Hiasan Hitam | 6 persekitaran profesional untuk mendapatkan inspirasi

Simbol keanggunan dan rasa yang baik, hitam bukan hanya dalam fesyen. Dengan kecanggihan, kehalusan dan banyak gaya, warna itu juga “mengenai” rumah. Dalam siaran ini, kami memisahkan beberapa projek yang membuktikan bahawa, dengan kecanggihan dan keperibadian, nada boleh menyusun hiasan dengan cara yang indah dan sangat moden. Berani dan melabur dalam hiasan hitam sekarang!

Hiasan hitam oleh arkitek Caroline Andrusko dan Eliza Schuchovski

“Hitam tidak lebih daripada ketiadaan warna. Oleh itu, dia tidak menjejaskan komposisi dengan unsur-unsur lain, tetapi, sebagai sangat ekspresif, memerlukan sejumlah penjagaan. Apabila digunakan dengan betul, warna mempunyai kuasa untuk meningkatkan dan mencetak identiti kepada alam sekitar. Dalam suite ini, sentuhan maskulin yang diminta oleh pemilik telah dicipta dengan mencampurkan warna hitam dengan palet rona kelabu. Dalam gaya kontemporari dan dengan garis lurus, projek itu menggunakan kecerunan antara grafit dan ton hitam untuk memberikan kelapangan pada ruang, tetapi tanpa mengabaikan keselesaan dan kecanggihan persekitaran”.

hiasan-hitam-bilik

hiasan-hitam-profesional

Penggunaan hitam oleh arkitek Edson Lorenzzo

“Apabila menggunakan warna hitam dalam hiasan , perlu mempunyai akal fikiran dan banyak kreativiti. Untuk tidak menghadapi risiko meninggalkan persekitaran yang membosankan, yang ideal adalah menggunakan kepingan utama dalam warna-warna terang dalam komposisi ruang. Satu lagi pertaruhan yang sangat menarik ialah tekstur, yang membawa keberanian kepada projek. Dalam teater rumah beberapa ahli perniagaan di Alphaville – São Paulo – cabaran terbesar adalah untuk menggunakan bahasa kontemporari dalam pembinaan klasik semata-mata. Untuk ini, kami menggunakan hitam bersama-sama dengan bahan dengan tekstur dan warna yang terang, dalam trend yang lebih moden, tetapi tanpa kehilangan bahasa klasik yang dimiliki oleh seluruh kediaman itu”.

hiasan-persegi hitam

hiasan hitam-putih]

hiasan hitam-berbeza

Helen Caroline Giamitti, Pereka Dalaman

Hitam adalah antara warna yang menarik untuk kami gunakan dalam hiasan. Dalam ukuran yang betul, ia boleh menjadikan mana-mana persekitaran yang canggih, selesa dan mesra. Cari keseimbangan dengan mencampurkan tona dengan bahan, tekstur dan cetakan yang berbeza, serta butiran dalam warna yang berbeza. Di penthouse pasangan muda dengan profil moden dan sejuk, kombinasi klasik hitam dan putih mendapat udara yang elegan dan halus melalui komposisi dengan tekstur permaidani dan kristal lampu”.

hiasan-hitam-bersih

hiasan-hitam-kelabu

hiasan kreatif-hitam

hiasan minimalis-hitam

Muzik dan minimalisme oleh Milena Schulmeister

“Dalam liputan ini, pasangan pemilik mahukan teater rumah yang mencerminkan minat anak remaja mereka terhadap muzik. The Black berkhidmat untuk menyerlahkan koleksi gitar dan gitar golongan muda, serta mencetak clubby dan pada masa yang sama, ruang yang elegan. Serbaguna, warna memberikan banyak kebebasan apabila memilih aksesori, kerana ia membolehkan komposisi dengan warna dan tekstur yang berbeza. Hanya berhati-hati supaya persekitaran tidak menjadi berat dengan hiasan hitam ini . Difikirkan dengan baik, pencahayaan banyak membantu pada ketika ini.”

rumah-hiasan-hitam

bingkai hiasan hitam

hitam-hiasan-rumah

Dark Elegance oleh Carolina Mehl dan Larissa Schnekenberg

Hitam tidak pernah ketinggalan zaman ! Klasik, warna mempunyai kuasa untuk menjadikan mana-mana persekitaran lebih canggih, mesra dan bergaya. Agar tidak salah dos, yang ideal adalah untuk melabur dalam butiran kecil dalam nada dan mencampurkannya dengan warna dan cetakan neutral. Satu lagi perkara penting ialah reka bentuk pencahayaan, yang memastikan ruang tidak menjadi gelap. Dalam projek pejabat rumah yang memfokuskan pada hiasan hitam ini , pasangan muda yang memiliki kediaman itu meminta persekitaran kontemporari dan canggih untuk digunakan sebagai pejabat. Hitam yang digunakan dalam butiran khusus dan dalam perabot memberikan keanggunan dan sentuhan berani pada hiasan”.

hitam-hiasan-untuk-rumah

Christina Hamoui, Pereka Dalaman

 “Saya suka menggunakan warna hitam dalam hiasan ! Nada meninggalkan projek bebas untuk menukar dan memasukkan warna lain. Jika pelanggan berusaha untuk membuat inovasi dalam komposisi persekitaran, dia tidak seharusnya berputus asa dengan trend ini. Secara halus, hitam dicampur dengan palet warna terang dan neutral meningkatkan projek seni bina dengan cara kontemporari. Di ruang tamu yang direka untuk Mostra Artefacto São Paulo ini, saya telah diilhamkan oleh studio dengan asas gelap, persekitaran bersepadu dan hiasan yang sangat kontemporari di New York untuk menyusun persekitaran untuk eksekutif muda. Perabot kontemporari dalam warna hitam dan kelabu digubah secara harmoni dengan sofa ringan dan perincian biru, menjamin kecanggihan, kemodenan dan keanggunan untuk projek itu”.

hitam-hiasan-untuk-bilik

hitam-hiasan-untuk-bilik

Diego Revello, arkitek

“Memandangkan warna hitam digunakan secara meluas dalam dunia fesyen, ia telah dipilih untuk menjadi warna utama di pejabat gaya peribadi muda ini. Salah satu sorotan ialah rak kayu sucupira berebon yang menempati seluruh dinding bilik dan menempatkan koleksi majalah Vogue pemiliknya. Saya sangat suka hitam untuk mencipta kontras s. Di sini, majalah-majalah itu disusun supaya kelihatan duri-duri yang berwarna putih, menghasilkan gubahan yang cantik dan sangat menarik. Dalam persekitaran, hitam sentiasa menyampaikan idea kemodenan dan kecanggihan. Walau bagaimanapun, warna itu hanya boleh digunakan oleh mereka yang mempunyai pertalian dengannya. Masih terdapat ramai orang yang tidak berasa selesa di ruang di mana nada diutamakan. Bagaimanapun, saya cuba menggunakan warna hitam berbeza dengan warna terang dan bahan ringan, seperti kaca, logam yang digilap dan cermin, yang mencerahkan ruang”.

petua hiasan-hitam

hiasan hitam

Anda pasti terinspirasi oleh idea projek yang hebat ini, bukan? Beritahu kami dalam komen pendapat anda tentang hiasan hitam itu !

Leave a Comment