Faedah penulen udara

Semakin ramai isi rumah memutuskan untuk memasang penapis udara di rumah , dan faedahnya sangat ketara dan setiap kali teknologi bertambah baik untuk mencapainya dengan nilai wang yang sangat baik. Kita bukan sahaja perlu mengambil kira hiasan rumah , tetapi juga semua butiran kecil ini.

faedah pembersihan udara

Dan ia adalah bahawa pembersih udara semakin diperlukan di rumah di mana kita mencari bahawa haba tidak terlepas dalam cuaca sejuk atau haba masuk apabila suhu tinggi. Ingin memiliki rumah terpencil dan hampir hermetik bermakna kita tidak membenarkan untuk membuang toksin dengan betul dari persekitaran atau yang dihasilkan oleh penggunaan produk yang mengandunginya.

Apakah yang boleh mencemarkan udara di rumah anda?

Terdapat banyak ejen yang boleh mencemarkan udara di rumah anda dan anda mungkin tidak mengetahuinya, dapat menghapuskannya dengan pembersih udara dan mengelakkan membuka tingkap. Yang paling biasa ialah:

pembersih udara

  • The pokok debunga , yang amat berbahaya kepada orang yang mempunyai alahan. Banyak kali, ia masuk melalui tingkap atau kita meletakkannya di dalam kasut atau pakaian kita.
  • The asap dari tembakau yang . Sedikit penjelasan boleh dibuat tentang betapa bahayanya hidup dengan jenis racun ini, lebih-lebih lagi jika ada anak dalam keluarga.
  • The debu . Walaupun kita membersihkan dengan tekun, ia mudah untuk tidak dihapuskan sepenuhnya. Dengan penulen kita akan menghilangkannya.
  • Rumah yang terdapat haiwan peliharaan terdapat banyak lagi hama dan bulu di persekitaran. Walaupun ketika mereka melawat, “tinggalan” mereka tinggal di rumah lebih lama.
  • Produk pembersihan . Banyak produk yang biasanya kita beli untuk membersihkan mengandungi komponen yang boleh membahayakan kesihatan dan tidak dikeluarkan semudah yang kelihatan.

Faedah mempunyai pembersih udara di rumah

Anda sudah boleh bayangkan ke mana tangkapan itu pergi dari segi kelebihan mempunyai pembersih udara , tetapi jika kita perlu membuat senarai kesemuanya, kita akan mengatakan bahawa:

  • Mencegah dan meringankan penyakit, kerana kualiti udara yang buruk menyebabkan masalah kekeringan dan kerengsaan pada mata, kekeringan dan masalah dalam sistem pernafasan, kemerahan pada kulit, sakit kepala, masalah kepekatan …
  • Pembersih mempunyai penapis HEPA dipasang , mampu menapis zarah terkecil, sesuai untuk orang yang mengalami alahan alam sekitar untuk berasa lebih baik.
  • Ia membantu pengudaraan rumah yang lebih baik. Ia tidak lagi perlu untuk memastikan tingkap terbuka untuk masa yang lama, pembersih udara menyokong tugas ini.
  • Menghilangkan bau, terutamanya dari tembakau. Kami telah mengulas tentang bahayanya mempunyai persekitaran yang sarat dengan asap tembakau, dengan cara ini ia akan dihapuskan dengan lebih mudah, termasuk bau yang meresap ke dalam sofa, kusyen, pakaian … Penulen dengan penapis karbon aktif adalah yang paling disyorkan dalam kes ini. .

Bagaimana untuk memilih pembersih udara anda

Tidak semua pembersih udara mempunyai ciri yang sama, jadi kita mesti memilih yang paling sesuai untuk kita.

Pembersih terbaik ialah penulen yang mempunyai penapis HEPA, yang mampu menangkap zarah terkecil. Di pasaran anda akan menemui orang lain dengan jenis penapis lain, satu ciri yang ketara dalam harga.

 

Leave a Comment