Hiasan untuk Tahun Baru: Idea Mudah dan Murah!

Ya, kami baru sahaja selesai memberikan petua tentang Krismas dan kami sudah akan bercakap tentang menghias untuk Tahun Baru ! Tetapi tidak ada cara, bagi mereka yang suka meraikan tarikh ini, petua dan petua dialu-alukan, tetapi sentiasa dengan sedikit jangkaan, untuk memberi masa untuk mengatur segala-galanya dan menyempurnakan hiasan!

Nah, keinginan untuk membuat hiasan yang indah untuk Tahun Baru tidak kurang, tetapi anda teruja dengan hadiah Krismas, dengan bahan-bahan dan persiapan makan malam Krismas untuk menerima lelaki tua yang baik dalam gaya, wang itu pendek dan anda tidak boleh berlebihan sekarang dengan persiapan untuk Tahun Baru. Yakinlah, kami faham dan tahu bahawa ini bukan sebab anda perlu menghabiskan Tahun Baru tanpa sebarang glamor, bukan? Itulah sebabnya kami telah mengumpulkan beberapa petua dan kiat menghias untuk Tahun Baru untuk anda membuka halaman 2019 seperti yang kami suka, penuh dengan daya tarikan dan gaya. Lihat dan gegarkan hiasan Tahun Movo anda!

7 petua untuk hiasan yang indah untuk Tahun Baru

Dalam semangat yang sama untuk melompat ke tujuh ombak, lihat sahaja tujuh petua dan helah yang telah kami pilih untuk anda mendapat inspirasi dan menikmati hiasan untuk Tahun Baru . Dan yang paling penting, tanpa membelanjakan terlalu banyak atau pun tiada apa-apa, gunakan semula apa yang anda sudah ada di rumah, dalam gaya DIY yang paling hebat – .

1. Pemegang Napkin

Tiada set meja yang tidak kelihatan cantik dengan pemegang napkin, tidak benar? Dan yang paling penting, aksesori ini sangat demokratik, ia boleh menjadi yang mewah, dibuat dalam perak, batu permata atau bersalut emas, atau model bagus yang boleh anda buat sendiri. Petua kami ialah membuat satu dengan setangkai rosemary, sangat mudah. Hanya ambil dahan herba dan ikat dari satu hujung ke hujung yang lain dengan tali, seperti kalungan kecil. Selain cantik, rosemary adalah wangi dan terkenal untuk menarik cecair yang baik. Petua lain ialah membuat tali atau cincin rafia dan mengikat bunga atau tangkai herba, seperti selasih atau lavender, untuk mewangikan dan menghias hidangan. Anda masih boleh menjadikan semuanya lebih menawan dengan meletakkan papan nama siapa yang akan duduk di setiap tempat.

4. Susunan dengan buah

Sudah tentu, bunga tidak boleh hilang dalam hiasan anda untuk Tahun Baru ! Dan kerana ia adalah perkara biasa untuk turut menghidangkan buah-buahan dalam makan malam Malam Tahun Baru, bagaimana pula dengan menggabungkan bunga dan buah-buahan dalam susunan hiasan tengah yang cantik ? Selain cantik, anda sudah melayan tetamu anda dengan buah-buahan segar dan memecahkan daun meja dengan sempurna!

hiasan akhir tahun

5. Menggantung botol dengan bunga

Bagaimana pula dengan melarikan diri daripada susunan biasa dan bukannya susunan biasa di atas meja, buat susunan udara dengan botol kaca kecil? Ia sangat halus, mengoptimumkan ruang dan menjamin hiasan Tahun Baru yang menawan ! Dan ia sangat mudah untuk dibuat, hanya asingkan beberapa botol kaca kecil, yang boleh menjadi jus atau air, ikat mulut botol dengan tali atau tali nilon, tambah sedikit air dan hias dengan bunga. Ia pasti cantik! Dan idea lain juga adalah untuk membuat perkiraan mudah dan menambahnya dengan plak dengan ucapan selamat tahun baru, daya tarikan!

Hiasan-untuk-botol-tahun-baru

6. Sudut bertuah dalam hiasan Tahun Baru

Oh ya, sedikit khurafat untuk membawa tuah di tahun baru sentiasa berjalan lancar, bukan? Bagaimana pula dengan membuat sudut bertuah untuk tetamu anda? Selain menjadi sangat menawan, rakan anda akan suka meninggalkan parti anda dengan azimat atau azimat untuk membawa tuah untuk Tahun Baru yang akan bermula . Untuk mengarang sudut ini, anda boleh membuat:
Beg garam kasar : Hanya masukkan ke dalam beg lutsinar dan ikat dengan reben berwarna atau rafia. Menurut kepercayaan karut, garam menghalau iri hati dan tenaga negatif.

Anak benih lada mini : Anda boleh membeli pasu lada dan untuk kelainan, bungkusnya dengan jut. Segala-galanya untuk mengelakkan iri hati, mata jahat dan tenaga negatif.

Bay daun: Ambil tengah atau bakul dan meletakkan beberapa daun bay. Sesetengah orang suka menyimpan sedikit helaian dalam dompet mereka sepanjang tahun supaya mereka tidak pernah kehabisan wang.

Anggur dan Delima : Golongan khurafat yang bertugas suka makan dan menyimpan benih dalam dompet mereka untuk menarik kemakmuran dan kelimpahan.

Anak benih semanggi 4 daun : Siapa yang tidak suka mempunyai simbol tuah di rumah? Azimat ini membawa tuah, kebahagiaan dan kekayaan.

hiasan akhir tahun

7. Ritual Pas Tahun Baru

Tahun lepas, saya pergi ke pesta Malam Tahun Baru dan menyertai permainan yang saya fikir sangat hebat. Selepas tengah malam, setiap tetamu diberi sehelai kertas untuk menulis semua yang mereka tidak mahu atau rasa untuk tahun depan. Selepas itu, kertas itu dilipat dan kemudian masing-masing dibakar dalam api. Saya fikir ia bagus, satu cara untuk mengesahkan semula perkara yang anda mahukan untuk tahun hadapan.

Jadi, adakah anda menyukai petua menghias untuk Tahun Baru ? Oh, ya, terdapat banyak inspirasi untuk anda amalkan dan goyang pada Malam Tahun Baru, bukan? Dan jika anda mempunyai sebarang petua lain yang tidak boleh dilepaskan, beritahu kami dalam ulasan, kami ingin mendengar daripada anda!

 

Leave a Comment