Jangan buat kesilapan ini apabila menghias dengan bantal

Kadang-kadang kami tidak mahu menghabiskan seram untuk hiasan dan kami memilih alternatif yang menarik untuk mereka bentuk semula rumah dengan cara yang sangat ekonomi . Memindahkan beberapa perabot atau mengecat dinding boleh mengubah segala-galanya di dalam ruang, tetapi tidak ada yang lebih baik daripada menghias dengan bantal , bukan? Praktikal, ia tersedia dalam format yang paling berbeza, ia sepadan dengan mana-mana gaya hiasan, tetapi anda akan mencari inspirasi terbaik supaya anda tidak membuat kesilapan.

Dan bercakap tentang kesilapan, malah bantal yang cantik boleh merosakkan hiasan anda, jadi untuk membantu anda, kami telah membuat senarai slip yang sangat biasa apabila kami menggunakan bantal di sekeliling rumah. Lihat segala-galanya dan kagum dengan semua kemungkinan yang mereka boleh tawarkan kepada anda!

1. RALAT: Menghias dengan bantal tanpa memikirkan gabungannya

Tidak mungkin anda membeli bantal secara terdorong tanpa memahami keperluan persekitaran. Contohnya: adakah bilik anda lebih bersih? Bagaimana pula dengan melabur dalam bantal berwarna untuk memecahkan penjimatan ? Jika tidak, bolehkah melabur dalam bantal yang lebih berwarna dan bercorak menjadikan ruang lebih bercas visual? Segala-galanya bergantung pada gaya hiasan yang ditakrifkan oleh anda, jadi anda boleh memilih bantal terbaik. Petua: bantal licin dan bercorak sangat sesuai. Pastikan anda menggunakannya untuk mencipta hiasan yang sangat baik dengan adunan ini.

3. RALAT: Akal budi dalam format dan gaya

Semakin lengkap, pasaran hiasan memberi nilai yang tinggi pada bantal , dan hari ini kami dapati bahagian itu dalam format dan gaya yang paling berbeza. Walau bagaimanapun, bantal yang lebih berbeza ini tidak akan sentiasa muat di semua ruang, ok? Adalah penting untuk menggunakan akal fikiran dan mencari inspirasi yang baik untuk menggunakan cetakan dan format yang betul, di tempat yang betul.

Sebagai contoh: dalam gaya yang lebih klasik, bantal yang lebih ketat dan tekstur yang lebih mulia sangat sesuai, manakala dalam persekitaran yang lebih santai, bantal dengan cetakan yang berbeza dan sedikit menyeronokkan adalah saluran untuk menghias tanpa gagal. Petua: apabila menyelaraskan bantal, idea yang sangat menarik ialah menggunakan kepingan saiz yang berbeza. Meninggalkan pad yang lebih besar di belakang dan pad yang lebih kecil di hadapan.

4. RALAT: Mengehadkan bantal kepada satu persekitaran

Walaupun ia digunakan secara berlebihan dalam persekitaran yang lebih selesa, adalah baik untuk anda mengetahui bahawa bantal tidak terhad kepada bilik tidur, ruang tamu dan persekitaran rehat yang lain. Potongan itu juga boleh hadir di balkoni, disusun di atas bangku di ruang masuk dan juga di bilik mandi. Jadi, tiada apa yang mengehadkan diri anda! Apabila ia datang untuk menghias dengan bantal, anda boleh berinovasi dan mempraktikkan banyak inspirasi.

5. RALAT: Tiada kontras

Ini adalah tip wildcard untuk sesiapa yang ingin menghias dengan bantal dengan cara yang mudah . Rahsia besar adalah untuk menghasilkan kontras antara cetakan pada bantal dan latar belakang di mana kepingan itu dimasukkan. Apabila anda menggunakan bantal putih dan sofa putih, contohnya, kecenderungan bantal tidak kelihatan dan hampir tidak disedari dalam persekitaran (contoh di bawah). Dalam situasi yang bertentangan, dalam foto di sebelah, lihat bagaimana sofa coklat menghasilkan kontras apabila bersama-sama dengan bantal berjalur hitam dan putih:

Sekarang setelah anda mengetahui beberapa kesilapan biasa semasa menghias dengan bantal , beritahu kami perkara yang anda akan lakukan untuk menggunakan kepingan cantik ini dalam hiasan. Adakah anda suka warna? Lebih suka sesuatu yang lebih bersih? Hanya beritahu kami di sini dalam komen!

Leave a Comment