Gaya hiasan 2021. Hiaskan rumah anda dengan apa yang dipakai musim ini

Kepelbagaian reka bentuk masih ada pada musim 2021 ini . Kebanyakannya hampir sama dengan gaya hiasan yang telah kami lihat pada tahun 2020 , tetapi kami boleh memasukkan beberapa gaya baharu yang boleh menjadikan rumah anda rumah yang bergaya dan selesa. Dan, apabila kita menghiasi rumah kita, kualiti dan keharmonian mesti ada, ia adalah ruang di mana kita akan menghabiskan paling banyak masa.

Kepelbagaian reka bentuk hiasan untuk 2021 adalah sangat besar, jadi anda pasti akan menemui yang sesuai dengan citarasa anda.

Hari ini, kami menunjukkan kepada anda gaya hiasan yang boleh kami temui pada tahun 2021, dengan pelbagai foto, kerana ia adalah cara terbaik untuk menggambarkan idea hiasan yang paling sesuai digabungkan dengan rumah anda.

Gaya kontemporari pada tahun 2021

The gaya kontemporari pada dasarnya rumah anda menyesuaikan diri dengan kehidupan moden. Dan, tanpa ragu-ragu, pada tahun ini, kefungsian adalah penting di rumah kita.

Dalam tahun di mana kita lebih banyak masa di rumah, kawasan tempat duduk dan kawasan kerja lebih menonjol (jika boleh, sentiasa dibezakan).

Di samping itu, garis lurus biasanya digunakan dan permukaan licin dengan kemasan tradisional menjadi tumpuan utama.

Cat dalam gaya hiasan ini sentiasa rona hangat, kebanyakannya rona kelabu.

Dari segi bahan, kaca, perak dan kayu kerja digunakan secara meluas. Dan, seperti yang telah kami nyatakan sebelum ini, perabot berfungsi sentiasa mendominasi, menjadikan ruang lebih praktikal dan bersih. Nada perabot biasanya sentiasa neutral, menggunakan putih, kuning air dan coklat dalam kebanyakan kes.

Kami boleh memasukkan butiran warna dalam objek lain seperti pasu, selimut sofa …

Dalam gaya kontemporari sentiasa ada campuran antara kemodenan dan kesederhanaan; tanpa melupakan kilauan menambah banyak cahaya dan butiran yang menyediakannya, seperti cermin.

Gaya vintaj pada tahun 2021

Seperti yang telah kita bincangkan dalam banyak kesempatan, konsep hiasan vintaj ialah penggunaan semula satu atau lebih vintaj atau lama, selagi ia berada dalam keadaan baik, mengiringi persekitaran hiasan semasa.

Almari laci, almari pakaian, sofa dengan kaki kayu yang telah berkembang pesat pada tahun 60-an, katil yang dipulihkan dengan butiran yang cantik … semuanya boleh menjadi sempurna untuk mencipta hiasan vintaj.

Gaya Scandinavia pada tahun 2021

Walaupun apabila kita bercakap tentang hiasan Scandinavia ramai yang mengaitkannya dengan perabot Ikea , sebenarnya terdapat banyak lagi kedai di mana kita boleh menemui gaya jenis ini kerana ia sangat bergaya.

The rumah dengan gaya Scandinavia mempunyai sebagai rujukan bahawa mereka menghantar banyak ringan dan kehangatan, sangat ciri-ciri gaya Nordic.

Dalam hiasan Scandinavia, tona terang digunakan untuk perabot dan dinding, lilin wangi, lampu loket, dan permaidani serta selimut. Ia juga sangat biasa untuk menggunakan kerusi Telur yang terkenal , walaupun ia sangat terkenal sehingga sudah ramai yang mengelak menggunakannya kerana terlalu banyak dilihat.

Satu lagi aspek yang sangat menarik ialah hiasan Scandinavia sangat selesa, iaitu, ia sesuai untuk orang yang suka menghabiskan masa yang lama di rumah dan mencari keselesaan dan ringan, mewujudkan persekitaran intim.

Gaya India pada 2021

Adakah anda suka bertaruh pada warna terang yang membawa banyak tenaga kepada hiasan? Kemudian gaya India boleh menjadi pilihan hiasan terbaik anda untuk 2021 .

Gaya India adalah gaya hiasannya sendiri, dengan campuran kegembiraan dengan udara mistik dan esoterik.

Bilik-bilik yang dihias dalam gaya India memberikan rupa yang sangat diubah suai ke rumah, walaupun ia sentiasa mempunyai ruang untuk meditasi.

Burgundy dan tona merah jambu gelap digunakan, malah meja kopi kayu ditutup dengan fabrik dalam warna tersebut dengan cetakan etnik. Bantal dan kusyen dengan banyak warna juga dipilih; dan terdapat banyak rumah di mana sosok dewi Hindu, umumnya Ganesha dan Shiva, yang muncul dalam lukisan dengan bingkai kayu buatan tangan tidak kekurangan.

Gaya klasik pada tahun 2021

Tidak dinafikan, gaya klasik adalah gaya yang tidak pernah ketinggalan zaman, di mana keanggunan dan kecanggihan mendominasi.

Hakikatnya ialah hiasan klasik dikhaskan untuk rumah yang besar, memandangkan perincian dan aksesori yang menempati ruang itu boleh menjadi hebat di dalam bilik kecil. Ia adalah perkara biasa untuk menggunakan elemen elegan seperti candelier, dan pilihan cetakan bunga pada kusyen dan upholsteri.

Nada pastel dan merah jambu adalah yang paling banyak dipilih untuk dinding, dan unsur-unsur lain dalam hiasan klasik yang memberi mereka sumbangan warna.

Tidak dinafikan, ia adalah gaya hiasan yang tidak boleh kita lupakan, tetapi ia tidak disyorkan untuk semua rumah.

Gaya minimalis pada tahun 2021

Dianggap sebagai gerakan budaya yang berasal dari tahun 60-an, minimalisme adalah gaya hidup yang mengajarkan konsep kurang adalah lebih, dan pepatah ini adalah yang berlaku untuk hiasan minimalis .

Memandangkan ini bukan kali pertama kita bercakap tentang gaya minimalis dan hiasan minimalis, kerana ia telah menjadi trend selama beberapa tahun; Kita boleh merumuskan bahawa dalam gaya minimalis pada tahun 2021 perkara yang paling penting untuk diingat ialah di ruang angkasa hanya perlu ada perkara yang sangat asas.

Objek hiasan pergi ke latar belakang, walaupun ia boleh disesuaikan dengan baik asalkan ia tidak terlalu banyak dan ia halus, sentiasa menjadikan idea lebih banyak ruang dan lebih sedikit unsur mendominasi.

hiasan minimalis

Gaya minimalis adalah pilihan yang sangat baik untuk rumah kecil , kerana warna terang bersama dengan beberapa objek menjadikan bilik lebih harmoni dan lebih luas.

Gaya desa pada tahun 2021

Alternatif yang bagus untuk sesiapa sahaja yang mengagumi alam semula jadi, gaya desa adalah pilihan yang sangat baik untuk bilik dan dapur, di mana kita boleh memasukkan unsur semula jadi dan menyesuaikannya dengan sempurna kepada persekitaran.

Suasana desa tidak pernah ketinggalan zaman, tetapi memang benar bahawa dalam hiasan tahun 2021 ia bukan sahaja digunakan di rumah bandar atau rumah desa, tetapi terdapat ramai orang yang memasukkan gaya desa di rumah atau flat mereka di bandar.

Dalam hiasan desa , perabot digunakan dalam bahan seperti kayu mentah, tanpa cat atau varnis; batu mentah untuk pelapisan dinding, palet yang diubah menjadi katil atau sofa, dan kerusi berlengan kulit. Ia juga penting untuk mengambil kira nada ruang, yang sentiasa lebih tertutup, memilih coklat dan kelabu dalam kebanyakan kes.

Gaya geek pada tahun 2021

Jika sebelum ini peminat teknologi atau permainan video tidak disukai, kami telah menjadi “geek” selama beberapa tahun.

Pada tahun 2021 kita boleh melihat perabot yang dibuat dalam bentuk permainan video, meja kopi dengan reka bentuk kiub rubik, atau bantal dan kusyen yang meniru kunci komputer.

Bagi mereka yang mempunyai bajet yang lebih ketat, hiasan ini boleh menjadi pilihan jika dipilih kertas dinding yang sesuai, contohnya yang meniru komik dan butiran kecil mengikut cita rasa pemilik rumah atau bilik.

Ia tidak dinafikan salah satu gaya hiasan dengan personaliti yang paling hebat .

Gaya industri pada tahun 2021

Salah satu gaya dalam hiasan dalaman yang membawa paling kebaharuan sudah pasti gaya perindustrian . Dan ia adalah gaya ini untuk lebih daripada adegan tipikal siri Amerika.

Itulah sebabnya gaya perindustrian adalah cadangan yang sangat menarik bagi mereka yang suka melarikan diri dari konvensional, hiasan industri mencetak banyak keperibadian, keriangan dan udara yang dilucutkan.

Bahan yang paling banyak digunakan ialah logam haus, bata terdedah dan lantai konkrit; walaupun unsur-unsur semula jadi seperti kayu dan tumbuhan turut disertakan.

Bagi palet warna, warna yang ideal sentiasa berkaitan dengan kelabu, kelabu plumbum dan putih.

Leave a Comment