Hiasan rumah Curitiba biasa: inspirasi & petua

Curitiba adalah sebuah bandar yang indah dan malah mereka yang tidak pernah melawat ibu kota Paraná pasti pernah melihat poskad dan ciri-ciri yang memberikan bandar itu identitinya di televisyen dan buku: taman yang sangat hijau, hebat dan iklim yang tidak stabil, tidak seperti wilayah lain di Brazil . Jadi, dengan mengambil kira sisi tunggal ini, adakah anda tahu bahawa terdapat aspek hiasan yang disukai oleh mereka yang tinggal di Curitiba? Dengan bantuan Traço Final Arquitetura , kami telah memisahkan banyak ciri yang mendedahkan kesan bandar di seluruh hiasan rumah. Semak keluar!

Perbezaan hiasan rumah di Curitiba

Iklim Eropah dan ciri Curitiban yang sangat terpelihara menjadikan corak hiasan yang unik di rantau ini. Apabila membandingkan projek yang telah dibuat, jurutera awam Elaine Baggio dan arkitek Fernanda Bittencourt, dari pejabat Traço Final Arquitetura, ambil perhatian bahawa terdapat keutamaan tertentu di rantau ini, contohnya:

  • Dapur terbuka dan bersepadu:

Satu trend dalam pelbagai pertunjukan dan pameran, dapur bersepadu bukan lagi jenis ruang yang kami mahu pengunjung berbelanja jauh. Sebaliknya. Persekitaran mendapat udara ‘gourmet’ dan pada masa kini ramai orang mahu menjadikan ruang ini sebagai lanjutan ruang tamu, di mana aroma dan rasa berkuasa.

kertas dinding-hiasan rumah

Jadi, dengan sampel kecil ini, anda boleh melihat bahawa orang ramai di Curitiba menuntut, bukan? Untuk melihat objek dan perabot yang hebat untuk hiasan seluruh rumah , lawati kedai dalam talian Montacasa .

Leave a Comment