagaimana semuanya dilakukan.

Dinding kapur di panel dapur

Di mana untuk menyesuaikan dinding kapur di dapur

Perlu diingat bahawa ‘ dinding papan hitam’ tidak sesuai untuk ruang makan, kerana sisa yang terkumpul dengan penggunaan kapur boleh menyebabkan alahan, dsb. Walau bagaimanapun, tidak ada larangan, sebenarnya, terhadap penggunaan bahan ini berhampiran meja atau meja makan. Semuanya bergantung kepada cadangan pereka dalaman dan citarasa pelanggan.

Dinding kapur di dapur merah

Dan untuk mengelakkan serbuk kapur daripada jatuh di atas meja, perlu mengambil beberapa langkah berjaga-jaga. Yang pertama adalah untuk mengelakkan menulis atau melukis tentang kawasan itu semasa waktu makan. Kedua – dan yang paling penting -, semasa membersihkan, jangan gunakan tangan anda atau berus kering , tetapi kain yang dilembapkan dengan air. Untuk selebihnya, hamparkan sahaja sudut.

Dinding kapur di dapur cara membuat

Bagaimana untuk menjadikan dinding kapur di dapur lebih menarik

Mencipta dinding kapur di dapur , untuk menjadikan ‘dinding papan hitam’ anda lebih menarik, gunakan imaginasi anda. Lagipun, tujuan menggunakan salutan ini adalah untuk membentuk panel besar di mana orang itu boleh menulis mesej dan resipi, atau membuat lukisan yang cantik dan memberi inspirasi.

Dan perkara yang paling menarik ialah seluruh keluarga boleh menyumbang kepada permainan, meluahkan semua kreativiti dan jenaka mereka melalui mesej yang menyeronokkan dan berwarna-warni di dinding kapur di dapur .

Dinding Kapur di Dapur Alternatif

Jadi, adakah anda menyukai petua untuk mencipta dinding kapur anda sendiri di dapur ? Jadi mula bekerja dan kemudian jangan lupa untuk memberitahu kami dalam komen bagaimana ia ternyata!

Petua untuk mencipta dinding kapur di dapur ini dicipta oleh pasukan Viva Decora .

Leave a Comment