Hiasan kuning: 10 inspirasi untuk melabur dalam warna musim panas

The hiasan kuning mengingatkan matahari – musim panas dan panas, lemon Sicilian – caipirinhas baik dan air limau Swiss dan juga Beatles, dengan mereka , dan sebagainya.

Siapa yang tidak jatuh cinta dengan warna kuning ? Baiklah, kita tahu bahawa warna ini kontroversi, ia adalah perkara yang suka atau benci. Tetapi saya mengaku bahawa saya sukar untuk menahan nada ini!

Tambahan pula, menurut , kuning telah dipilih oleh 80% orang di dunia sebagai warna yang paling mewakili kebahagiaan . Dan ia tidak berhenti di situ, tidak.

Kuning, warna suria ini, juga memberi inspirasi kepada perasaan lain, seperti optimisme, semangat dan juga merangsang kreativiti.

Warna Sebenar Van Gogh

Tidak hairanlah bahawa ia adalah salah satu warna kegemaran salah seorang pelukis yang paling penting dan terkenal dalam sejarah, Vincent Van Gogh, yang diilhamkan oleh warna landskap yang menjadi sebahagian daripada kehidupan hariannya dan kuning berada di sana, hampir selalu hadir.

Hiasan-kuning-le-van-gogh

Kuning x Negara

Warna masih boleh mempunyai makna yang berbeza bergantung kepada budaya setiap negara. Di Mesir misalnya, kuning adalah warna yang digunakan untuk melambangkan kesedihan, dalam Islam ia adalah warna hikmah dan di China ia hanya sinonim dengan perkara yang baik.

Warna musim panas dalam hiasan

Dan dalam dunia hiasan, kuning memberikan persekitaran kesan optimistik , dengan banyak kepositifan dan kebahagiaan dan telah mendapat lebih banyak ruang, terutamanya dalam hiasan dengan gaya yang lebih moden. Dan apatah lagi dalam persekitaran dengan hiasan kuning , perasaan adalah matahari sentiasa bersinar.

Dan jika anda menyukai hiasan kuning , tetapi setakat ini anda tidak mempunyai keberanian untuk memainkan trend ini dan hanya menunggu sedikit dorongan, kami akan membantu anda dengan beberapa petua dan inspirasi, lihatlah!

Bagaimana untuk bermain dalam hiasan kuning?

Memandangkan kuning adalah warna yang sangat menarik perhatian dan kerana ini ia boleh memenatkan, selalunya sukar untuk memikirkan rumah yang serba kuning. Oleh itu, penyelesaiannya selalunya memilih aksesori, objek, perabot dan butiran kecil dengan warna, yang akan menarik perhatian dan mengubah semua tenaga persekitaran dengan cara yang sangat halus.

Jadi, lihat 10 inspirasi untuk anda mempunyai hiasan kuning yang cantik di rumah anda!

1- Bermain di atas sofa

Kuning boleh menghidupkan seluruh salad dengan hanya sofa yang cantik . Di samping memberikan udara bersahaja dan super-kontemporari itu kepada alam sekitar, ia adalah warna yang sangat mudah untuk digabungkan dengan yang lain, seperti hitam, lima, putih, dll. Ia adalah jenis perabot yang tidak mempunyai kesilapan dalam hiasan kuning !

Hiasan-warna-musim panas-sofa

2- The double: bantal dan selimut dalam hiasan kuning

Anda mungkin berfikir: ‘Oh, tetapi saya takut untuk melemparkan diri saya seperti ini, di atas sofa kuning. Saya lebih suka melabur dalam perabot yang lebih klasik, hitam atau dalam warna kuning air’. Tiada masalah! Tetapi itu bukan sebab anda perlu menangguhkan rancangan anda untuk menggunakan hiasan kuning .

Jadi, bagaimana pula dengan pertaruhan bantal dan selimut kuning? Cara terbaik untuk membawa warna matahari ke sofa anda dan jatuh sakit adalah dengan menukar warna kepada yang lain. Sangat praktikal, bukan?

Hiasan-bantal-warna-musim panas-kotak-kotak

3- Kertas dinding dan pelekat praktikal

Bagi mereka yang ingin berpegang pada hiasan kuning dan segera terfikir untuk mengecat dinding, tetapi berkecil hati kerana terpaksa mengupah buruh, berbelanja untuk mengecat, anda boleh menceriakan lagi!

Dengan kertas dinding atau pelekat semuanya lebih mudah. Dan setiap model cantik! Dan perkara terbaik ialah kepraktisan menerapkannya ke dinding tanpa banyak kerja.

Hiasan-warna-musim-musim-dinding

4 – Kreativiti dengan bingkai dan bingkai

Ah, saya sangat ingin menukar rupa dinding saya dengan hiasan kuning , tetapi saya tidak mahu mengecat atau kertas dinding. Adakah terdapat sesuatu yang lebih mudah yang boleh saya lakukan? Baik tuan!

Lihatlah idea yang bagus untuk meletakkan beberapa bingkai kuning di dinding . Comel dan cool, bukan? Dan bahagian yang terbaik ialah ia sangat mudah dan mudah untuk dibuat. Ia juga berbaloi untuk meletakkan poster dan komik untuk meningkatkan lagi rupa.

bingkai-hiasan-kuning

5 – Keenakan set meja

Dan bagaimana pula dengan set meja semuanya berfungsi dalam warna kuning? Ini adalah satu lagi pilihan bagi mereka yang menggemari warna ini dan ingin memberikan rumah mereka sentuhan hiasan kuning . Dan perkara terbaik ialah cara untuk menghias tanpa membelanjakan terlalu banyak!

Nampak idea yang cantik untuk mendapat inspirasi dan menghias dengan motif limau Sicily? Boleh jadi napkin sini, pinggan sana, gubahan mara sana. Terlalu banyak, bukan?

Hiasan-warna-set-meja-musim panas

6- Kehebatan Kerusi Eames

Fikirkan sudut kecil dengan hiasan kuning sesuai untuk masa membaca? Adakah anda bayangkan? Dan anda tahu anda tidak memerlukan banyak untuk itu, bukan? Hanya kerusi yang sangat selesa, lampu dan itu sahaja!

Jika kerusi ini penuh dengan gaya dan reka bentuk, cantik dan kuning, lebih baik, bukan? Oleh itu, inspirasi untuk sudut ini tidak kurang daripada kerusi Eames yang indah, untuk menjadikan segala-galanya penuh dengan keperibadian.

Hiasan kuning-le-kerusi

7- Pesona lekapan lampu dalam hiasan kuning

Lihatlah inspirasi yang indah! Luminair ialah hiasan baharu yang terkenal dan mampu mengubah mana-mana persekitaran. Dan bahagian yang terbaik ialah dengan hanya sentuhan kuning anda membawa dos kegembiraan dan sorotan ke mana-mana persekitaran.

Hiasan-warna-musim panas-luminary

loket-banner

8- Hiasan kuning dengan meja yang sangat diperlukan

Ah, meja! Apa jadinya hiasan tanpa barang berfungsi ini, ya? Dan sudah tentu dia tidak boleh ketinggalan daripada inspirasi hiasan kuning . Dan perkara yang terbaik ialah anda boleh menukar meja lama atau bangku yang tidak lagi anda gunakan menjadi perabot kuning yang cantik. Apa yang diperlukan hanyalah mengampelas dan mengecat dengan beberapa lapisan cat untuk mendapatkan meja kopi yang cantik dan berfungsi.

Hiasan warna musim panas

9- Periuk, saya mahu awak untuk apa?

Anda juga boleh mempunyai dapur serba putih, tetapi sedikit warna sentiasa bagus, bukan? Dan jika cubitan ini adalah dengan sentuhan Perancis maka ia benar-benar tidak dapat dilawan! Nah, kuali Le Creuset yang terkenal tidak boleh ditinggalkan daripada petua hiasan kuning . Ya, kerana selain hebat dalam penyediaan makanan, cef kesayangan adalah objek hiasan sebenar di dapur.

Kuning-hiasan-le-creuset

10- Keselesaan permaidani dalam hiasan kuning

Kami telah berjalan di sekeliling dinding, malah set meja, untuk memasukkan hiasan kuning di sudutnya dan kami tidak boleh meninggalkan inspirasi permaidani. Ya, mereka juga boleh memperoleh percikan warna dan menjadi kemuncak persekitaran. Lebih-lebih lagi jika bilik itu lebih tenang, dengan warna asas, tchan hiasan kuning boleh disebabkan oleh permaidani.

Hiasan warna musim panas

Guys, ada banyak inspirasi yang indah, bukan? Jadi sukar untuk menahan daya tarikan hiasan kuning , bukan? Ah, nikmati sebentar lagi musim bunga mengecat dan memperbaharui hiasan rumah. Terdapat banyak idea yang baik untuk memberi inspirasi kepada anda, selepas itu jangan lupa beritahu kami bagaimana hasilnya dalam ulasan!

Leave a Comment