Idea menghias ruang tamu untuk 2021

2021 semakin hampir, dan jika anda berfikir untuk memperbaharui hiasan anda adalah penting untuk anda mengambil kira arah aliran baharu untuk tahun ini.

Hakikatnya ialah dalam hiasan ruang tamu ia tidak banyak berbeza daripada apa yang telah kita lihat pada musim kebelakangan ini. Maksimum adalah kefungsian, terutamanya apabila kita bercakap tentang menghias ruang tamu kecil kerana kita perlu mengambil kira ruang.

Walau apa pun, kita boleh terus melihat pelbagai gaya dan idea untuk menghias ruang tamu 2019 ini.

Gaya hiasan ruang tamu 2021 ini

Walaupun kita perlu mengambil kira ruang yang kita ada, kepelbagaian gaya yang boleh kita temui dalam trend 2021 adalah sangat pelbagai. Kita boleh mengatakan bahawa terdapat ruang untuk semua gaya hiasan asalkan kita memberi mereka sentuhan moden.

Hiasan Nordic. Bukan kuno

Walaupun kami telah melihatnya selama beberapa musim, hiasan Nordic masih merupakan alternatif yang baik untuk menghiasi ruang tamu anda. Warna terang, perincian ringkas dan kayu akan menambah sentuhan kehangatan dan kelapangan pada bilik.

Hiasan minimalis. Untuk yang paling berani

Tidak dinafikan, hiasan minimalis mesti ada dalam senarai ini. Tetapi berhati-hati, anda perlu berhati-hati apabila memilih perabot dan butiran. Perlu diingat bahawa minimalisme adalah mengenai garisan yang bersih, warna-warna terang dan perabot yang kecil, jadi ruang penyimpanan sangat berkurangan. Pada pendapat kami, kami mengesyorkan gaya ini hanya jika anda sangat pasti dengan apa yang anda mahukan dan jika bilik itu cukup luas.

Hiasan vintaj. Semua keberanian yang anda mahukan

Hiasan vintaj membolehkan kita berisiko seperti yang kita mahu. Daripada memilih perabot antik ringkas, dengan sentuhan peribadi, kepada memilih warna, reka bentuk dan kombinasi yang lebih berani. Jika anda peminat pasaran terpakai, dan jika anda meluangkan masa menghias rumah anda, hasilnya dengan hiasan vintaj akan menjadi menakjubkan.

Beberapa petunjuk terakhir untuk hiasan ruang tamu

Walaupun kita biasanya suka melihat ruang tamu tidak bersepah, dengan perabot berjenama dan sesuai untuk menerima pelawat; kita perlu ingat bahawa kita perlu mencari bilik yang disesuaikan dengan keperluan kita.

Sebelum memutuskan susunan perabot, atau pilihan ini, kita mesti memikirkan apa yang sebenarnya kita perlukan. Sebagai contoh, sebuah keluarga yang kerap mengadakan pertemuan dengan rakan-rakan, mesti mempunyai meja yang besar, di mana mereka boleh menikmati makan malam dan ruang simpanan yang banyak untuk menyimpan pinggan mangkuk, barangan kaca… lebih-lebih lagi jika ada kanak-kanak yang akan mempunyai bilik dan ruang sendiri.

Bagi pasangan atau orang yang tinggal bersendirian, alternatifnya sangat pelbagai: jika mereka suka menerima pelawat, kita boleh memohon perkara di atas; tetapi berkemungkinan mereka mempunyai hobi lain seperti membaca atau mendengar muzik, dalam kes ini, boleh menempah ruang untuk hobi.

Kita mesti sentiasa ingat bahawa rumah dan hiasan mesti menyesuaikan diri dengan keperluan kita, meninggalkan reka bentuk di latar belakang.

Leave a Comment