Hiasan terbaik bilik bayi

Dalam hiasan bilik bayi terdapat banyak pilihan. Pada masa bayi tiba di rumah, kita mesti mempertimbangkan perabot dan aksesori apa yang hendak dibeli, warna apa yang lebih sesuai,  bagaimana untuk menghiasi bilik tidur … tetapi, bernasib baik! Kami mempunyai masa beberapa bulan untuk mengkaji dan menilai alternatif yang berbeza, jadi jika kita mahukan kejayaan, adalah sangat penting untuk tidak tergesa-gesa membuat keputusan.
aksesori dan perabot boleh tukar untuk hiasan bayi
Di atas segalanya, dalam hiasan bilik bayi yang baru lahir , apabila kita membeli perabot, kita mesti berfikir bahawa “tempoh bayi” anak kita akan menjadi sangat singkat.
The perabot tukar atau menyesuaikan diri seolah-olah pilihan yang sangat baik untuk fleksibiliti dan ketahanan perabot asas.

Sudah tentu, kita boleh memilih  bilik bayi yang  eksklusif dan kemudian menukar segala-galanya apabila perabot dan hiasan tidak sesuai dengan usia dan keperluan mereka. Tetapi jelas sekali, pelaburan ekonomi tidak boleh dilunaskan kerana anak-anak kecil menjadi tua dengan cepat.

Perabot dalam hiasan bilik bayi

memberi hiasan bilik bayi

Dalam pilihan perabot bayi untuk hiasan bilik, kami bertaruh dan mengesyorkan perabot boleh tukar . Perabot jenis ini sentiasa menarik, kerana dalam kebanyakan model mereka akan membolehkan anda menggunakan perabot itu untuk masa yang lama dan memanfaatkannya sepenuhnya.
cara menghias bilik bayi
Kami mempunyai kemungkinan untuk mengekalkan gaya dalam hiasan bilik bayi yang kami suka, kerana perabot ini dihasilkan dengan reka bentuk, warna dan trend yang tidak terhingga
. Perabot jenis ini direka untuk kemudiannya menghiasi bilik kanak-kanak dengan perubahan yang minimum dan pelaburan yang kecil.
hiasan perabot bayi praktikal boleh tukar
Di samping itu, mereka biasanya direka untuk hiasan bilik bayi kecil , dengan cara itu, apabila mereka dewasa kita mempunyai masalah lain yang diselesaikan, ruang;
Kanak-kanak pada tahun-tahun awal mereka akan memerlukan banyak ruang untuk mengembangkan aktiviti mereka dan perabot ini tidak akan menghalang mereka.
hiasan tahan lama bilik tidur bayi
Walaupun terdapat pelbagai model, perkara biasa ialah kami mendapati  perabot kanak-kanak boleh tukar yang menyesuaikan dengan sempurna untuk semua situasi dan memberi kami helah yang baik seperti perabot bayi kembar yang  sempurna dalam  hiasan bilik tidur berkongsi  atau untuk menyesuaikan reka bentuk mengikut jantina bayi dan dapat memberikan aspek maskulin atau mendapatkan hiasan bilik tidur yang bagus untuk bayi wanita .
Untuk hiasan bilik bayi kami dapati di pasaran kepelbagaian besar jenis dan model perabot dan aksesori yang boleh memenuhi keperluan membesar manakala kanak-kanak, dan juga, boleh melayani kami dalam hiasan bilik belia .
menghias bilik bayi dengan perabot boleh tukar

Contoh perabot bayi baru lahir boleh tukar


bilik reka bentuk perabot boleh tukar bayi

Perabot dan aksesori untuk menghias bilik bayi

Dalam katalog yang besar, kita perlu memilih perabot untuk bayi dan aksesori mereka untuk menjadikan hidup kita lebih mudah, contohnya:

  • Katil atau katil bayi

The  katil dengan laci di peringkat awal menjadi buaian , hanya dengan meletakkan asas pada tilam dan katil kecil langkah-langkah ke tahap yang sama laci. Apabila perlu, kami akan menggunakan perabot ini sebagai katil, menukar tilam dengan ukuran standard yang lain dan meletakkan almari kanak-kanak di tempat lain. Sesetengah model termasuk meja tukar, rak atau laci untuk mengekalkan ketenteraman dan kebersihan. Ini perabot yang sesuai untuk menghias bilik bayi.
Gambar 2423

  • Menukar meja dan perabot tab mandi

Kita juga boleh mencari perabot tukar ganti dan perabot tab mandi yang pada kegunaan pertama digunakan untuk menjaga kanak-kanak di atasnya dan apabila si kecil membesar mereka menjadi chiffonier. Mereka sangat praktikal kerana perabot dengan banyak laci akan sangat berguna pada setiap masa.
hiasan bayi bilik tidur kecil

  • Menyusun perabot dan batang

Bekas kanak-kanak untuk anak patung yang boleh menukar utiliti, rak, rak buku dengan mudah.
bilik bayi dengan perabot boleh tukar

  • Almari pakaian kanak-kanak

Almari pakaian dan laci yang sesuai dengan saiz pakaian anak-anak kita.
almari pakaian untuk bilik bayi

Perabot bayi yang murah

Banyak syarikat dalam sektor ini prihatin dengan menawarkan kepada kami katalog besar perabot asas, perabot tambahan, aksesori dan semua jenis aksesori dengan pelbagai jenis, model dan harga. Apabila kita mencari tawaran murah kita boleh berani mengitar semula perabot bayi  atau membeli perabot bayi terpakai  dan juga, mengapa tidak, perabot bayi dalam talian.
Kami juga boleh menangani syarikat dengan bahagian seperti:

  • Perabot untuk bayi el corte inglés

  • Perabot bayi Carrefour

  • Perabot bayi Ikea

Di kebanyakan kedai ini kami mempunyai semua yang anda perlukan, seperti  hiasan bilik bayi ikea.
muslihat hiasan bilik bayi ikea

Idea untuk menghiasi bilik bayi

hiasan bayi baru lahir
Ini adalah contoh untuk meletakkan perabot dalam hiasan bilik kanak-kanak , tetapi dalam jenis perabot ini terdapat banyak variasi yang boleh memberikan penyelesaian kepada idea dan keperluan kita sendiri.
hiasan bilik bayi
Jika kami memutuskan untuk membeli perabot ini untuk bayi yang baru lahir , kami akan mempunyai bilik tidur yang benar-benar berguna untuk tahun-tahun pertama, dengan kelebihan besar bahawa perabot tidak akan mengambil ruang dan dengan cara ini kami boleh mempunyai semua alat yang diperlukan untuk si kecil anda dalam bilik yang sama: kereta atau kereta sorong , kerusi tinggi , taman , buaian , dan juga kerusi berlengan yang selesa supaya kita boleh gunakan semasa menyusu atau menjaga tidur bayi. Semua peralatan ini akan diganti, sedikit demi sedikit, oleh tunggangan , mainan , basikal roda tiga , meja. dan semua bekalan yang mereka perlukan mengikut umur yang berbeza.
hiasan bilik tidur bayi perempuan
Lama kelamaan, kita boleh meletakkan rak, batang atau kotak penyimpanan , sangat sesuai untuk menyimpan mainan dan yang akan sentiasa berguna walaupun si kecil membesar.
Dan ia juga boleh dilengkapkan dengan perubahan hiasan bergantung pada umur .
bilik hiasan bayi perempuan

3 butiran dalam hiasan bilik bayi

warna reka bentuk bilik tidur bayi
Kepentingan butiran kecil semasa menghias bilik tidur bayi adalah sangat penting kerana kanak-kanak memerlukan persekitaran yang menyenangkan dan selesa dan oleh itu kita tidak boleh salah apabila menghias bilik tidur mereka. Pakar telah menentukan cara menghias bilik bayi untuk memberikan mereka kelonggaran dan ketenangan, tetapi juga motivasi untuk pertumbuhan yang sihat dan gembira.
warna reka bentuk bilik bayi
Dalam hiasan kanak-kanak yang baik 
kita perlu menjaga semua aspek:

1.- Hiasan dinding kanak-kanak: warna dan vinil untuk kanak-kanak

reka bentuk hiasan bilik tidur bayi

Yang warna adalah detail sangat penting untuk dinding lukisan dan siling. Pakar menasihatkan kami untuk menggunakan warna putih atau terang dan neutral untuk mencapai kecerahan dan keluasan. Dengan cara ini, penempatan motif kanakkanak yang sangat berwarna-warni yang menawarkan sentuhan yang menggembirakan dan memberi kehidupan, tidak akan mengandaikan beban visual persekitaran menjadikannya berat.
bilik tidur bayi berwarna dihias
Walaupun menjadi trend dalam hiasan kanak-kanak untuk menggunakan pelbagai warna dalam bilik yang sama, di dalam bilik kanak-kanak , kita tidak boleh lupa bahawa semua objek dan aksesori akan memberikan banyak warna tambahan jadi kita harus mengelakkannya pada akhirnya hasilnya terlalu menggembirakan. dan dimuat semula.
hiasan bilik bayi
Kami boleh membeli
vinil pelekat untuk dinding dan permukaan lain daripada imej yang sesuai dengan umur, ia mudah diganti, murah dan anda mempunyai bilangan model yang tidak terhingga untuk dipilih, ia boleh ditampal dan ditanggalkan dengan mudah dan ia tidak meninggalkan sisa. Secara logiknya kita tidak boleh melakukannya tanpa peletakan motif atauaksesori kanak-kanak inidalam warna terang, ia adalah penting.
nurseri vinyls bilik bayi
Anda juga boleh meletakkan gambar dengan motif kanak-kanak atau gambar bayi , rak tempat meletakkan mainan dan boneka haiwan yang mereka belum gunakan dan yang kemudiannya akan digunakan untuk meletakkan cerita pertama mereka.
hiasan katil bayi

2.- Pencahayaan dalam hiasan bilik bayi

perabot bilik bayi
Kecerahan dalam hiasan bilik bayi adalah sangat penting; Sebaik-baiknya, ia mestilah cahaya semula jadi, tetapi dalam semua kes ia mungkin tidak mungkin. Persekitaran yang jelas dan terang adalah titik asas dalam hiasan bilik bayi dan kanak-kanak yang anda mesti ambil kira apabila memilih pencahayaan kanak-kanak .
hiasan bilik bayi lelaki
Kita mesti mempertimbangkan penempatan titik cahaya buatan yang berbeza
kerana apabila si kecil membesar dia akan menjalankan aktiviti (membaca, menulis, permainan papan) yang memerlukan pencahayaan tertentu.
perabot ringkas untuk bayi
The hiasan di dalam bilik kanak-kanak pada masa yang singkat boleh dan tidak boleh gelap, mereka mesti mempunyai pencahayaan yang sangat baik bukan sahaja untuk hiasan tetapi untuk kesihatan.
perabot berguna untuk bilik tidur bayi

3.- Langsir dan cadar untuk menghias bilik bayi

bilik tidur bayi reka bentuk asal

Hiasan tingkap yang kami pilih juga boleh membawa warna dan pemperibadian kepada persekitaran akhir. Kita boleh memilih rekaan untuk langsir  kanak-kanak atau  bidai atau bidai yang turut diubah mengikut peredaran masa untuk disesuaikan dengan umur anak.
hiasan taska baru lahir
Mereka akan melengkapkan hiasan, dengan itu mencapai persekitaran yang diingini, cadar dan cadar kanak-kanak yang kami pilih untuk setiap peringkat.
Aksesori ini juga merupakan bahagian asas dalam hiasan bilik kanak-kanak pada usia apa pun dan akan memberikan warna harmoni kepada alam sekitar.
reka bentuk peralatan tempat tidur dan langsir bayi

Video hiasan bilik bayi:

Galeri 70 foto cara menjimatkan menghias bilik kanak-kanak

perabot bilik tidur bayi
perabot bilik bayi
perabot bayi boleh tukar
perabot bayi asli untuk hiasan
hiasan walnut warna perabot bayi
idea hiasan bilik bayi

bilik untuk bayi kembar

bilik bayi yang tahan lama

bilik bayi dengan perabot boleh tukar

bilik tidur bayi gaya desa

gaya hiasan bilik bayi

bilik bayi gaya klasik

hiasan bayi gaya klasik

hiasan bayi bilik tidur kecil

bilik tidur untuk hiasan bayi baru lahir

bilik tidur bayi kembar

bilik tidur bayi kosong

bilik tidur bayi klasik

hiasan elegan bayi bilik tidur

bilik tidur bayi reka bentuk kelasi

reka bentuk bilik bayi

reka bentuk katil bayi berwarna gelap

reka bentuk bilik bayi

hiasan dinding bilik bayi

hiasan dinding bilik tidur bayi lelaki

hiasan dinding bilik bayi

hiasan puteri untuk bilik bayi

reka bentuk bilik bayi berwarna biru

reka bentuk tapak semaian

hiasan dinding dengan bayi vinil

hiasan untuk bilik bayi perempuan

hiasan perabot bayi

hiasan bilik bayi kecil

hiasan bilik bayi dalam warna coklat

hiasan bilik bayi klasik

hiasan bilik bayi

katil bayi boleh tukar dalam hiasan bilik bayi

Beberapa foto yang boleh anda temui di pinterest

Leave a Comment