Himpunan hidangan: kuasa hidangan dalam persembahan

Adakah anda mendapati istilah “mengumpul hidangan” pelik ? Ini adalah nomenklatur. Sebagai pengeluar foto makanan yang baik, saya menjamin bahawa masa untuk menyediakan hidangan adalah yang paling penting untuk gambar yang sempurna. Dan jika foto itu perlu kelihatan cantik, saya tidak perlu mengatakan bagaimana ia sepatutnya kelihatan secara langsung: indah. Sebab kita makan pakai mata dulu kan? Seperti yang telah dikatakan oleh penyair, kecantikan adalah penting – dan yang paling menarik adalah yang paling tidak jelas.

Saya suka menganggap pinggan (pinggan mangkuk) sebagai kanvas kosong. Ia membenarkan seribu satu susunan dan variasi dalam tema yang sama, tetapi keharmonian dan keseimbangan adalah penting untuk hidangan (resipi) yang menyelerakan dan tidak dapat ditolak .

Rahsia memasang hidangan adalah (juga) dalam pinggan mangkuk

Mari kita pergi ke asas pemasangan simbal . Untuk memudahkan pemahaman, saya akan berikan contoh dengan resipi yang akhirnya menjadi kegemaran apabila menerima. Mari kita mulakan dengan risotto.

Mengenai Priscilla Mendes

Penggaya makanan, pengeluar kandungan, chef, kolumnis untuk blog Adoro Decorar e Montacasa, selain menjadi pencipta laman web  Banquet .

Ikuti Priscila Mendes di media sosial:

facebook
instagram

Leave a Comment